Odp: Tablica rejestracyjna a kąt mocowania
Morał z tego taki : "jeźdz z blachą, lecz trzymaj ją w placaku" I nie czerwień się podczas kontroli, tylko udawaj ze mówisz szczerą prawdę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Tablica rejestracyjna a kąt mocowania
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Morał z tego taki : "jeźdz z blachą, lecz trzymaj ją w placaku" I nie czerwień się podczas kontroli, tylko udawaj ze mówisz szczerą prawdę.
dokładnie.
Jakoś nie wyobrażam sobie latać non-stop bez tablic.
Wolałbym już na zawiasie zamocować i w razie zaleceń przy ewentualnej kontroli wyprostować.
Ostatecznie tablica u mnie znalazła się pod zadupkiem na stałe. Jest oświetlona i wszystko oprócz kąta pochylenia jest homologowane. W przypadku kontroli i czepiania się będę wciskać, że tak kupiłem w salonie i już 4 rok tak latam a Pan Policjant jest pierwszym, który się przyczepił pomimo że nie jest jedynym , który mnie dokładnie kontroluje.
Życie pokaże jak to wygląda w praktyce.
Ja blache mam pod katem okolo 45 stopni, ale sposob na zaslanianie mam inny.
Przed wyjazdem (po umyciu moto) klade na tablice smar, jakas szmatka w formie takiej paraboli od polowy w dol, ze tylko narozniki gorne nie sa tluste. Po czym biore sucha ziemie i rzucam na tablice. Przykleja sie, jest ok. Po chwili polewam to woda, wtedy wyglada jakby faktycznie sie zachlapala od kola blotem.
W przypadku kontroli mowie, ze nie widzialem, bo jezdzilem po blocie i zawsze mam chusteczki w kieszeni, ze moge to na miejscu wyczyscic.
Ani razu nie dostalem mandatu, tylko uwaga, ze tablice nalezy wyczyscic. Polecam. Ale moze sie zdarzyc, ze sie ktos dop... ;d
motor czysty, a tablica uje... to policjant musi być idiotą żeby się nie zorientować ;D
Jak wam do motoru nie pasuje to albo bez albo do kurtki sobie przyszyjcie;DDD
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Tablica rejestracyjna a kąt mocowania
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 66 zapytań