331 Ostatnio edytowany przez Crazy (2013-04-18 09:34:23)

Odp: SupermotoAcademy.cz-Pisek CZK

FRanz mi podeslal odpowiedz od Zemana.
We can training between 10 - 18h. So it will be good, when we will meet there at 9o'clock.
Adress: Ke Střelnici (kart track)
397 01 Písek

Training will be there 20min supermoto and 20min karts (in this 20min will make lesson meeting - theory)

I will have there also lectors, which could speak polish very well and he is also photographer, after me, one really good rider and mechanic.

The price is 60eur per person, plus 30eur for track per person, and 100eur for trasport from Brno to Písek and back.

If you need more info, write me.

Have a nice day,
Jan Zeman

Moje zdanie jest takie:
- cena jest za wysoka do oferty: 60+30+(100/8)~110 euro.
- dostajemy za to instruktora, tor w postaci 20min moto /20min karty (w tym czasie mamy teorie).
- chłopaki we Włoszech płacili 99 euro. W cenie mieli tor na wyłączność bez dopasowywania sie do 20 min sesji, teren, dwa obfite posiłki.
- Wg mnie jeżeli ktoś zgarnia 420 (60*8) euro to mógłby tyłek za darmo ruszyć na tor, a nie jeszcze wołać 100 euro. Nawet wjazdu za darmo na tor nie załatwił.
Jestem za tym, aby odpisać, że albo sie ogarnie i ruszy tyłek za darmo albo nie zgarnie nawet 420 euro

To jest 1750 zł. Uważacie, że gdyby Kurakowi, Mańkowi albo Kedzierskiemu zaproponować 1750 zeta za dzien szkolenia, ale pod warunkiem ze bedzie musial sie bujnąć 200km fura, to by olał temat? To kawał haisu jak na Czechy.

Czuje duży niesmak.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

332 Ostatnio edytowany przez trawer (2013-04-18 10:04:46)

To przylaczmy się do propozycji Pawła Leskow sami zorganizujemy szkolenie post nr 182

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

333

Jest o wiele bliżej. I jak Crazy i Paweł wzieliby nas w obroty to też wiele byśmy nauczyli sie zresztą tam też czesi będą upalac

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

334

Trawer. MI chodzi o to ze cena 60 ojro jest cena, ktora oni biora na torze w Vysokim Mycie. Dostajesz tam w cenie posiłek i nie placisz za tor. Zapewne toru nie mają za darmo i muszą coś odpalić właścicielowi bo w koncu tor wzieli na wylączność. Załóżmy niech to będzie 15 euro od zawodnika. To mają 45 na czysto i muszą dojechać. Niedaleko bo niedaleko, ale busa trza spakować itp.
A od nas koszą 60 plus tor plus dojazd i bedziemy na parówkach i musztardzie cały dzień jechać.

Mi to nie pasuje. Pan Zeman to nie Justin Biber, jednak :)

Franz ma mu napisać, aby sie ogarnął z ceną za dojazd i niech dogada się z torem w lepszej cenie.

Crazy pozdrawia

335

jak pytałem o dostępnośc toru, to koleś mi napisał, że 1 os za dzień to 800 CZK, zgadza się to z ceną podaną przez Craziego (30 EUR).
Jakby tor był na wyłączność to jestem skłonny zapłacić taką kasę, ale tak ....
8h dostępności toru z czego, samego jeżdzenia 4 h jeżdzenia, czyli teorii następne 4h.
Tor w Radomiu (a uważam że tam jest drogo) cały dzień jeżdzenia kosztuje chyba 130 zł, a tu za 120zł mam 4h.

Mi się to nie podoba, że mam przejechać 1400 km żeby pojeżdzić 4 godziny na torze i zaczynam się zastanawiać, czy to w ogóle się opłaca.

***427***

336

Lubart napisał/a:

jak pytałem o dostępnośc toru, to koleś mi napisał, że 1 os za dzień to 800 CZK, zgadza się to z ceną podaną przez Craziego (30 EUR).

Czyli poszedł pominimum i nawet zniżki nie załatwił. Bo po co jak Polak przyjedzie i zapłaci.
Ja bym z nim gadał. 60 ojro od osoby płacimy, mamy swiadomosc ze lataja karty, trudno. Ale tor w cenie i dojazd trenera w cenie. Obiad kupimy sobie sami.

Crazy pozdrawia

337 Ostatnio edytowany przez Crazy (2013-04-18 10:44:14)

Poczekajmy co odpisze Knedel, jak to mawia Franz.

Jak powie ze ni kuta nie zejdzie z ceny a nam to nie bedzie pasowac, to ja jestem sklonny zadekowac sie na obrzeżach Pragi i walić 2 dni w Milovicach (50km od Pragi) z terenem. Na wszelki wypadek wysłałem smsa do Papy Vorlicka, bo Petr we Włoszech, z pytaniem czy bedzie mozna latac w sobote i w niedziele i ile w tym roku cenia za wjazd. Mam nadzieje, że translator w miare dobrze przetłumaczył pytanie na czeski no i że Papa Vorlicek ogarnia klawiature w komórce.

No to mam juz odpowiedz i cytuje w oryginale "Jezdi se 1motorka 12eur"
Czyli 12 euro za dzien jazdy w Milovicach.

Crazy pozdrawia

338 Ostatnio edytowany przez samson (2013-04-18 10:44:36)

jakby co Radom stoi dla panów niezdecydowanych przysłowiowym otworem ;)
a jak ktoś ma potrzebę poćwiczenia na siłowni to możemy jakiegoś grilla rozpalić

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

339

Panowie sorki ale dla mnie kosztasą ważne i niestety ale mocno zastanawiam się. Czy nie odpuścić. Proponuje rozważyć opcje z Pawłem i Crazy jako trenerami gdzieś bliżej. Caały koszt kręci się już w okolicy 1500zł, a ja już myślę o treningach w majówkę i zbliżającej się pierwszej rundzie...myślę ze ten czech mugłsie szybciej z informacjaami ogarniać. Nie znam go ale jaka organizacja taki trening..myślę,  że. Warto się.zastanowić co robimy.

KTM 450 SMR
WP Poland, KTM Wojciechowicz

340

prowadzę trening w radomiu sekcja supermoto ak radomski, nic nie umiem ale też nie pobieram opłat ;)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

341

może nie powinienem bić piany skoro nie jadę, ale sytuacja tego wymaga.
Jeśli chodzi o czas jazdy, to 4h to moim skromnym zdaniem baaardzo dużo. Jak wieczorem chcecie przypomnieć sobie smak czeskiego browara, to następnego dnia 4h będą trwały dwa razy dłużej. To, że jadą karty jest akurat zaletą. Zostawią dużo gumy i będzie przyczepnie, w razie chwilowych opadów szybko wysuszą tor.

Sama teoria jazdy na SM, to hmmmm:). O ile nie jest to faktycznie sam Vorlicek, czy inny Hermunen, to raczej nie przekaże Wam telepatycznie mocy dżedaja.
Zaletą jest to, że tory (widziałem filmiki) wydają się fajne, mają sekcje terenowe, no i sam fakt, że delegacja SM odbyła trening w czechach jest fajną atrakcją urlopową. Co do kosztów, niech każdy oceni sam. ja Wam w portfele nie zaglądam:).

Konkluzja.... jeśli ta gwardia, która potwierdziła obecność pojedzie na polski obiekt w tym samym składzie, to przyniesie to NIE mniejsze plusy zarówno dla doświadczonych, jak i tych wolniejszych. Każdemu zostanie po 1000pln w kieszeni i może sobie kupić później komplet gum, koce, albo inną pierdółkę do maszyny

rmz 250
gas gas txt 250

342

metys napisał/a:

Każdemu zostanie po 1000pln w kieszeni i może sobie kupić później komplet gum, koce, albo inną pierdółkę do maszyny

Albo puści wieczorem w klubie i też będzie pięknie jak w Pradze ;)

343

Panowie rozmowa schodzi na poziom "słodkiego pierdzenia" koszty wzrastają o ok 20-30 euro na łba (Janek troche z tym wali w choja co mu napisalem w mailu przed chwilą) do poziomu ok 100-110 euro i jest dyskusja, ale drogo, ale to koszty, ja to chyba nie jadę... k***a jeśli dodatkowe 100 zyla wam tak wywraca budżet na ten wyjazd to ja uważam że szukacje taniej wymówki żeby poprostu nie jechać i tyle w tym temacie

nikt nikogo nigdzie na siłe nie ciągnie...

Lubart po 4 godzinach upalania to nie będziesz miał siły motocykla na stołek postawić wiec nie pisz proszę że to mało ...

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

344

Franz, cztery godziny to ja nie zdąże nawet spodni założyć;)

Ale wracając do tematu trzeba coś zadecydować. Zakładamy czarny scenariusz, że nie zejdą z ceny i trzeba wybulić tyle ile pisze Franz i Crazy. Pytanie co robimy?

Mi emocje opadły, korony mam kupione, dogadałem się z Berkiem i Trawerem, więc ja się podporządkuje głosowi większości.

***427***

345

Ja jestem spakowany duchowo, mam podpisany urlop zarowno w robocie jak i u zony, wiec jade.

Pytanie do Zemana, czy chce zarobic czy tez woli siedziec w domu-okaże się jak odpisze Franzowi. Z doswiadczenia wiem, ze jak przed przystapieniem do biznesu są akcje typu z 60 ojro robi się 110 to poźniej jestt ylko gorzej.

Ja moge jechać do:
- Zemana w Pisku (pod warunkiem ze sie ogarnie)
- Pisku bez Zemana (jak sie nie ogarnie)
- Dwa razy Milovic bez Pisku i bez Zemana
- a nawet Pragi czeskiej na browar z lataniem w Radomiu w drodze powrotnej :)

Crazy pozdrawia