1

Temat: Auto z pazurem do zabawy do 15k zl

Witam wszystkich ponownie, juz troche wypadlem z wpraey tak wiec jezeli temat jest malo odpowiedni do dzialu prosilbym o przeniesienie i z gory przepraszam. No ale jesli jest wszystko ok to powiem tak: szukam fury, myslalem zeby przeznaczyc 15 tysiecy zlotych, kilka zostawic w razie czego. No i tak, szukam czegos z pazurem, chociaz nie wiem czy w tej kwocie cokolwiek fajnego mozna dostac. Wiadomo ze chcialbym zeby autko bylo jak najmniej awaryjne i jezdzilo za darmo, ake tak to sie nie da niestety :p chcialbym cos w tyl napedzie bo przod juz mi bokiem wychodzi, moze byc te 4wd, mile widziane :D autko bedzie glownie do zabawy, do wypadow z przyjaciolmi do kina, na imprezki, ogolnie do powozenia dupy w nasza cudowna wiosne, pojezdzenia z wieczorka i upuszczenia wodzy wyobrazni :p mam kilka typow swoich ale nie bede na ten temat juz pisac, czekam na jakies propozycje co titaj fajnego jeszcze mozna przylukac i sie zainteresowac. Co do spalania to nie jest ono dla mnie najwazniejsze, moj tymczasowy samochod pali 20 na 100 wiec jak bedzie to 15l w miescie to plakac nie bede :p czekam na jakies fajne furki, moze na cos sie czlowiek w koncu zdecyduje :)

Pozdro no i wiosny zycze kazdemu, nawet tym ktorzy chwilowo bez motocykla ;)

2

Odp: Auto z pazurem do zabawy do 15k zl

e30

DRZ400SM, KTM 990 ADV

3 Ostatnio edytowany przez n-man (2013-04-03 06:24:37)

Nissan s13 lub s14, ale Nissan pulsar z 4wd. Samochody podatne na modyfikacje :-)

Husqa smr 570

4

n-man napisał/a:

Nissan s13 lub s14, ale Nissan pulsar z 4wd. Samochody podatne na modyfikacje :-)

15k, o s14 możesz zapomnieć, a s13 to chyba po nieudanym drift projekcie.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

5 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2013-04-03 08:24:34)

Bmw e30 325 170KM i zostanie jeszcze na jakieś mody lub e36 325 191KM, 328 193KM ( pojedynczy vanos młodsze rocznikowo) oczywiscie wszystko w coupe, uwierz mi ze można tymi autami zapierdalac bokami jak i wyskoczyć ze znajomymi nad morze:). W tej kasie równie dobrze można kupić E46 323 (silnik 2,5l 170KM), lub 328 ( podwójny vanos 193KM) ale nie polecam bo te silniki to szroty, jeżeli juz E46 to tylko i wyłącznie 325, 330 ale to juz wydatek za dobra sztukę ~ 30tysi. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

6

Jezeli pogoda dopisze jutro jade ogladac e39 4.4 v8 97 rok. Na co zwrocic uwage przy zakupie?

7

Dzinkss napisał/a:

oczywiscie wszystko w coupe

Możesz rozwinąć czemu? Ładniejsze będzie na bank, ale nad morze ze znajomymi będzie się już kiesko jechać (chyba ze ma 20km to można przeboleć). Coupe dużo lżejsze nie będzie a w seadnie łatwiej i taniej można coś trafić.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

8

Aleksander.mx napisał/a:

Jezeli pogoda dopisze jutro jade ogladac e39 4.4 v8 97 rok. Na co zwrocic uwage przy zakupie?

Tez dobra opcja ale bardziej do szybkiego podróżowania niż do wsciekania.
Wiadomo stan zewn. blacharka, podłużnice itp jak i wewn. czyli Kiera, gałka, fotel kierowcy (rozkoduj sobie vin zbys wiedział czy nie masz np kiery od innego modelu).W e39 przy około 200-250 tysięcy przebiegu elementy wnętrza nie powinny wskazywać stanu zuzycia, czyli powiedzmy 220 tysięcy przebiegu a  np Kiera wydarta to nawet nie oglądaj bo będzie mina. Zwróć tez szczególną uwagę na przeniesienie napędu czyli wsiadasz, otwarte drzwi żeby słyszeć wrzucasz 1 bieg i próbujesz energicznie ruszać oczywiście nie ruszasz tylko chodzi o to żeby napinac cały układ i słuchać czy jest pukniecie, na wstecznym robisz to samo. Podczas jazdy jak będzie coś nie tak z napedem to na przerzucaniu niskich biegów będzie pukniecie i cieżko z płynnością. Oczywiście sprzedający powie ze podpora wału ale z doświadczenia wiem ze zazwyczaj są to problemy ze skrzynią ewentualnie z mostem. Silnik- wycieki, wyjmij bagnet i na palce trochę oleju sprawdź czy nie sprawia wrażenia ze jest "Ala proszek" różnego gówna dolewaja jak jest peknieta głowica bądź posadzony blok. Koniecznie sie umów żeby auto było zimne. Przy okazji jak będzie zimne sprawdź zbiorniczek wyrównawczy czy nie ma budyniu. Często w zimę jak ktoś nie daje dobrze w pedzel może pojawić sie lekkie masełko pod krokiem wlewu oleju, ale tym sie raczej nie przejmuj bo dobre przegonienie auta i problem znika chyba ze są jakieś objawy takie jak wyżej opisałem przy silniku.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

9 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2013-04-03 09:35:15)

rbsn99 napisał/a:
Dzinkss napisał/a:

oczywiscie wszystko w coupe

Możesz rozwinąć czemu? Ładniejsze będzie na bank, ale nad morze ze znajomymi będzie się już kiesko jechać (chyba ze ma 20km to można przeboleć). Coupe dużo lżejsze nie będzie a w seadnie łatwiej i taniej można coś trafić.

Przeczytaj treść tematu, wiadomo ze wygląd na + i sztywniejsze zawieszenie, nie będę sie madrzył ale wydaje mi sie ze w coupe mosty były zeszperowane na 25% a wiadomo z czym to sie wiaze( jak ktoś wie konkretnie to niech mnie poprawi). Co do tych znajomych to miejsca praktycznie tyle samo w sedanie jak i coupe tylko wsiadanie utrudnione. Na zajebisty plus w coupe składane tylne siedzenia czyli narty albo deche zabierzesz, małą szafke tez przewieziesz, a w sedanie "ściana grodziowa" i dupa, chyba ze masz rekaw to jeszcze na narty polecisz

10

A gablota ma być dość świeża?

11

MR2 II lub MGF.

12

Popieram SFMario. MR2 jest godna polecenia.

13

Moge pogonic Ci moje Camaro RS  3,4 turbo V6

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/191/img6221x.jpg/]http://img191.imageshack.us/img191/1720/img6221x.jpg[/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

14

Dzinkss dzieki za tak obszerne info. Fura jest w automacie wiec jak z tym fantem?

15

Muro - camaro to tylko 69 :p poczytamy, zobaczymy. A i fura nie musi byc najmlodsza bo wiem ze cos takiego bedzie ciezko dorwac :p