1 Ostatnio edytowany przez juraas (2013-01-26 19:16:13)

Temat: Ile za zmianę łożysk wału i uszczelniaczy 50cc?

Witam, ile w waszym rejonie bierze mechanik za rozplowienie silnika 50cc z wymiana łożysk wału i uszczelniaczy? Mój wziął 250 zł . Czy to normalna cena?

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

2

Odp: Ile za zmianę łożysk wału i uszczelniaczy 50cc?

Nikt nie wie?, dziwne.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

3

cena dobra

life's 2 short 2be slow

4

niech ci przy okazji zobaczy łozyska w skrzyni biegów. nie mowiąc juz o samym wale :)

HUSQVARNA TE 450.

5

Mam nadzieję ,że skoro rozpołowił silnik to posprawdza co trzeba. Ale cholera wie...

6 Ostatnio edytowany przez juraas (2013-01-28 13:52:08)

Mam nadzieję ,że skoro rozpołowił silnik to posprawdza co trzeba. Ale cholera wie, dzisiaj leci już 5 tydz jak zawiozlem mu gilere. Od sylwka już go robi a efektów nie widać ;/.

Ps: Sory za pp,jestem na telefonie i kliklem dwa razy ;)

7

łożyska zależny jakie :) około 50zł sztuka
rozpołowienie silnika ? nawet do 800zł ( wyjęcie z ramy rozebranie zmiana włożenie) jeśli ktoś robi to profesjonalnie.

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

8 Ostatnio edytowany przez Elkameleon (2013-01-28 16:48:34)

Ja za wymianę wału korbowego (kompletny) z łożyskami, wymianę uszczelek silnika, wymiany pompy oleju, świecy, filtra oleju, zalanie świeżym olejem oraz zalanie świeżym płynem chłodniczym zapłaciłem 800zł w yz250f

(wał, łożyska oraz pompę sam dostarczyłem)

typ zrobił wszystko szybciutko i cacy.

Nie polecam natomiast autoryzowanych serwisów (jeśli masz obok mechanika). Ja za przegląd połowy silnika! zapłaciłem 300zł!! Za wymianę głowicy wraz z zaworami itd. chcieli 5000zł

MZ150 ----> DRZ125L 08r ------> YZ250F 06r ------> czaję się na KTM 625 SM lub 690 SMC

9

plaster napisał/a:

cena dobra

jak to jest 2t to w kij drogo ja za 100 zł bym to zrobił i jak byś mi dostraczył wszystkie części to za 3 godzinki masz do odbioru chyba ze te 250 to robocizna+części jeśli tak to cena dobra.

Dwu rurka ●0●
https://www.facebook.com/Enduroodcinateam?notif_t=page_invite_accepted
https://www.youtube.com/channel/UCYV8bbKRwrZfIIc8wr4fhyA

10

2t, 250 zł za sama robotę.

11

to bardzo dużo wy mu tu piszecie o 4t a to dużo i to dużo więcej roboty i specjalistycznego sprzętu jak za taki hajs to na drugi dzień powinien być do odbioru

Dwu rurka ●0●

12

Moim zdaniem mechanik cie zrobił w jajo.Żeby rozebrać silnik potrzebne sa zwykłe klucze nasadowe i ściągacz samoróbka lub kupiony w sklepie.

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004

13

dokladnie i czasami w takich pierdawkach łożyska zostaną na wale a nie w karterach i żeby nie zniszczyć wału najlepiej użyć odklejacza za 50 zł

Dwu rurka ●0●

14

Cholera ,tak myślałem . Coraz bardziej mi się wydaje ,że zacznę robić to sam ;/ . Drugi rok praktyk w zawodzie mechanik samochodowy może pomoże... 
Ps: Czyli jeśli chodzi o 2t , to waszym zdaniem 250zł to powinno być razem z lozyskami i uszczelnieczami ? ,a nie za samą pracę?.

15

hmmm zaczynam wątpić w polską edukacje :D

taki silniczek 2t 50cm3 rozkręca sie w 30min z browarem w ręku :)

jak masz podstawowy zestaw kluczy to wymienisz sobie sam takie łożyska

ludziska nie porównujcie cen rozpołowienia silnika T4(wyczynowego)  do T2 50cm3 ....

ludzie co mówią że za 100zł to zrobią to niech robią...  Ja bym się nie podjął roboty za taką kase ... nie chciało by mi sie :)

żaden szanujący się warsztat nie zrobiłby ci taniej niż tyle ile zapłaciłeś ....

life's 2 short 2be slow