To tak Compensa i Link 4 nie mają tego typu ubezpieczeń w ofercie indywidualnej.
Samson, rozmawiałem z PZM wydz sport. motocykl i zapytałem kto konkretnie ma pobierać tą opłatę za ubezpieczenie - sędzia, oragnizator, święty mikołaj. Powiedziano mi, że organizator. Oragnizator twierdzi, że nie przewiduje pobierania żadnych opłat za ubezpieczenie. Wróciłem do PZM i zostałem odesłany do Okręgu, jak łatwo się domyślić Okręg nic nie wie i nie zamierza tym się zajmować.
Może ktoś z Was robił licencję w Kisielinie (lub Gostyniu) i mógłby opisać jak to wyglądało? Komu płaciliście za ubezpieczenie?
W komunikacie dot ubezpieczenia jasno jest napisane, że dla zawodników bez licencji opłata to 25 zł za rundę. Opłaty pobiera ZO PZM. Pytanie teraz który, czy ten skąd pochodzi osoba startująca, czy ten gdzie zorganizowana jest runda.
"2.2 Opłaty dla uczestników biorących udział bez licencji w imprezach jazd motocyklowych/Pucharu Polski/zawodów strefowych i okręgowych pobierane przez ZO PZM (dot.sportu motocyklowego) : ubezpieczenie 25 zł – za każdą rundę Listy uczestników jazd motocyklowych/Pucharu Polski/zawodów strefowych i okręgowych należy bezwzględnie przesyłać w terminie 7 dni od daty zawodów bezpośrednio do Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group."
Chociaż nie znalazłem nigdzie informacji kto ma to wysyłać i komu się płaci;]
***427***