1

Temat: CrachPady

Jak zostałem poproszony, krótki pościk jak gdzie co.

Zaczęło się od upadku kupna nowego zbiornika i malowania bla bla bla

1. Trzeba sie przyjrzeć i zlokalizować jakieś mocne miejsce przy ramie lub kole (oś koła np.)

2. Materiały potrzebny: pręt gwintowany o średnicy zależnej od wybranego miejsca jaka grubość pręta się tam zmieści. Najlepiej stalowa rurka taka aby weszła na ten pręt zapierając się o ramę. No i nasze crashe, w zależności od możliwości są profesjonalne lub te z allegro, albo na wiejsko  z kółek od deskorolek.
W moim przypadku pracuje w sklepie z częściami do ciężarówek (SUDER jak ktoś ma niedaleko) i tam sobie zakupiłem uwaga "odbojniki do kabiny" są idealne, guma zmieszana z plastikiem zapewnia mu elastyczność.

3. No i wydaje mi się że jak znajdziecie to miejsce to sobie juz wyobrazicie jak to ma wyglądać  O---||---O.

A jeżeli

2

Odp: CrachPady

a jeżeli ktoś nauczy mnie wrzucać zdj to wrzucę te moje zrobione

3

Nie kumam troche weź wytłumacz mi lepiej, jaki ten pręt musi być? ma mieć gwint w środku czy jak? Gdzie to ma sie zapierać o ramę?
Jak to można to zrobić z kółek od deski? :O

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

4

Wrzucasz zdjęcia na jakiś serwer, np imageshack i robisz [img]link[/img]

haha:D kółka od deskorolki to po wiejsku, ale odboje od cieżarówki to już pełne miasto;p

5

;p dużo drutu idzie żeby to przywiązać do ramy?

Husqa smr 570

6

[url]http://img687.imageshack.us/img687/8075/dsc0759pb.jpg[/url]

7

duża dzwignia strasznie zegnie się ten pręt

Husqa smr 570

8

http://img687.imageshack.us/img687/8075/dsc0759pb.jpg

9

wątpię że wytrzyma to upadek,ten pręcik szybko się wygnie lub pęknie z racji długiego ramienia o estetyce nie będę się wypowiadał

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

10

n-man napisał/a:

duża dzwignia strasznie zegnie się ten pręt

pisaliśmy prawie razem

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

11

próbę upadku wymuszonego przeżył i spełnił swoją powinność.  Ważne jest żeby pręt miał twardość stali 10.9 albo wyższą .

A pod względem estetyki to jutro wrzucę zdj jak to wygląda w całokształcie.

12

Zakładam się z Tobą o każdy pieniądz, ze to nie ma prawa się sprawdzić...
Wiecej tym bigosu narobisz niż pożytku!

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

13

Toto masz dobre na parkingówki, ale nie na glebe przy nawet 20km/h. Przetestuj w plenerze i daj znać jak Ci poszło :)

READY TO >> TERROR

14

ale odbojniki dobre :D

Zajechałem R1 i poszła do żyda :)  hajs rozjebałem więc od nowa zbieram na coś co ma dwa kółka .. :)

15

Weź ten pręt zdemontuj, bo ładnie się świeci i szkoda żeby się połamał / skrzywił, przełóż przez oski i pozakładaj te odbojniki. Będzie elegancko i praktycznie.

DRZ400SM, KTM 990 ADV