1

Temat: "upierdliwy" sąsiad

chłopaki mam od wczoraj pewien problem i oczekuje jakiejś pomocy może ktoś z użytkowników się orientuje.
Do rzeczy:
Wczoraj godzina 17 siedzę w garażu,zmieniam kostki na sm jak każdy normalny po tej czynności odpalam moto i sprawdzam pod blokiem jak moto się toczy,całe zamieszanie trwa z 5-10max  min i koniec. Widzę że w moją stronę podąża typ(ok 40) i się zaczyna: czy wiem kto to Valentino Rossi i takie tam,wykład że on jest fanem motoryzacji ale mój motor nie daje mu spokoju bo robi za dużo hałasu juz 3 lata się męczy nie tylko zemną i zrobi porządek. Żadnej pyskówki nie było a wrecz mu powiedziałem że jeśli chce ze mną rozmawiać to ma mówić normalnie a nie się drzeć,oczywiście usłyszałem że jestem "pisowcem" Przyjechały panie w granatowych uniformach :) miał być mandat za zakłócanie spokoju w końcu go nie było to zażyczył sobie że mają przyjechać policjanci z urządzeniem do pomiaru głośności którzy zresztą odmówili bo moto stoi w garażu i na tym się skończyło ale...   kurde teraz obawiam się że do końca sezonu będzie robił mi problemy i wzywał policje.
Jakieś rady ale tylko madre

Sherco st300  Cabestany Replica

2

Odp: "upierdliwy" sąsiad

db killer do użytku pod domem - chyba najrozsądniej

3

też już o tym myślałem tylko pytanie kupić coś np. [url]http://allegro.pl/wyciszacze-db-kiler-do-wydechow-wytlumienie-baffle-i3148683916.html[/url]  ale mój arrow nie jest przelotem więc tego tam nie wepchnę chyba ze kupić i spasować

4

Daj mu się karnąć ;)

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

5

też miałem takie problemy ale kilka razy koledzy na moto po mnie albo ze mną na osiedle wpadli i od razu się wrażliwe sąsiedztwo uspokoiło :D

DR-Z 400ESM sold

6

No nie wiem raczej to odpada  :)  a wręcz na pewno odpada.

7 Ostatnio edytowany przez jaras111x (2013-04-16 17:05:01)

odniosłem wrażenie że chciał sie na mnie wyżyć moze stara mu dupy nie dała, może jakiś motonita  na mieście go przestraszył.  Nie ważne co i jak,czuje że będą z nim dymu i nie tylko ja ale i reszta zmotoryzowanych w sąsiednich garażach. Niestety zaprezentowany przezemnie db kiler nie spasuje średnica :(

8

idź do niego z flaszką i zapytaj co go boli, zawsze lepiej jest porozmawiać najpierw na spokojnie...

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

9

Nakurwiaj chłopie i sie nie pierdol z pedalstwem, nie ma sie co poddawać kilka razy zadzoni a jak zobaczy ze nic to nie daje to odpuści, podaj adres to wpadne z chłopakami pare razy po ciebie i sie chłopu pociśnie jak trza bedzie :D

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

10

Masz prawko ? Sprawdź gdzieś ile to ma decybeli i Ci może wiesz co ... :)

11

Kula o flaszce nie ma mowy,ja byłem spokojny a on się gotował.
Raku no właśnie chodzi o to co mi pały mogą zrobić bo jak każda ich interwencja ma się kończyć moim mandatem to wole odpuścić a wiesz chyba że Y nie posiada homo nawet na ramie jest tabliczka "only off" choć papiery ma (w d.rej   S)   :) 
Dukers tak prawko bo jak inaczej :)  a wydech na 100% nie mieści się w decybelach zresztą jest na nim wzmianka  "do not road use"  :)
Chyba pokombinuje z jakiś db

12

oby nie było lipy jak Ci przetrzepią moto

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

13

Nic nie zmieniaj w wydechu, jak mój sąsiad się przyjebał to przed jazdą grzałem go trochę dłużej ;) teraz chyba jest zadowolony, ale to nie potrwa wiecznie :D

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

14

Pewnie nie da Ci spokoju, będzie tylko gorzej niestety.. takie mam doświadczenia.

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

15

Normalnie użytkuj jak dotychczas i jak bd mial problemy to dzwoń na policje pierwszy że ci grozi. Uważnie go słuchaj i nie przerywaj mu. Jak powie coś obraźliwego to dzwoń na policje, a najlepiej to przed odpaleniem moto miej dyktafon w gotowości. Na mochery z mojej okolicy podziałało :D