Odp: Praca za granicą (na wakacje)
Oki to ja Ci mogę powiedzieć ze swojej perspektywy - jakiś miesiąc temu wróciłem z Anglii - pracowałem w Birmingham w hotelu na recepcji - najpopularniejsza stawka to 6.19 funta za godzine - Miesięcznie pracując po 38-39 w tygodniu powinieneś wyciągnać jakieś 900 funtów - zależy jak planujesz życ - gdzie mieszkać co jeść. Gdzie będzie ta praca etc.. Znam ludzi którzy jeżdzą na rowerach nawet po 30 minut w jedną stronę, jedzą tylko chleb z pasztetem mieszkają po 3-4 osoby w jednym pokoju i są w stanie odłożyć po 700 funtów w miesiącu. To naprawdę nie jest źle. Ja wydawałem 400 na mieszkanie, 200 na jedzenie więc dla siebie miałem 300-400 funtów. Ale nie oszczędzałem jakoś specjalnie - wiadomo że jak jedziesz na 2 czy 3 miechy to minimalizujesz koszta.. Niestety nie wiem na ile to opłacalne - w końcu musisz wliczyć cene biletu lotniczego - jeśli jedziesz już do roboty zalatwionej z góry i masz gdzie mieszkać to pół sukcesu jak musisz sobie coś organizować to może byc ciężko. Jeśli chodzi o same realia pracy - to temat rzeka ;)