Temat: Wlewanie oleju do ramy LC4
Siema. Dziś będę lał olej do ramy w moim lc4 i tak się zastanawiam czy są jakieś "domowe" sposoby wlewania oleju do ramy. Macie jakieś sprawdzone metody oprócz dużej olejnicy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Wlewanie oleju do ramy LC4
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema. Dziś będę lał olej do ramy w moim lc4 i tak się zastanawiam czy są jakieś "domowe" sposoby wlewania oleju do ramy. Macie jakieś sprawdzone metody oprócz dużej olejnicy?
Ja zabrałem z kuchni mały lejek i planuje dokupić kawałek wężyka w rolniczym. Śruba w ramie jest M16, więc wężyk max. średnica zewn. 14 mm.
Ja robiłem sobie lejek z 2 węży (grubszego i cieńszego) oraz połowy butelki po motorexie. Zalewałem ile trzeba i wkładałem między klamkę hamulca a handbara i sobie leciało.
Skocz sobie do apteki po strzykawę do cewników (200ml), chyba niecałe 2 ziko mnie kosztowała. Działa bez pudła ;]
Ja robiłem sobie lejek z 2 węży (grubszego i cieńszego) oraz połowy butelki po motorexie. Zalewałem ile trzeba i wkładałem między klamkę hamulca a handbara i sobie leciało.
+1
ja też strzykawki używam 100ml bo taka tylko mieli w aptece, ale sprawdza sie w 100%.
pamiętaj żeby odpowietrzyć ramę jak zalejesz olej :)
by-pass sprawdzałeś ?
By-pass był sprawdzany ostatnio. Był w normie :)
Zdobyłem strzykawkę 150 ml i do tego cewnik więc zaraz idę robić profesjonalną robotę :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Wlewanie oleju do ramy LC4
Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 83 zapytań