1 Ostatnio edytowany przez wojtecki (2013-03-31 00:53:45)

Temat: crf 450r - nr ramy

Czy crf 450 nie powinna mieć tabliczki znamieniowej ? wystarczą nabite nr na ramie ?Nr zgadzają się z tymi w papierach i w dowodzie rej. faktycznie widniej honda crf 450 ? Pytam dla pewności aby się nie wpakować w minę.

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???

2

Odp: crf 450r - nr ramy

Ostatnio jak robiłem przegląd to diagnosta na moje zapytanie "czy muszą je mieć" odpowiedział że TAK, sam byłem przekonany że sam wybity nr ramy wystarczy.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

3

Mój EXC też ma tylko numer ramy - brak tabliczki, ziomek na przeglądzie się sapał ale przyszedł szefo i kazał podbić przeglądzik :D

4

jezeli z uk'a wyczyn to nie ma. w polsce wszystkie motongi musza miec tabliczke (lub naklejke ale to chyba bo nie sprawdzalem) jak nie masz to idziesz do wk i dostajesz papier ze wskazaniem nabicia pozniej stacja i po problemie. obecnie brat przechodzi przez to z crf'a to we wtorek bede dokladnie wiedzial co i jak.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

5

Ok. Dzięki
Faktycznie jest tak, że na stacji kontroli pojazdów mogą nabić tak jak by duplikat tabliczki znamieniowej na podstawie nabitego nr vin na ramie.

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???

6

Tak na stacjach mają gotowe tabliczki znamionowe zastępcze nabijają tylko dane pojazdu i tak jak pisali wyżej musisz mieć wniosek z wydziału

7

wniosek w wydziale komunikacji 10 zl. tabliczka 10 zl + cena nabicia 17zl = dzien zalatwiania. ogolnie latwo i prosto.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach