1

Temat: Koła supermoto Husqvarna te 450

Witajcie.
Zaczyna sie rozgladac na kołami Sm do mojej huski te450.

Obecnie mam koła enduro i przekładając chcialbym z kol enduro przekladac zebatke i tarcze do kół sm.

Z czasem jak fundusze pozwolą to moze bedzie caly komplet.

i teraz pytanie jakie koła do niej podejdą?

Pasowalyby od Husqvarny te610? tej starszej z roczników okolo '99-2000?

Jesli nie to jakich szukac.

HUSQVARNA TE 450.

2

Odp: Koła supermoto Husqvarna te 450

Te starsze mialy chyba inna oske. Najlepiej szukaj kol dedykowanych do husqvarny. W UK sa teraz fajne do kupienia. Oryginalne od RR z tarczami i zebatka.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

Szukaj na ebay.de w stanach lub w uk. Komplet kol od 2tys wzwyz. Ja ostatnio znalaxkem alpiny czerwono- czarne za 650eur gdzie komplet ok 1 tys eur. 1 Sztuka nowka excel lub haan ok 2 tys. Zapytaj Franza lub Cichego oni przekladali kola z 450tki

***427***

4

ja kupiłem koła os sm610 z 1999 roku.
przód 3,5 tył 4,25. Co z tego wyjdzie jeszcze nie wiem. Za 2-3 tygodnie powinienem wiedzieć co i jak.

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

5 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-19 17:57:21)

szczerze mowiąc panowie to ja nie mam az takiego fioła zeby kupywac same felgi za 2 czy 3tysiaki.. ja chce dorwac jakies po taniości, nie koniecznie w slicznym stanie, bo zawsze moge je albo dac do pomalowania proszkowego za grosze, bądz je wypolerowac na lustro.

takze szukam jakies tanszej alternatywy.

Tadzik, a do jakiego moto bedziesz je montować?  widzialem na tablicy od te610 za 1200zl ale ktos je juz zawinął ;/ :P

HUSQVARNA TE 450.

6 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-01-19 18:45:19)

do te 450 2005r.

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

7

domyslam sie ze twoj z 2005r niczym sie nie rozni od mojego z 2006r. takze czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz czy da rade je zaadoptowac.

HUSQVARNA TE 450.

8

06 ma chyba grubsze lagi. musisz sprawdzić w manualu, ale korone powinien mieć taką samą.
Dam znać jak mi wyjdzie projekt. Bo kupno takich kół jest 3 razy tańsze niż excelów

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

9

No dokladnie.. a mi na kolach exel nie zalezy.
Koła exel mam enduro i tego sie ciesze, bo tutaj akurat z czasem moze bedą jakies skoki, a kola super moto to jazda typowo po równym  asfalcie.

HUSQVARNA TE 450.

10

mam koła od KTM duke aluminiowe

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

11 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-01-20 19:38:52)

Panowie. Powiedzcie mi, czy kazda Husqvarna te450 miala wentylator na chłodnicy?  bo ja go nie posiadam... a jesli był, to bede musial o niego sie upomniec sprzedającemu, gdyz jest on z mojego miasta.

HUSQVARNA TE 450.

12

Kupiłeś motor bez tego i chcesz żeby Ci wszystko sprzedający dokładał czego brakuje w porównaniu do nowego z salonu, takie rzeczy tylko w erze :D Mało albo w ogóle jest takich sprzedawców co po kupnie będą dokładać do motoru za darmo części.

13

Apropo kól. to adoptował ktos do takiej husqvarny koła od czego innego? np od jakiegos ściga? widzialem na fotach za od hondy cbr f3, lecz trzeba je duzo rzeźbić u tokarza....

HUSQVARNA TE 450.

14

Guti napisał/a:

Apropo kól. to adoptował ktos do takiej husqvarny koła od czego innego? np od jakiegos ściga? widzialem na fotach za od hondy cbr f3, lecz trzeba je duzo rzeźbić u tokarza....

kup sobie oryginalne bo te przeróbki są wbrew pozorom kosztowne
(materiał + tokarz + paliwo + czas + robota)
i efekt jest taki że
ciężko Ci będzie podpasować zębatkę (ścigi mają inne niż enduro)
lub będzie ją łańcuchem zżerało  (brak odpowiedniego zdystansowania)
przedniej  tarczy żaden ścig nie ma 260mm ani 320mm a tym bardziej mocowanej na 4 śrubach
i po wielu kombinacjach powstanie prawdopodobnie dwuśladowa maszyna
a owe koła w odsprzedaży będą wciąż  miały ch..ja a nie wartość

[url]http://allegro.pl/kolasupermoto-husqvarna-adapter-tarcze-zebatki-i2961269323.html[/url]

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2973151976[/url]

15

Macie jednak racje...  Moze kiedys znajde luzniejsze 2tys i kupie sobie wymarzone kola.

HUSQVARNA TE 450.