Temat: Derbi ;(
Wiem że kilka osób na tym forum posiada Derbi. [url]http://www.scigacz.pl/Koniec,Derbi,Piaggio,zamyka,fabryke,20280.html[/url]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Derbi ;(
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiem że kilka osób na tym forum posiada Derbi. [url]http://www.scigacz.pl/Koniec,Derbi,Piaggio,zamyka,fabryke,20280.html[/url]
Fejs jednak do czegoś się przydaje ;)
Koso w końcu do czegoś ^^ A szkoda trochę firmy bo jednak Derbi wiodła prym w silnikach 50 ccm :<
Najlepsza firma jaka była jezeli chodzi o 50cc...
Moim zdaniem silniki am6 sa trochę lepsze od tych nowych Derbi. Chyba tylko dlatego że do Derbi D50B0 nie jest jakaś bardzo duża ilość części, a do am6 jest multum. Przypominam że am6 jest montowane w prawie wszystkich dwusuwowych motorowerach, poza Gilerą no i oczywiście Derbi :)
Moim zdaniem silniki am6 sa trochę lepsze od tych nowych Derbi. Chyba tylko dlatego że do Derbi D50B0 nie jest jakaś bardzo duża ilość części, a do am6 jest multum. Przypominam że am6 jest montowane w prawie wszystkich dwusuwowych motorowerach, poza Gilerą no i oczywiście Derbi :)
poza Aprilią od 2006 roku także w ktorej jest silnik Derbi.
PS. czytałem na innym portalu że chcą kontynuować produkcje 50 i 125 we włoszech, nawet najnowsze modele jak Senda DRD X-Treme czy DRD Racing już były robione we włoszech od 2011 roku, Nie ma co sie martwić ;)
Aktualnie mam Sende 125 i mam tam zamontowany fabrycznie silnik Zongshen ZS156FMI zastanawiam się nad przezbrojeniem na ZS169mm(dół wygląda identycznie)
AM6 pod względem cześci wypada minimalnie lepiej gdyż do starszych Derbiowskich silnikow można wpasować części od AM6:) Niestety mocą AM6 przegrywają :)
Standardowo poszło o kasę... a szkoda, bo sprzęty poczciwe...
Najlepsza firma jaka była jezeli chodzi o 50cc...
I tu bym się kłucił najlepsze 50 ki i nie tylko chyba jednak robiła Honda Hm CRE seryjnie montowany bardo dobry osprzęt
Może i najlepsze ale z hajsem i częściami juz nie jest tak różowo :)
Standardowo poszło o kasę... a szkoda, bo sprzęty poczciwe...
scigacz.pl sam do konca nie wie i pisze bzdury, napisałem wyzej ze DERBi będą robione we Włoszech, także nie ma co latać, zamykają tylko fabrykę w Hiszpani! Reszta to przypuszczenia scigacz.pl który za dużo nie wie o DERBi!
Może i najlepsze ale z hajsem i częściami juz nie jest tak różowo :)
Przecież w HM CRE jest lekko podrasowany, normalny am6, więc w czym problem? :) To akurat prawda że HM CRE, zwłaszcza wersja SIX albo Derapage, to jeden z najlepszych motorowerów. [url]http://www.motocykl-online.pl/testy/HM_CRE_SIX_50[/url]
to znajdź mi HM'a w dobrej cenie ;)
A proszę bardzo, na przełomie grudnia/stycznia stało kilka HMek na tablicy i allegro. Jedna była w bardzo - dobrym stanie, rocznik ok. 2005, za 3200. Teraz już ich nie bo zima dobiega końca i wszyscy pokupowali sobie juz sprzęty.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Derbi ;(
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 74 zapytań