Temat: Koszulka - zrób to sam ;)
Siema,
Chciałbym Wam pokazać jak w prosty i szybki sposób można zrobić koszulkę z własnymi grafikami, napisami itd.
W moim przypadku to koszulka na zbroje na lato ;D
Po pierwsze potrzebny nam będzie odpowiedni papier - pamiętać trzeba, że do jasnych tkanin jest inny papier niż do ciemnych i trochę inna technika robienia. Od razu powiem, że na jasnej tkaninie selfmade wychodzi lepiej niż na czarnych. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. Do rzeczy.
Papier zakupiłem tu [url]http://allegro.pl/folex-naprasowanka-prasowanki-na-jasne-tkaniny-1a4-i2967259919.html[/url]
załączają instrukcje także ezpz.
Jak już będziecie w posiadaniu takiego papieru, należy wszystko co będziecie chcieli nanieść na koszulkę drukować w odbiciu lustrzanym (otwieracie, obrazek, napis (musi być jako obrazek) w paincie i klikacie obróć, następnie przerzuć w poziomie i gotowe. Drukujecie obrazek - pamiętajcie żeby drukować w najlepszej możliwej jakości. Przykładacie do wyprasowanej (przynajmniej w części na którą nakładacie grafikę) koszulki, wprasowujecie, czekacie aż ostygnie, odklejacie pozostałość i gitara gra.
Pamiętajcie żeby prać ją na lewej stronie w nie za dużej temp.
Oto efekt - sorry za jakość, ale baterie od aparatu rozładowane i robiłem fotki telefonem ;d