Temat: Przegląd
Pytanko , jeżeli chce zrobić przegląd dla moto. to musi być zarejestrowany juz na mnie? , czy jest tylko obowiązek aby był na blachach PL ? bo jeszcze jest na blachach poprzedniego własciciela
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Przegląd
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanko , jeżeli chce zrobić przegląd dla moto. to musi być zarejestrowany juz na mnie? , czy jest tylko obowiązek aby był na blachach PL ? bo jeszcze jest na blachach poprzedniego własciciela
może być na poprzedniego właściciela
jezeli moto jest sprowadzone i nie jest zarejestrowane w PL a chcesz sie nim poruszać musisz go ubezpieczyć tak samo musisz zrobić przegląd bo tego firma ubezp wymaga
Moto jest zarejestrowane w PL , nie ma ubezpieczenia skonczyło se we wtorek -__- :D
To jak w PL to się nie przejmuj. Normalnie jedź na przegląd, zarejestruj i ubezpiecz. Wszystko jest git.
Moja rada. Ogarnij to na full legal. Na moto to cienkie koszty sa (jeszcze). Niby patrol nic ci nie zrobi, ale policja to pikus. Nie daj boze dojdzie do kolizji, to sie bedziesz z zlodziejami szarpal rok albo i dluzej zeby cos odzyskac. A jak odpukac bedzie ofiara smiertelna, to ci tak przeswietla moto , ze przeglad przy tym to upierdliwa formalnosc. Przy wypadku smiertelnym, nagle sprawdzaja wszystko. Amory, opony, no poprostu wszystko.
Moja rada. Ogarnij to na full legal. Na moto to cienkie koszty sa (jeszcze). Niby patrol nic ci nie zrobi, ale policja to pikus. Nie daj boze dojdzie do kolizji, to sie bedziesz z zlodziejami szarpal rok albo i dluzej zeby cos odzyskac. A jak odpukac bedzie ofiara smiertelna, to ci tak przeswietla moto , ze przeglad przy tym to upierdliwa formalnosc. Przy wypadku smiertelnym, nagle sprawdzaja wszystko. Amory, opony, no poprostu wszystko.
Akurat mam szczescie od garazu mam moment aby zrobić przegląd ;] moze z 5min drogi , i planuje go poprostu przeprowadzic :D jechać już wykluczone
Mozesz sie smiac. Moj kumpel trafil babcie w okolicach pasow. Byl nie winny. Stwierdzono wtargniecie na jezdnie. Ale tak mu auto przeswietlili, ze przeglad to pikus. Nawet zawieszenie sprawdzali. Ja trafilem skuterzyste. Moto tez na blachach poprzedniego wlasciciela. OC na mnie. Tak mi ubezpieczalnia policzyla szkode, ze z -30% zrobilo sie + 10. Troche sie nawkurwialem zanim to wyprostowalem.
A jak miał bym go teraz przerejestrować na siebie , to może byc bez aktualnego przeglądu i ubezpieczenia ?;]
Musisz mieć przegląd, bo w urzędzie bez niego nie wydadzą Ci nowego dowodu. Na pewno z ubezp. tak jest. Sam tak chciałem zrobić, ale odesłali mnie z kwitkiem. Ubezp. musi być
driver masz pw
MHM ;d byłem na przeglądzie , wszystko z moto git ale nie ma tabliczki znamionowej i musze w pon. zapieprzać do starostwa aby mi wyrobili WRR :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Przegląd
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 76 zapytań