16

Odp: Auto z pazurem do zabawy do 15k zl

A Nissan 300zx albo Mitsubishi 3000GT? Miałem okazję jeździć tym pierwszym (wersja twin turbo z lekkim tuningiem na ok. 400 koni) i banan z gęby nie schodził ;) Ładnie autko leciało.

17

Fuck o tym nie pomyślałem, zawsze przerabiałem manuale może dlatego

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

18 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2013-04-03 11:56:34)

Dzinkss napisał/a:

nie będę sie madrzył ale wydaje mi sie ze w coupe mosty były zeszperowane na 25%

Bmw nie ogarniam ale wydaje mi się że mosty nie mają nic wspólnego z nadwoziem, bardziej z silnikiem, wiadomo, że do coupe szły bardziej konkretne niż do sedana. Moim zdaniem do zabawy e30, tanie, rozkminione w tuningu na wszystkie sposoby, do szybiego i wygodnego przemieszczania się e32, e39. Ewentualnie Mercedes 124 z konkretnym silnikiem (np 4,2)

Aleksander.mx napisał/a:

Fura jest w automacie wiec jak z tym fantem?

Normalnie, pierwsze co sprawdzasz to olej, czy jest i jaki ma kolor, czy nie jest spalony, czy nie śmierdzi, później sprawdzasz jak Dzinkss napisał, na D i słuchasz, na R, bierzesz na rundę wkoło komina i sprawdzasz jak zmienia biegi, ma nie szarpać i przy spokojnej jeździe i przy pałowaniu, ma płynnie zmieniać biegi, nie przeciągać. I tak pierwsze co zrobisz po zakupie automatu to zmieniasz olej i filtr.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

19

Jeszcze jest impreza turbo. W Twoim przedziale cenowym do kupienia.

20

Mam do sprzedania nissan 300zx twin turbo. Wiecej szczegółów na pw.

21 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2013-04-03 12:17:15)

Panowie przeniescie sie na jakies samochodowe forum!!! Tu piszemy o motocyklach a nie samochodach.
Postarajcie sie to forum utrzymac w tematyce. Za nie stosowanie sie beda bany pd moderatorow.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

22

Kup kolejną motorynę a nie samochody jakies wymyślasz.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

23

maniek-rr312 napisał/a:

Panowie przeniescie sie na jakies samochodowe forum!!! Tu piszemy o motocyklach a nie samochodach.
Postarajcie sie to forum utrzymac w tematyce. Za nie stosowanie sie beda bany pd moderatorow.

to stwórzmy może nowy dział o tematyce samochodowej, nie tylko dwoma kołami człowiek żyje ;)

Jeśli napisałem post dłuższy niż dwa zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie :D

KTM EXC 525

24 Ostatnio edytowany przez Spidi (2013-04-03 15:25:33)

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "zabawa"!?
Z takim budżetem i założeniami nie masz wielkiego wyboru ale tez da się znaleźć dające fun auta!
Jeśli interesuje Cię głównie latanie blokami i amatorska zabawa w drift to tylko BMW.
Tanie w zakupie, proste w naprawach i modyfikacji, części na rynku wtórnym zatrzęsienie a ceny często wręcz śmieszne. Ja celował bym w e30/36 z jakimś mocnym silnikiem 325/328 lub szukałem czegoś już po SWAPie z V8 albo przynajmniej 330.

E39 to ciężka krowa i porównanie do e30/36 jest takie jak zabawa w terenie LC4 vs SXF/EXC.
O budach to bzdura - takie same graty siedzą w coupe, sedanach, combi i cabrio(w tych generacjach). Jak się zdecydujesz to bierz co Ci się podoba najbardziej i co znajdziesz w lepszym stanie(choć cabrio niestety sporo cięższe).

O japońcach typu 200sx zapomnij bo za tyle nie kupisz nawet w miarę zdrowej bazy do budowy czegoś sensownego(on chyba ze jakieś s13 w które potem włożysz co najmniej drugie tyle żeby wyszło coś sensownego).

Jeśli jednak szukasz autka nie tylko do latania bokiem ale dającego frajdę z prowadzenia, chcesz pojechać tym na jakieś pojeżdżawki i pośmigać po winklach, po torze... to masz jeszcze jedną opcje - Mazda MX-5.
Auto ma co prawda swoje wady(dla mnie 2 - jest stosunkowo mała a ja raczej kawał chłopa, i ciut za słaby motor) jednak zalet ma bardzo dużo.
Stosunkowo tania w zakupie, bardzo prosta i niezawodna konstrukcja, łatwa w naprawie( ale psuje się bardzo rzadko, jedynie problemy z rudą są powszechne), tania w eksploatacji i przy ewentualnych usterkach.

Do tego jazda bez dachu daje MASĘ frajdy a to autko to prawdziwy gokart i prowadzi się wręcz genialnie!
Jest bardzo lekka, zwinna i mimo niezbyt mocnego silnika(140-150KM) da się tym nawet z powodzeniem latać bokami a na krętym ciasnych torze można narobić poważnego wstydu właścicielom fur często przeszło dwukrotnie mocniejszych...:)

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

25

Dzinkss napisał/a:

W tej kasie równie dobrze można kupić E46 323 (silnik 2,5l 170KM), lub 328 ( podwójny vanos 193KM) ale nie polecam bo te silniki to szroty, jeżeli juz E46 to tylko i wyłącznie 325, 330 ale to juz wydatek za dobra sztukę ~ 30tysi. Pozdro

Ale herezje prawisz... zadne szroty czlowieku! 323 troche slabe jako zabawka, a m52tub28 jest tak samo dobry jak ten z e36. Tylko, ze e46 z duzym silnikiem srednio miesci sie w przedziale cenowym jesli nie ma to byc skarbonka...

Dzinkss napisał/a:

Przeczytaj treść tematu, wiadomo ze wygląd na + i sztywniejsze zawieszenie, nie będę sie madrzył ale wydaje mi sie ze w coupe mosty były zeszperowane na 25% a wiadomo z czym to sie wiaze( jak ktoś wie konkretnie to niech mnie poprawi). Co do tych znajomych to miejsca praktycznie tyle samo w sedanie jak i coupe tylko wsiadanie utrudnione. Na zajebisty plus w coupe składane tylne siedzenia czyli narty albo deche zabierzesz, małą szafke tez przewieziesz, a w sedanie "ściana grodziowa" i dupa, chyba ze masz rekaw to jeszcze na narty polecisz

Nic bardziej mylnego, coupe nie mialo lepszych zawieszen. To samo tyczy sie szpery, ktora raczej malo ktora ma - do e36 byla to dodatkowa opcja, w nowszych tylko M.

Nie wiem jak w sedanie, ale 328 coupe jezdze na codzien. Jest dosc ciasno, ale w 4 osoby da sie nad moze jechac bez wiekszego bolu, wiec tu sie chyba sprawdzi. Super mocne to 2.8 w serii nie jest, ale cos pobawic sie mozna, a szalenczosc rosnie wprost proporcjonalnie z procentem spiecia dyfra i przelozeniem ;)

Najfajniejsza opcja bylby kanciak po swapie na m30b35, tylko roznie bywa z jakoscia tych przekladek i stanem starych 3.5. Chyba, ze trafisz V8 :D

SMR 510

26

Jak do zabawy i z pazurem to ja widzę tylko jedno   e30 i swap na 3.5  miałem takiego w e34  :) jak nie to: 300zx, 3000gt ,eclips ,mr2 , (polo g40,clio williams, crx vtec,ale to przody), impreza za taką kasę to do roboty, starsza supra, nooo :) camaro to tylko gen2 ale znów nie ta kasa ,  Jest w czym wybierać a co się tobie widzi bardziej ?

Sherco st300  Cabestany Replica

27

temat zdecydowanie na inny dział, albo nawet inne forum:). Tutaj ludzie wchodzą, żeby wiedzieć co kupić odnośnie 2 kółek

rmz 250
gas gas txt 250

28

automat to pomyłka jesli chodzi o zabawe. sam mialem golfa 4 gti 1.8turbo 150km i pozniej przesiadlem sie do mercedesa cklase w203 3.2 v6 220km. i golfa bede bardziej wspomiac niz mietka, wlasnie poprzez tą skrzynie.. w mietku sie nie da strzelic ze sprzegla. a tiptonic to taki półśrodek.  chociaz ESP dalo sie calkowicie wylaczyc i na upartego dalo rade "cos" sie pobawic.

HUSQVARNA TE 450.

29

Skończcie te dyskusje. Forum upada coraz niżej! Samochody z pazurem, ulubione seriale, DJ-e na wesele!?!?!?!?!?!
Są odpowiednie fora na te tematy.
Potem dziwicie się, że nie można tu uzyskać istotnych informacji na temat MOTOCYKLI SUPERMOTO! A wiecie dlaczego?
Ponieważ wszyscy poważnie traktujący temat MOTOCYKLI SUPERMOTO, w tym zawodnicy mogący podzielić się swoją wiedzą dostają wysypki po wejściu na nasze forum i szybko się wylogowują.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

30 Ostatnio edytowany przez Aleksander.mx (2013-04-03 21:31:48)

3000gt to chyba tez przod naped jesli dobrze pamietam?

Co do moich gustow to lubie strasznie stare japonczyki, beta tez moze byc ale celowalbym juz w e49, moglbym troche jeszcze uciuclac, ewentualnie zawsze mozna puscic motor. Jezeli ktos bylby zainteresowany to w gre wchodzi zamiana fura na mojego kata exc 400 09