1

Temat: Prostowanie felg kolorowych

Witam wszystkich!

Jakis czas temu kupilem bardzo okazyjnie felgi rexfelgen koloru niebieskiego. Niestety ta okazja wynikala z tego ze rant jest delikatnie wygiety (kraweznik czy cos - nie ma tragedii). Chcialbym dac to do prostowania tylko moje pytanie jest nastepujace. Czy podczas prostowania nie zejdzie mi farba? Z tego co sie domyslam to musza podgrzac felge a potem prostowac a nie chcialbym malowac bo wygladalo by to mizernie... Da sie to zrobic bez pozniejszego malowania? Zwykla mozna wypolerowac i po krzyku... Moze jakas firme jestescie w stanie polecic?

Pozdrawiam

2

Odp: Prostowanie felg kolorowych

Koła na szprychach przeważnie są anodyzowane a jest to proces podczas którego kolor wchłania sie w aluminium, wiec nie powinno nic odprysnąć chyba ze jest to ordynarna paskudna farba nałożona z puchy pędzlem to odejdzie.

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

3

Oczywiscie jest anodyzowane aluminium. Fabryczny powloka takze powinno byc dobrze. Jakies sprawdzone warsztaty? Dzieki Radzio BTW.

4 Ostatnio edytowany przez MendeZ (2009-12-04 00:05:20)

tak, ale pamietaj ze kolor ma grubosc kilki mikronow. Tak czy inaczej chlopcze bez szpachli i sprayu sie nie obejdzie :P czemu do mnie nie dzwonisz powiedzial bym ci gdzie i jak. A tak sie musisz obcych ludzi na forum pytac ;)

5

Panie, a skad mialem wiedziec ze wiesz? :D