31

Odp: Kupie Ktm Smc, 690 Smc R

Tadzik gdzieś Ty się uchował? Pamiętaj o czymś takim jak vat 23%. Nie oceniając niczyjej sytuacji materialnej zauważ chociaż, że dla kogoś kto nie kupuje moto na sezon, ani dwa i może sobie odliczyć vat nie opłaca się kupować używki, wliczając eksploatację i nieprzewidziane wydatki.
Części to chyba jak w każdym i ceny te same, a owiewki? Nie wiem o co chodzi. Mój kajtek jest nieźle skatowany na asfalcie i w terenie, a jeszcze żadnej nie kupowałam. Nooo chyba, że ma być ładny, to kupię. Albo nie...  mój akurat służy do jeżdżenia :]

tadzik napisał/a:

no bo to, że płaci się grubą kasę za serwis a ASO, wcale nie znaczy że usługa jest na najwyższym poziomie ... niestety :/

Amen!

Koso napisał/a:

Też nie mam dobrych wspomnień po zakupie nowego, co prawda nie motocykla, ale skutera Yamahy, gdzie po przejechaniu kilkuset Km jeszcze zblokowanego pół silnika się rozsypało i oczywiście gwarancja nic nie pomogła, bo oczywiście to wina użytkowania.

Chyba nie ma reguły. W wyczynach gwarancja to fikcja, a wymienili mi regulator napięcia na nowy ... 7 miesięcy po zakupie moto ;D

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

32 Ostatnio edytowany przez Koso (2013-01-18 00:41:28)

Co z ciebie za kobieta która nie zwraca uwagi na estetyczny wygląd ;D

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

33 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-01-18 00:45:43)

Magic napisał/a:

Tadzik gdzieś Ty się uchował? Pamiętaj o czymś takim jak vat 23%. Nie oceniając niczyjej sytuacji materialnej zauważ chociaż, że dla kogoś kto nie kupuje moto na sezon, ani dwa i może sobie odliczyć vat nie opłaca się kupować używki, wliczając eksploatację i nieprzewidziane wydatki.
Części to chyba jak w każdym i ceny te same, a owiewki? Nie wiem o co chodzi. Mój kajtek jest nieźle skatowany na asfalcie i w terenie, a jeszcze żadnej nie kupowałam. Nooo chyba, że ma być ładny, to kupię. Albo nie...  mój akurat służy do jeżdżenia :]

tak wiem, mam działalność i też jestem vatowcem.
Pisałem swoje zdanie, a  ja akurat wolałem kupić używane 660 SMC niż nowe 690 smc. Minął sezon, sprzedałem kupiłem enduro i nadal mam motor w firmie.
Nasłuchałem się kilku historii a jeden przypadek widziałem osobiście, gdzie w nowych motocyklach ( akurat enduro )kupowanych z salonu po 2-3 sezonach wybuchały silniki.

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

34

tadzik napisał/a:

Nasłuchałem się kilku historii a jeden przypadek widziałem osobiście, gdzie w nowych motocyklach ( akurat enduro )kupowanych z salonu po 2-3 sezonach wybuchały silniki.

albo jest juz za pozno i nie ogarniam albo coś tu jest nie tak :D

tez juz jestem w vacie i pozostaje mi tylko to zeby wyrwac taniej moto z salonu.

35

Black-Jack może jakoś razem uda się jakiś rabat ugadać, wyłożymy po 3 dychy i niech podstawiają dwa Smc ;D

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

36

Black-Jack napisał/a:
tadzik napisał/a:

albo jest juz za pozno i nie ogarniam albo coś tu jest nie tak :D

tez juz jestem w vacie i pozostaje mi tylko to zeby wyrwac taniej moto z salonu.

Mi też się wydawało, że dziś nie piłem :)
Jeśli dobrze rozumiem kupowanie moto w salonie jest niebezpieczniejsze od używki? :)
Kontrowersyjna teza :)

37

Koso napisał/a:

Black-Jack może jakoś razem uda się jakiś rabat ugadać, wyłożymy po 3 dychy i niech podstawiają dwa Smc ;D

Z tego co wiem w rally stoi jeden po Vervie (ktoś zrezygnował czy cuś w tym stylu) z pełnym akrapem - został dla jednego z właścicieli ale z tego co zrozumiałem mógłby też sprzedać jakby ktoś chciał kupić... jako, że moto 2012 a mamy 2013 to myślę, że i cena mniejsza niż wtedy jak ja kupowałem a w komplecie pełen akrap  (w tym przypadku ok 5 tyś w kieszeni dodatkowo). Może warto się zainteresować - tylko to trzeba osobiście pojechać i się pouśmiechać do Pani Moniki bo przez net czy telefon to pewnie będzie spławienie.

38

tadzik napisał/a:

Nie uniese...

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

39

[url]http://otomoto.pl/ktm-smc-nowy-smc-r-M3274029.html[/url]

525 EXC

40

przestancie sie mazac..... jak was nie stac na moto o ktorym myslicie to zmiencie priorytety.....bo cuda sie nie zdarzaja.

KTM 690 SMC-sprzedany:)
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys

41

aktivebat.no napisał/a:

przestancie sie mazac..... jak was nie stac na moto o ktorym myslicie to zmiencie priorytety.....bo cuda sie nie zdarzaja.

Dokładnie +1

SMCR AKR

42 Ostatnio edytowany przez tadzik (2013-01-18 10:59:05)

nie wiem czy ktoś uniesie, czy nie. czy ktoś rozumie, czy nie.
Ja bym się mocno zastanowił przed kupnem nowego motoru enduro po tym co widziałem - muszę ten wątek zakończyć, bo widzę że wszyscy się go uczepili.

Maciek525 napisał/a:

Jeśli dobrze rozumiem kupowanie moto w salonie jest niebezpieczniejsze od używki? :)

Dwie autentyczne sytuacje z ostatniego roku ( no chyba, że nikt mi nie wierzy i uważa, że zmyślam :P )
wyobraź sobie, że kupujesz motor za 30 tys. zł - za 25 bo Vat odliczysz. A po dwóch sezonach wybucha Ci silnik ( po 2 sezonach w exc450), ewentualnie pada Ci skrzynia w pierwszym sezonie ( EXC 250).
Ile tracisz na wartości i ile kosztuje cię remont ? kupując motor za 30 patyków, można wymagać więcej bezawaryjności
nie mówię, że nowe motocykle są niebezpieczniejsze od używek, tylko że ja wolałem sobie kupić używkę niż nówkę ot co !

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

43 Ostatnio edytowany przez raku (2013-01-18 10:36:48)

Ja też bym nie kupił nowego sprzętu enduro bądź nawet SM, tez wolę używke bo nie szkoda jak glebe zaliczysz.
Wiadomo że zależy to od stanu materialnego, uważam że sm ma być sprawne technicznie i to jest najważniejsze, a nie to czy ma rysy, niektórzy mylą chyba SM z plastikami . . . .

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

44

tadzik napisał/a:

nie wiem czy ktoś uniesie, czy nie. czy ktoś rozumie, czy nie.
Ja bym się mocno zastanowił przed kupnem nowego motoru enduro po tym co widziałem - muszę ten wątek zakończyć, bo widzę że wszyscy się go uczepili.

Maciek525 napisał/a:

Dwie autentyczne sytuacje z ostatniego roku ( no chyba, że nikt mi nie wierzy i uważa, że zmyślam :P )
wyobraź sobie, że kupujesz motor za 30 tys. zł - za 25 bo Vat odliczysz. A po dwóch sezonach wybucha Ci silnik ( po 2 sezonach w exc450), ewentualnie pada Ci skrzynia w pierwszym sezonie ( EXC 250).
Ile tracisz na wartości i ile kosztuje cię remont ? kupując motor za 30 patyków, można wymagać więcej bezawaryjności
nie mówię, że nowe motocykle są niebezpieczniejsze od używek, tylko że ja wolałem sobie kupić używkę niż nówkę ot co !

pozwole sobie na bycie wrednym :D
bo to KTM :D:D:D

life's 2 short 2be slow

45

raku napisał/a:

tez wolę używke bo nie szkoda jak glebe zaliczysz.

Gdyby wszyscy mieli tak rozbudowane poczucie estetyki, używek by nie było i nie miałbyś czym jeździć

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl