1 Ostatnio edytowany przez Driver (2013-03-14 22:28:35)

Temat: Przegląd

Pytanko , jeżeli chce zrobić przegląd dla moto. to musi być zarejestrowany juz na mnie? , czy jest tylko obowiązek aby był na blachach PL ? bo jeszcze jest na blachach poprzedniego własciciela

2

Odp: Przegląd

może być na poprzedniego właściciela

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

3

jezeli moto jest sprowadzone i nie jest zarejestrowane w PL a chcesz sie nim poruszać musisz go ubezpieczyć tak samo musisz zrobić przegląd bo tego firma ubezp wymaga

690 SMC --> SOLD

4

Moto jest zarejestrowane w PL , nie ma ubezpieczenia skonczyło se we wtorek -__- :D

5

To jak w PL to się nie przejmuj. Normalnie jedź na przegląd, zarejestruj i ubezpiecz. Wszystko jest git.

6

Moja rada. Ogarnij to na full legal. Na moto to cienkie koszty sa (jeszcze). Niby patrol nic ci nie zrobi, ale policja to pikus. Nie daj boze dojdzie do kolizji, to sie bedziesz z zlodziejami szarpal rok albo i dluzej zeby cos odzyskac. A jak odpukac bedzie ofiara smiertelna, to ci tak przeswietla moto , ze przeglad przy tym to upierdliwa formalnosc. Przy wypadku smiertelnym, nagle sprawdzaja wszystko. Amory, opony, no poprostu wszystko.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

7

JERY napisał/a:

Moja rada. Ogarnij to na full legal. Na moto to cienkie koszty sa (jeszcze). Niby patrol nic ci nie zrobi, ale policja to pikus. Nie daj boze dojdzie do kolizji, to sie bedziesz z zlodziejami szarpal rok albo i dluzej zeby cos odzyskac. A jak odpukac bedzie ofiara smiertelna, to ci tak przeswietla moto , ze przeglad przy tym to upierdliwa formalnosc. Przy wypadku smiertelnym, nagle sprawdzaja wszystko. Amory, opony, no poprostu wszystko.

Akurat mam szczescie od garazu mam moment aby zrobić przegląd ;] moze z 5min drogi , i planuje go poprostu przeprowadzic :D jechać już wykluczone

8 Ostatnio edytowany przez JERY (2013-03-15 00:21:49)

Mozesz sie smiac. Moj kumpel trafil babcie w okolicach pasow. Byl nie winny. Stwierdzono wtargniecie na jezdnie. Ale tak mu auto przeswietlili, ze przeglad to pikus. Nawet zawieszenie sprawdzali. Ja trafilem skuterzyste. Moto tez na blachach poprzedniego wlasciciela. OC na mnie. Tak mi ubezpieczalnia policzyla szkode, ze z -30% zrobilo sie + 10. Troche sie nawkurwialem zanim to wyprostowalem.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

9

A jak miał bym go teraz przerejestrować na siebie , to może byc bez aktualnego przeglądu i ubezpieczenia ?;]

10

Musisz mieć przegląd, bo w urzędzie bez niego nie wydadzą Ci nowego dowodu. Na pewno z ubezp. tak jest. Sam tak chciałem zrobić, ale odesłali mnie z kwitkiem. Ubezp. musi być

11

driver masz pw

Aprilia sr50 ->Sachs ZX125 ->Husqvarna SM125S -> KTM LC4 640 2003 -> HUSQVARNA TE 450 -> CBR 600RR

12

MHM ;d byłem na przeglądzie , wszystko z moto git ale nie ma tabliczki znamionowej i musze w pon. zapieprzać do starostwa aby mi wyrobili WRR :D