Temat: Help LC4 640
Witam,
Może mi ktoś powiedzieć jak fachowo nazywa się ta uszczelka? [url]http://img43.imageshack.us/img43/4047/uszczelka.png[/url] nie jest to uszczelka głowicy..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Help LC4 640
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Może mi ktoś powiedzieć jak fachowo nazywa się ta uszczelka? [url]http://img43.imageshack.us/img43/4047/uszczelka.png[/url] nie jest to uszczelka głowicy..
Tam nie ma uszczelki tylko silikon.
Uszczelka pokrywy zaworow :)
Tak silikon... dziwne tylko czemu u mnie jest tam uszczelka? hmm?
uszczelka pokryw zaworowych jest na samej górze x2 jeśli dobrze myślę, a to jest coś innego raczej. kurde no sam już nie wiem... Pokryw zaworowych uszczelki są małe mam na chacie, bo zamówiłem na czuja, bo myślałem, że stamtąd mam wyciek lekki oleju, ale to raczej z tej uszczelki co zaznaczyłem na zdjęciu..
to jest uszczelka nadstawki głowicy czy jakoś tak sie na to mówi w niektórych autach też taka występuje i składa sie ja fabrycznie na silikon..
Sugerowałem się tym schematem na którym wyraźnie jest napisane three-bond gasket
A można tam zastosować silikon Dirko, bo jest szary i ładnie wygląda :)
Zanim rozbierzesz pół silnika, sprawdź czy wyciek nie jest z okolic flanszy wydechu. Otwór pod jedną z śrub flanszy jest na przelot do głowicy. Jeśli się nie mylę to ta, którą zaznaczyłem.
W pokazanym miejscu nie ma żadnej "sztywnej" uszczelki - tylko sylikon (ja też preferuję "Dirko", tak jak kolega wyżej). Jeśli masz tam jakąś uszczelkę to faktycznie ma prawo cieknąć ;)
Czapkę głowicy można więc ściągać bezkosztowo, tylko trzeba pamiętać, że potem zawory są do regulacji.
Co do śruby - zgadza się, to właśnie gniazdo tej zaznaczonej jest przewiercone aż do wnętrza głowicy i może się stamtąd pocić.
Wielkie dzięki Panowie!! Teraz tylko trzeba kupić sylikon i do dzieła :)
Zawory i tak chciałem sprawdzić jak tam się miewają tak więc wszystko za 1 razem pójdzie :) dobrze, że mam już uszczelki pokryw zaworowych.
Co do tej śruby to jakby puszczała to mocniej przykręcić ? czy jakaś podkładkę ?
Ja wymieniłem usczelkę pod flanszą (nr 32) i się uspokoiło. Na Twoim miejscu umył bym silnik i sprawdził skąd cieknie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Help LC4 640
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 83 zapytań