Temat: Yamaha TTR 600
Siema, otóż mam taki problem ze swoją Yamaha TTR 600 bez rozrusznika motor przywiozłem z zagranicy i nie ma iskry cewke wsadziłem inną i dalej iskry brak co to może być alternator moduł ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » Yamaha TTR 600
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema, otóż mam taki problem ze swoją Yamaha TTR 600 bez rozrusznika motor przywiozłem z zagranicy i nie ma iskry cewke wsadziłem inną i dalej iskry brak co to może być alternator moduł ?
Zacznij od kupienia dedykowanej świecy do niej. Przeczyść wszystkie złącza elektryczne. Jak to nie pomoże to sprawdź jakie i czy w ogóle generator daje jakiekolwiek napięcie.
w fajke wkładałem palec zero, nic nie kopnie moduł wogóle nie daje prądu (sprawdzałem wolotmierzem) kable poczyszczone
a może chcesz ją sprzedać w takim stanie ??
A pojawia się jakieś napięcie na zasilaniu modułu?
spróbuj tu: [url]http://elektronika-motocyklowa.pl/motocyklowe_yamaha.html[/url]
Zdejmij pokrywę silnika pod którą jest alternator. Może być zmielony stojan lub optymistyczna wersja tak jak w mojej starej DRZ-zmielone przewody.
Tabul owszem Yamaha na sprzedaż sprowadzona 4 dni temu z Francji na kołach Supermoto z Tarczą 320 mm akcesoryjną wydech LeoVince X3 opony w stanie BDB stan ładny wersja bez rozrusznika z plakietką Belgardy więc rzadkość już Cena ? myśle że 5800 w tym stanie i z tymi akcesoriami jest warta same koła to koszt 1000-1500 zł nie mówiąc o wydechu który też mało nie kosztuje i tarczy. pół wartości motoru.
Haha jakiś czop pomieszał kostki, kostka od przełącznika zapłonu ta przy kierownicy była podpięta pod swiatła....... nie wiem jakim cudem no cóż iskra jak talala ^^ człowiek szuka od dupy strony zamiast sprawdzić podstawowe rzeczy
Koledzy mam problem jeszcze nie umiem odpalić tego dziada noga mnie już boli od kopania jak fiks udało mi sie odpalić przez 2 godziny moze z 5 razy.. dekompresator jest automatyczny. Sory za off topy
Mówię Ci zacznij od wymiany świecy na dedykowaną. Jak moto długo stało to przydałoby się też wyczyścić gaźnik i wymienić filtr powietrza.
swieca zmieniona na nówke, chodzi mi o to jak kopać bo nigdy nie mialem moto z dekompresatorem pare razy jak mi kopnik oddał to myślałem ze noga urwana przy dupie.. filtr powietrza nóweczka !
[url]http://www.youtube.com/watch?v=26FzJeaPHzQ[/url]
wydaje się prosto,
niestety jeżeli jest zasyfiony i niewyregulowany gaźnik będzie ciężej> warto by może jeszcze sprawdzić luzy zaworów
Sprawdź jeszcze koniecznie luzy zaworowe.
Z automatycznym dekompresatorem w sumie kopiąc "na głupa" powinien odpalać.
Kolega nakręcił filmik instruktażowy, powinien trochę pomóc.
[url]http://www.forum.motox.com.pl/viewtopic.php?f=2&t=26107&p=189454&hilit=odpalanie#p189454[/url]
luzy będą okey silniczek cichutko pracuje, celuje raczej w gazniki musze być pozapychane syfem - dzieki za filmiki idę popróbować
próbuje też na starterze nie wiele to daje jak wstrzyknąłem benzyny pod swiece to za 2 kopnieciem odpalił.
dodam ze lubi strzelić w gaznik jak sie kopnie.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » Yamaha TTR 600
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 76 zapytań