Temat: Zostałem oszukany przez Karoll
witam. zostałem oszukany przez użytkownika Karoll. wpłaciłem pieniądze za kola SM i kol nie dostalem. Karol Okrasa takie podal dane osobowe do wpłaty pieniążków na konto. Jest ktośkto go zna
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Zostałem oszukany przez Karoll
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam. zostałem oszukany przez użytkownika Karoll. wpłaciłem pieniądze za kola SM i kol nie dostalem. Karol Okrasa takie podal dane osobowe do wpłaty pieniążków na konto. Jest ktośkto go zna
Karol Okrasa to nie jest przypadkiem gość od kuchni ?:D
coś mi się wydaje że zostałeś nabity w butelkę .... :( :( :(
zgłoś na policję, udostępnij wszystkie maile, dane do wpłaty itp. masz bardzo duże szanse na odzyskanie kasy.
osobiście znam sprawę z zakupem poza allegro perfum chodziło o 120 zł, po jakichś 2-3 miesiącach kaska była z powrotem, jak się okazało to nie był pierwszy raz kiedy koleś zrobił taki przekręt, ogólnie przed sądem postawiono mu kilkanaście zrzutów.
"wydział policji cyfrowej" w Polsce ma bardzo dobre statystyki wykrywalność jest chyba w granicach 90%. większość spraw to właśnie takie drobne oszustwa, które bardzo łatwo wykryć
Karol Okrasa... naprawdę? To nie jakaś prowokacja? ;|
ZNALAZŁEM!
To ten gości zajebał kasę:
Po pierwsze to nadmierna łatwowierność, ludzie kiedy nie jesteśmy pewni do do sprzedającego to zmuśmy go do transakcji allegro, prowizja nikogo nie zje a jeśli mamy do czynienia z oszustem to zawsze dla niego utrudnienie i być może da sobie spokój z próbą wykiwania nas.
Dwa jak już po ptokach, to zbierz maile, i inne dowody rozmów, screeny z komunikatorów, BA nawet głupie SMSy i śmigiem na policje, jak kolega powyżej napisał, wykrywalność sprawcy bardzo wysoka.
Jeśli ten chujek oszust nie założył konta na "słupa" co oczywiście jest wykonywalne, to głupi numer konta w zasadzie zamyka sprawę.
Powodzenia, głowa do góry i więcej ostrożności na przyszłość.
Może by wpisywać oszustów z forum, allegro, otomoto itd. np. w ten wątek:
[url]http://forum.supermoto.pl/topic20312-uwaga-na-oszusta.html[/url]
Piętnować łajzy trzeba, nawet jeśli w większości znamy się tylko przez internet to forum musi dbać o reputację. ch*j w plecy oszustom.
a gdzieś ty go znalazłszy ??
do Lidla nie chodzisz ?
Fiko chodzi o użytkownika naszego forum??? - pytam gdyż u nas nie ma użytkownika o dokładnie takim nicku???
Karol Okrasa - ja pierdole że nie zapaliła Ci się lampka :/
nie ma bo uciekł z kiełbasą :D i skwarkami :D
Dobrze że nie poszedłem na kucharza bo też bym musiał wałkami dorabiać ... :O
Raku Ty jak coś pierdoln..sz to boki zrywac :)
Głupio z czyjegoś nieszczęścia się smiać.... ale Raku bomba poszła, ahahaha
Jest jeszcze szansa że dostaniesz patelnie i komplet garnków zamiast kół s/m, jak widać dla Okrasy wyjebanie wałka to bułka z masłem :]
Dobra koniec jaj, PRELUDE dobrze zauważył nie ma takiego nicka, jest Karollo, więc ??
Zgłębiłem temat i okazało się że to nie byle kto, ponieważ prowadzi nawet szkołę pod patronatem swojego imienia
[url=http://www.fotosik.pl][/url]
nie dość że gotuje to i kradnie .. niedobry ten okrasa ( skwarka ) :D hehe
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Zostałem oszukany przez Karoll
Wygenerowano w 0.074 sekund, wykonano 64 zapytań