541

Odp: GoPro

raku napisał/a:

Właśnie przyszła moja GoPro, na dzień dobry wiem że nie chce mi czytać karty 64gb którą wcześniej kupiłem wyskakuje ''SD ERR'' wiec nasza przyjaźń nie zaczyna sie kolorowo :/ A tak poza tym pilot działa w miarę fajnie, w miarę dlatego że po naciśnięciu przycisku wyłączania następuje to natychmiastowo, gorzej juz z włączaniem bo trzeba poczekać ok 2 sek. Juz mnie denerwuje niebieska dioda od czoła kamery sygnalizująca połączenie WiFi z pilotem, której nie da się wyłączyć(przynajmniej narazie nie udało mi sie tego rozpracować) Menu dosyć intuicyjne znacznie łatwiej je rozpracować niż w GoPro 1 , ponieważ podobnie jak w''2'' wyświetlacz ma więcej ''pikseli'', możemy wybierać rozdzielczość a w danej rozdzielczości różne ilości klatek oraz szerokość ekranu ''WIDE, MEDIUM, NARROW'' co do jakości zdjęć to się narazie nie wypowiadam bo juz ciemno, jutro porobie, i postaram sie wrzucić, jeśli mi transfer internetu pozwoli :)

Hej tez mialem ten problem z karta 64gb nie chcialo jej czytac sformatowalem w kompie dalej nic dopiero jak zrobilem format w gopro dziala jak trzeba :) ps. niebieska diode wifi wylaczasz z boku kamerki masz przycisk przytrzymujesz go przez trzy sekundy i juz Ci nic nie mruga Pozdro ;)

# 61

542

Pany :) dawać  jakąś surówe ( film prosto z kamery) .... ciekawi mnie jak H3 naprawdę  nagrywa ...

i can do this .. here, hold my beer

543 Ostatnio edytowany przez raku (2013-01-05 11:40:15)

A więc tak:
qnik - Tak mam też sdxc ale nie sprawdzałem prędkości zapisu a karta dalej nie bangla :(
twardy211 - formatowanie w kamerce nic nie daje, a to że niebieską diode wyłączasz z boku to wiem ale wyłączasz też WiFi! a nie o to mi chodzi, szkoda ze nie ma opcji wyłączenia diody bez wyłączania WiFi.
HEMP - niestety na mnie sie nie patrz, w miejscu gdzie jestem rozwój internetu zatrzymał się 10 lat temu z transferem :(
Kilka spostrzeżeń, zdjęcia nie robią szału, żywotność baterii? No właśnie jaka żywotność? 1 godzina 7 minut z włączonym WiFi z wyłączonym jeszcze nie sprawdzałem, czytałem na Amerykistańskich stronach że żywotność baterii jest znacznie krótsza ale nie spodziewałem się że aż tak, dokupienie minimum jednej dodatkowej bakterii wydaje się koniecznością, kumpel ma battery bacpac, ale nie wiem ile dłużej mu trzyma, niby to dobre ale z drugiej strony zwiększamy wielkość kamery do gabarytów poprzednich wersji 1 i 2.Obecnie mam kartę 16 Gb i starcza przy rozdzielczości 1080 na nagranie własnie 1h7min.Co do jakości filmów faktycznie widać różnicę, bardzo mi się podoba opcja zwężania kąta obrazu, np można to wykorzystać do slow motionów, w ten sposób można pozbyć się monotonii ''balonów'' zaokrąglonych elementów podczas nagrywania szerokokątnego, moim zdaniem na +

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

544

raku podejrzewam ze masz sformatowana kartę w NTFS wtedy nie hula w GOPRO, zrób format w kompie na exFAT + kasowanie wszystkiego w GOPRO i powinno działać.
Problem transferu chyba się rozwiązał czytnik SD w laptopie robi takie ograniczenia.
Bateria faktycznie mizeria - bez WiFi nieco dłużej działa ale i tak słabizna...

DRZ400SM + WR250F + PW80

545

Pomogło jedyne formatowanie karty ale w starej wersji GoPro 1, wczesniej próbowałem tak jak piszesz ale w NTFS wyskakiwało SD ERR a format w exFAT wyskakiwało NO SD.

546

Jak ktoś chce to mam instrukcje w języku Polskim, jak coś to dawać maila na PW to podeśle

547

Witam wszystkich, słuchajcie mam problem z moją gopro 3, po włączeniu kamery na jej ekraniku wyskoczyły mi ikonki. Pierwszą jest "+" a za nim kartka na której jest coś narysyowanego, mam wrażenie, że jest to rowerzysta. Palą się wszystkie diody na czerwono (wszystkie możliwe), kamera nie reaguje zupełnie na żadne polecenia, włączenia, wyłączenia, przełączenia... na nic. Czy ktoś wie o co może jej chodzic?

548

Może jest po kwasie ''baba na rowerze'' :D hehe

549

raku napisał/a:

Może jest po kwasie ''baba na rowerze'' :D hehe

Może... kto go wie, ale najgorsze, że nie działa...:/ ktoś jest w stanie pomóc?

550

Serwis?

DRZ400SM, KTM 990 ADV

551

raku napisał/a:

...Kilka spostrzeżeń, zdjęcia nie robią szału, żywotność baterii? No właśnie jaka żywotność? 1 godzina 7 minut z włączonym WiFi z wyłączonym jeszcze nie sprawdzałem, czytałem na Amerykistańskich stronach że żywotność baterii jest znacznie krótsza ale nie spodziewałem się że aż tak, dokupienie minimum jednej dodatkowej bakterii wydaje się koniecznością, kumpel ma battery bacpac, ale nie wiem ile dłużej mu trzyma, niby to dobre ale z drugiej strony zwiększamy wielkość kamery do gabarytów poprzednich wersji 1 i 2.

Raku dzięki za instrukcję w PL,
może będziesz zamawiał jeszcze druga baterie lub baterie bacpac ?
na amazonie jest tez ciekawy zestaw Wasabi 2 baterie + ładowarka sieciowa za 25 dolków- może to warto wziąć?
mi dodatkowo z włączonym WiFi grzeje się okrutnie...

DRZ400SM + WR250F + PW80

552

Understanding Your New GoPro
[url]http://abekislevitz.com/understanding-your-new-gopro/[/url]

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

553

qnik napisał/a:

Raku dzięki za instrukcję w PL,
może będziesz zamawiał jeszcze druga baterie lub baterie bacpac ?
na amazonie jest tez ciekawy zestaw Wasabi 2 baterie + ładowarka sieciowa za 25 dolków- może to warto wziąć?
mi dodatkowo z włączonym WiFi grzeje się okrutnie...

Zamówiłem kilka sztuk tych zestawów Wasabi więc jak wróce to bede miał do sprzedania, fajnie bo baterie mają 1200mAh.

554

raku napisał/a:

Zamówiłem kilka sztuk tych zestawów Wasabi więc jak wróce to bede miał do sprzedania, fajnie bo baterie mają 1200mAh.

to ja sie pisze na jeden zestaw

DRZ400SM + WR250F + PW80

555 Ostatnio edytowany przez raku (2013-01-18 11:03:26)

Oko.

Aha taka uwaga, po zaktualizowaniu nowszego oprogramowania z rodzimej strony GoPro, ilości klatek zmniejszyły się 60 na 50, a 120 na 100, w odpowiednich rozdzielczościach.Przestała też świecić na niebiesko dioda WiFi.Nie wiem jaki w tym cel. . .