46

Odp: St. Kisielin I runda 2013

paczek napisał/a:

Rozmawiałem z P. Kałużą

I runda Stary Kisielin 12.05

FRANZ masz tak szybkiego konia , że nie musisz trenować... tam jest długa prosta:)

ale muszę go wreszcie przetestować ;-)
daj znać Perpetum, jestem tym mocno zainteresowany ;-)

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

47

Pączuś, długiej prostej już nie ma ;)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

48

Tu macie kalendarz i mozliwości trenowania:
[url]http://www.wallravracecenter.com/?page_id=147[/url]

Długa prosta nadal jest:)

49 Ostatnio edytowany przez raf-24 (2013-04-18 22:30:41)

A ja o mało co  nie kupiłem w tartaku deski i belki  na rampę do skoku

Teraz temat powinien nazywać się
Gostyń/Kąkolewo/St. Kisielin/? 2013  I runda SM

50

Rafal i tak masz browara za zaangażowanie

51 Ostatnio edytowany przez Lubart (2013-04-24 15:15:51)

Panowie, zagłębiłem temat ubezpieczenia podczas pierwszej rundy na której amatorzy chcą wyrobić licencję.
Okazuje się, że na torze w Ksielinie nie będzie możliwości wykupienia ubezpieczenia NNW,  ubezpieczenie na tą jedną rundę należy wykupic indywidualnie (nie może to być zwykłe ubezpieczenie NNW do polisy OC pojazdu, ale oddzielna polisa).
Wszyscy amatorzy bez licencji, którzy takiego ubezpieczenia nie będą mieli, nie zostaną dopuszczeni do zawodów.
Temat sprawdzałem u organizatora pierwszej rundy, w okręgu PZM oraz centrali PZM. Przyznam się szczerze, że podczas rozmów z PZM, czułem się jak w filmie Barei.

***427***

52 Ostatnio edytowany przez hermes (2013-04-24 15:50:22)

Lubart napisał/a:

Panowie, zagłębiłem temat ubezpieczenia podczas pierwszej rundy na której amatorzy chcą wyrobić licencję.
Okazuje się, że na torze w Ksielinie nie będzie możliwości wykupienia ubezpieczenia NNW,  ubezpieczenie na tą jedną rundę należy wykupic indywidualnie (nie może to być zwykłe ubezpieczenie NNW do polisy OC pojazdu, ale oddzielna polisa).
Wszyscy amatorzy bez licencji, którzy takiego ubezpieczenia nie będą mieli, nie zostaną dopuszczeni do zawodów.
Temat sprawdzałem u organizatora pierwszej rundy, w okręgu PZM oraz centrali PZM. Przyznam się szczerze, że podczas rozmów z PZM, czułem się jak w filmie Barei.

To jak kupię u Samsona on podobno ma to w ofercie oprócz naklejek.....
Czyli co mamy K...... zrobić żeby pojechać w Kisielnie starym

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

53

Co ten PZM pie*oli. Dwa tygodnie temu na spotkaniu w Zarządzie Okręgowym PZM w Warszawie informowali nas, że bez problemu można wykupić jednodniowe ubezpieczenia u ubezpieczyciela PZM (Compensa) na zawodach. Koszt jednego dnia pi razy drzwi 25 PLN.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

54 Ostatnio edytowany przez Lubart (2013-04-24 16:30:12)

To tak Compensa i Link 4 nie mają tego typu ubezpieczeń w ofercie indywidualnej.

Samson, rozmawiałem z PZM wydz sport. motocykl i zapytałem kto konkretnie ma pobierać tą opłatę za ubezpieczenie - sędzia, oragnizator, święty mikołaj. Powiedziano mi, że organizator. Oragnizator twierdzi, że nie przewiduje pobierania  żadnych opłat za ubezpieczenie. Wróciłem do PZM i zostałem odesłany do Okręgu, jak łatwo się domyślić Okręg nic nie wie i nie zamierza tym się zajmować.

Może ktoś z Was robił licencję w Kisielinie (lub Gostyniu) i mógłby opisać jak to wyglądało? Komu płaciliście za ubezpieczenie?

W komunikacie dot ubezpieczenia jasno jest napisane, że dla zawodników bez licencji opłata to 25 zł za rundę. Opłaty pobiera ZO PZM. Pytanie teraz który, czy ten skąd pochodzi osoba startująca, czy ten gdzie zorganizowana jest runda.

"2.2 Opłaty dla uczestników biorących udział bez licencji w imprezach jazd motocyklowych/Pucharu Polski/zawodów strefowych i okręgowych pobierane przez ZO PZM (dot.sportu motocyklowego) : ubezpieczenie 25 zł – za każdą rundę Listy uczestników jazd motocyklowych/Pucharu Polski/zawodów strefowych i okręgowych należy bezwzględnie przesyłać w terminie 7 dni od daty zawodów bezpośrednio do Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group."

Chociaż nie znalazłem nigdzie informacji kto ma to wysyłać i komu się płaci;]

***427***

55 Ostatnio edytowany przez samson (2013-04-24 16:12:17)

Ja leciałem bez licencji bez płacenia żadnego dodatkowego ubezpieczenia. Nikt tego nie chciał ode mnie. Wpisowe było jechać można. Wtedy można było jeszcze 2 rundy bez licencji a na 3 rundzie "egzamin" na certyfikat.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

56

Ubezpieczenie NNW można zakupić w PZU na miesiąc za bodajże 23zł.

57

Krzychu, dzięki wielkie za cynk.
Dzwoniłem do PZU składka 38 zł
Ubezpieczenie na dwa dni 11-12.05
Suma ubezpieczenia 20 tys zł (z rozszerzeniem na zawał serca - amatorom z pewnością się przyda)

Temat uznaję za załatwiony;] jak ktoś chce niech walczy z PZM/ZO PZM etc. ja idę do PZU.

***427***

58

treningi w sobotę przed zawodami normalnie?

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

59

Nie normalnie.
Rano, potem przerwa i dop poznym popoludniem.
Na ich stronie jest grafik uwzgledniajacy juz zawody i sobotnie treningi.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

60

Termin zgłoszeń I termin upływa 28.04
[url]http://www.pzm.pl/pliki/zg/motocykle/supermoto/regulaminy/2013/regulamin_i_rundy_mp_i_pp_poprawiony.pdf[/url]

Zgłoszenie do zawodów, podpisane przez zawodnika i potwierdzone przez jego klub, należy przesłać w formie pisemnej lub elektronicznej na adres organizatora, podany w pkt.2.
I termin przyjmowania zgłoszeń upływa 28 kwietnia 2013r. o godz. 24.00. II termin składania zgłoszeń mija o godz. 10.30 w dniu zawodów.
Zawody są otwarte dla zawodników zagranicznych, spełniających wymogi niniejszego regulaminu.
Zawodnicy bez licencji, startujący pierwszy raz w Pucharze Polski, muszą przystąpić do egzaminu na certyfikat, przeprowadzanym zgodnie z pkt. 1.7 Zasad Rozgrywek Supermoto
2013. Egzamin odbędzie się w biurze Wallrav Racing Club (hala obok wieży sędziowskiej) o godzinie 08.30.
Skład Komisji Egzaminacyjnej:
Jacek Molik
Bartosz Czarkowski
Rafał Filipiak
Wysokość wpisowego do zawodów, złożonego w I terminie, Wynosi:
- do Mistrzostw Polski - 300 zł
- do Pucharu Polski - 200 zł
- za start w drugiej klasie Pucharu Polski - 80 zł
W przypadku zgłoszenia złożonego w II terminie, wpisowe będzie podwyższone o 50%.
Płatności w Biurze Zawodów przyjmowane są tylko gotówką.

Organizator umożliwi odbycie dodatkowych treningów wolnych, płatnych, w sobotę 11.05.2013r., w godzinach 08.00 – 13.00 (100zł) 18.00 – 21.00 (60zł).

***427***