31 Ostatnio edytowany przez Walec (2013-04-07 15:51:06)

Odp: Początkowe wdzianko.

Ja polecam tą [url]http://allegro.pl/profesjonalna-zbroja-fr-dh-661-sixsixone-vapor-xl-i3104411730.html[/url] przelatałem 2 sezony i jest zajefajna ;] Ten co ty chcesz kupić 661 na klacie ma tylko gąbkę.

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

32

przekracza moj budżet ;/

Aprilia sr50 ->Sachs ZX125 ->Husqvarna SM125S -> KTM LC4 640 2003 -> HUSQVARNA TE 450 -> CBR 600RR

33

rekawice Tschul 212
kurtka SECA Katana
laczna cena 400zl.

Pierwsze wrażenie robia naprawde dobre.
Co dalej to czas pokaże :) Dzięki wszystkim za pomoc !

Aprilia sr50 ->Sachs ZX125 ->Husqvarna SM125S -> KTM LC4 640 2003 -> HUSQVARNA TE 450 -> CBR 600RR

34

jeszcze jedne pytanko- czy ktoś z was kiedykolwiek dawał komuś do malowania kask ?
chce pomalować swojego zielonego uvexa bo nie pasuje do całej reszty, no i myśle żeby walnąć go na czarny mat. Tylko jak sprawdzi sie to w praktyce ?

35

może plastidipem?

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

36

Mam kumla który sie w to bawi i da rade takie cos zrobic tylko trzeba odpowiedznio:)

Suzuki dr350s

37

Szyman napisał/a:

jeszcze jedne pytanko- czy ktoś z was kiedykolwiek dawał komuś do malowania kask ?
chce pomalować swojego zielonego uvexa bo nie pasuje do całej reszty, no i myśle żeby walnąć go na czarny mat. Tylko jak sprawdzi sie to w praktyce ?

W praktyce +5 do lansu, pewnie będzie super wyglądać, ale utrzymanie takiego kasku to wyzwanie.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

38

Qban napisał/a:

Mam kumla który sie w to bawi i da rade takie cos zrobic tylko trzeba odpowiedznio:)

ile koleżka sobie życzy za taki bajer ?

39

Qban napisał/a:

....i poczekać z 2 miesiące :D

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

40

daniken napisał/a:
Qban napisał/a:

....i poczekać z 2 miesiące :D

a to chyba podziękuje :D

41

Nie, no żartuję przecież :p
Jak jesteś zainteresowany to Quban Ci namiary do ziomka podeśle i sobie z nim wszystko ustalisz :D

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

42

kupujesz papier scierny o odpowiedniej granulacji i lakier czarny mat w puszce tylko nie każdy się nadaje. ja polecam ten: http://i46.tinypic.com/15x79cl.jpg
ważne podczas matowienia powierzchni nie dotrzyj do tworzywa bo wtedy podkład będzie potrzebny.
Jak z trwałością... sezon wytrzyma bez problemu a jak póżniej pojawią się odpryski to poprawisz malowanie

Sherco st300  Cabestany Replica

43

Szyman napisał/a:

Kumpel w tym siedzi zawodowo, za pomalowanie kasku profesjonalnie, bez uszkodzenia jego struktury (bo starej farby przecież trzeba się pozbyć) min 500 zl + reszta w zależności od wzoru. Oczekiwanie od 2 tyg + reszta zależnie od wzoru :PP

A co do kurtki, jeżeli jeszcze nie zdecydowałeś, tekstylna będzie moim zdaniem lepsza od zbroi jeżeli chcesz latać powyżej 100 km/h. Przy tej prędkości zbroja zachowuje się jak papier. Tzn protektory git, rewelka, ale siatka, które je trzyma rozrywa się przy pierwszym kontakcie z asfaltem i zostajesz bez niczego...
Więc zależy do czego tak naprawdę tego potrzebujesz.  Najlepszą opcją jest tekstyl z meshu + zbroja, ale to wydatek ok 800 zl minimum, więc raczej odpada. Albo oczywiście skóra :P
W każdym razie ja w samą zbroję bym nie wszedł na asfalt.

P.S. Wiem z autopsji ;) nie radzę sprawdzać osobiście
Pzdr

44

jaras111x napisał/a:

kupujesz papier scierny o odpowiedniej granulacji i lakier czarny mat w puszce tylko nie każdy się nadaje. ja polecam ten: http://i46.tinypic.com/15x79cl.jpg
ważne podczas matowienia powierzchni nie dotrzyj do tworzywa bo wtedy podkład będzie potrzebny.
Jak z trwałością... sezon wytrzyma bez problemu a jak póżniej pojawią się odpryski to poprawisz malowanie

Takiej amatorki nie zalecam, lepiej już zostawić oryginalne malowanie, niż miałby wyglądać jak pajac.
Skorupa z reguły zbudowana jest z włókien, które szlifując sam po prostu uszkodzisz...
No chyba, że masz z tworzywa termoplastycznego, ale raczej do offroadu rzadko stosowane

45

czytanie nie boli, przecież  jest jak byk "podczas matowania powierzchni ......"  czyli lakieru jakim jest pokryty kask. Ja nie pisałem o jego zdzieraniu  :) 
Jak kiedyś spróbujesz malowania/lakierowani (ale nie pędzlem po scianie) to wtedy zabieraj głos w tej sprawie

Sherco st300  Cabestany Replica