1 Ostatnio edytowany przez raku (2013-01-11 15:00:09)

Temat: Kilka pytań odnośnie lc4 660

A więc tak, urodził się w mojej głowie pomysł przerobienia trochę, niedawno zakupionego sprzętu 660 SMC, jako że nie do  końca odpowiada mi jego stylistyka.Stąd kila pytań.
Czy półki przedniego zawieszenia podejdą od KTMa z lat 2004-2007 (przykładowo bo i tak to wszytko jest to samo)Chodzi mi o długość sztycy, czy trzeba będzie przerabiać?
Czy grubość ramy w 660, w miejscu mocowania zbiornika paliwa jest tak sama co w w/w modelu '04-'06?
Bo zamówiłem plastiki i zbiornik od tego modelu KTMa i chcę je zaadoptować do SMCka, jako że stylistyka modeli z tych lat odpowiada mi najbardziej.Tylny stelaż i tak bede chciał zrobić alu, więc w miedzyczasie bede musiał jakoś podpasować błotnik ale myśle że jakś to będzie.Zawias przód też bedzie od wersji EXC z tego względu ze mam już adapter do zacisku beringera, pasujący do mocowania jakie jest w wersjach wyczynowych, nad którym się nieźle upociłem w tamtym roku.Oryginalny brembo też pewnie niczym za wiele nie odbiega ale lubie mieć coś zrobione po swojemu :)

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

2

Odp: Kilka pytań odnośnie lc4 660

dobry raku jesteś, jeszcze moto dobrze nie widziałeś a już klamotów do niego nakupowałeś :)

3 Ostatnio edytowany przez szakul123 (2013-01-11 19:23:12)

co do lag to podejdą (sam w swoim lc4 z 1997r mam lagi z exc i pasowało wszyskto prócz ograniznika skrętu; jeśli u ciebie ogranczik jest przyspawany na ramie to problemu nie powinno być) grubości rur ramy we wszystkich rocznikach (nie licząc tych przed 1996) się nie zmieniały jedynie zmieniały się jakieś drobnostki

4

Jakoś trzeba czas zabijać, przez planowanie też można:)
Dzięki szakul123

5

mały offtop raku da radę żebyś zrobił mi fotki tego ogranicznika sprzętu i zmierzyć jego długość i średnicę? Muszę coś takiego dorobić w swoim a nigdzie takiej fotki nie znalazłem

6

Niestety nie, nie ma mnie w kraju jeszcze przez najbliższe 3 miechy :/
Ps. Jak bym był to bym nie zakładał tematu tylko robota już by szła. . .

7

Raku na tym filmiku jest chyba taki składak jakiego planujesz.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=SqoFeYZK808[/url]

8

kompan do picia napisał/a:

Raku na tym filmiku jest chyba taki składak jakiego planujesz.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=SqoFeYZK808[/url]

tylko zielony :),  a ty w jakim kolorze części zamówiłeś??

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

9

Pewnie w białym "bo odświeża sprzęt" :D