1

Temat: Problem z zarejestrowaniem motoroweru. HELP!

Siemanko. Niedawno kupiłem nowe moto jakim jest Husqvarna wxe 50. Na razie jest rozebrana ale po doprowadzeniu jej do stanu używalności chciałbym ją zarejestrować. I tu pojawia się problem. Nie mam prawka tylko kartę motorowerową więc muszę zarejestrować huśkę na 50. Jak wiadomo motorower nie może przekraczać 45 km/h (nawet chińskie skuterki jadą więcej). Niestety po zajrzeniu do papierów zauważyłem to:

http://img834.imageshack.us/img834/9531/dsc0252fg.jpg

I teraz pytanie czy przy rejestracji zwrócą na to uwagę? Czy mogę im jakoś udowodnić że moto jedzie 45 km/h zakładając jakąś blokadę? Z góry dzięki za pomoc i sory za to że na takim forum poruszam sprawę piździków, ale chyba każdy motocyklista przechodził przez ten okres :D

2

Odp: Problem z zarejestrowaniem motoroweru. HELP!

spróbuj, moze przejdzie , a jak nie to rzeczoznawca albo dodatkowe badanie tech. Wszystko zależy od Pani w okienku.

525 EXC

3

W większości okienek najważniejszy jest przegląd w PL i to co tam jest wpisane. Nikt się nie bawi w czytanie tłumaczeń. W papierach z zagranicy sprawdzają tylko dane właścicieli i VIN.
Tak więc w przeglądzie musisz mieć, że jest ograniczony do 45 km/h i spełnia wymagania... ble ble ble.

4

Ok, spróbuję na razie tak zarejestrować. Jak się nie uda to założę blokadę do 45 km/h, zamówię rzeczoznawcę, on wystawi papierek że moto jest zdławione i wtedy już nie będzie problemu.

5

Albo czegoś nie rozumiem, jeśli tak to mnie poprawcie.
Przy rejestracji motoroweru jest chyba ważna pojemność i oczywiście moc, nie ma nigdzie napisane jaką prędkość max. ma osiągać, tylko z jaką prędkością jest dozwolona jazda nim. Więc taki wpisek nie powinien przeszkodzić Ci w zarejestrowaniu go.

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

6

Motorower to pojazd, który ma do 50cm^3 pojemności i nie przekracza 45km/h. Wszystko co jedzie szybciej teoretycznie motorowerem już nie jest, ale wiadomo jak wiadomo nawet skutery szybciej jeżdżą ;]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

7

Ja z 2 lata temu miałem przypadek ze jechałem na 50cc Rieju sm i mnie nagrali nieoznakowanym przy prędkosci 67km/h i sie pytają czemu on tyle jedzie jezeli jest zarejestrowany na motorower... , zabrali dowod , dali kwitek dlaczego zabrane i z tym kwitkiem do rzeczoznawcy miałem zapierdalac lub na jakąs stacje diagnostyczna ktora ma rolki i moze  potwierdzic ze juz jedzie max 45km/h... , niestety nie chciałem sie bawic w żadne dławienia i nie miałem zadnych znajomosci to sprzedałem moto , nowy własciciel po znajomosci załatwił to dał mi kwitek poszedłem po dowod i tak to wyglądało :D

8

Ale teraz nie ma z tym jakiegoś problemu. Kupujesz blokadę na allegro za 100 zł z przełącznikiem, montujesz i tyle.

9

u mnie diagnosta mnie się sam pytał co ma wpisać w poszczególne pola, bo nie miał dostępu do jakiejś tam bazy, ba nawet mierzył z miarką długość i szerokość motocykla ;D

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250