16

Odp: Koła supermoto Husqvarna te 450

Guti napisał/a:

szczerze mowiąc panowie to ja nie mam az takiego fioła zeby kupywac same felgi za 2 czy 3tysiaki.. ja chce dorwac jakies po taniości, nie koniecznie w slicznym stanie, bo zawsze moge je albo dac do pomalowania proszkowego za grosze, bądz je wypolerowac na lustro.

takze szukam jakies tanszej alternatywy.

widzialem na tablicy od te610 za 1200zl ale ktos je juz zawinął ;/ :P

nie zrozumiem Cię chyba nigdy ;(
żałujesz jakieś zabytkowe koła z niepasującymi ośkami i piastami  za 1200pln
a masz za 1550 oryginały od SMR-a i grymasisz

pisałeś że chcesz na początku poprzekładać tarcze i zębatkę  żeby było taniej

a teraz  czekasz aż koleś z aukcji dołoży Ci pewnie jeszcze dętki , opony , zębatkę , tarcze + adapter pewnie jakiś zacisk z pompą radialną też mógłby dorzucić <hahaha>

czekaj dalej  kół supermoto do Husqvarn (zwłaszcza tych po 2005) jest w bród zwłaszcza na wiosnę....

17

No ceny małych kółek na wiosnę są kosmiczne...od 2,5tys. w górę.
Koła za 1500zł to jest mega dobra okazja.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

18 Ostatnio edytowany przez SuperMocarz (2013-01-23 20:10:30)

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2931174198[/url]

mam coś takiego do sprzedania. Powinno pasować bez przeróbek. Przód 3,5 tył 4,25

jak coś to priv

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

19

Zal mi poprostu tyle kasy wydawac. Czasem poprostu chcialbym posmigac po asfalcie w gorace letnie dni.
W glowej mierze bede smigac na brudasach :) i nie wymagam tego abyscie mnie zrozumieli. Kazdy ma inne podejscie do zycia

najbardziej na swecie chcialbym dorwac tanio same piasty od husqvarny, a z reszta juz bym sie uporal raz raz.

HUSQVARNA TE 450.

20

ja kupiłem swoje kola z 2 tarczami, zębatką, 2 zaciskami, adapterem, 2 dętkami,  oraz 2 pompami z husqvarny sm610 z 99r. za 1300 brutto :D
wiec okazje istnieją

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

21

Widzicie. Tadzik jest tego przykladem

HUSQVARNA TE 450.

22

Za 1,2 tys to super okazja. Jak sa proste to nawet nie ma sie co zastanawiac. Taniej raczej nie kupisz.

***427***

23

ale takie strzały to raz na milion. z tego co pamiętam to ta rozebrana husqvarna stała z dobre kilka miesięcy.
Mam nadzieję, że to wszystko co kupiłem ( bo dostałem na początku roku) nie okaże się "śmietnikiem" ;)

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

24

Guti to szukaj okazji.

Zdarzaja sie na koniec sezonu :P:P:P:P

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

25 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-24 21:30:22)

zawsze od biedy moge zalozyc opony szosowe na kola enduro.. bo takowe opony posiadam :P

PANOWIE. zeby nie zakładać nowego tematu, chcialbym dowiedziec sie czy da rade huśke te450 obnizyć na tylnim amortyzatorze? ponieważ moto jest dla mnie tyci przy wysokie i w terenie czuje ze bede łapał przez to częste gleby.

Jesli da rade to jak to zrobic i czy potrzeba jakis specjalistycznych narzedzi?  mrozy są fest i weekend przed nami wiec bede mial czas na posiedzenie troche przy nowym dziecku.

takze czekam na odpowiedz :) mile widziane zdjęcia podglądowe.

HUSQVARNA TE 450.

26 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-01-25 14:16:49)

chyba można go obniżyć + możesz wpuścić lagi w koronę trochę.
Co do narzędzi do tylnego amora są takie klucze, do kręcenia pierścieniem, ale młotek + śrubokręt też daje radę, ale ja tego nie rekomenduję
Husqi to trochę tajemnica na polskim rynku, więc trzeba samemu kombinować ;)

Guti, tutaj będziesz miał piasty - jeżeli chcesz sam składać koła
[url]http://otomoto.pl/husqvarna-tc-te-450-okazja-M3501353.html[/url]

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

27

podstawowy błąd to próba obniżenia tylnego zawieszenia przez zmianę ustawienia napięcia wstępnego.... nie do tego to służy!!!!
tył można obniżyć na dwa sposoby:
- krótsza sprężyna
- zmiana elementów wielowahacza na ebay'u występują akcesoryjne elementy pod nazwą "dog bone"

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

28

masz rację, mój błąd.

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

29

tadzik dzwonilem do tego kolesia wczoraj to zostalo mu tylko jedno koło.

chyba narazie luzuje z tymi kołami sm, bo cos czuje ze i tak calym rokiem bede orac ziemie w lesie i moze z czasem na torze mx,

chyba ze trafi sie cos taniego, a ja wymagajacy nie jestem odnosnie felg sm, co innego enduro.

HUSQVARNA TE 450.