Odp: Zawody 2013
Złotą marchewkę od PZPNU znaczy PZM'u
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Zawody 2013
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Złotą marchewkę od PZPNU znaczy PZM'u
Trochę męczę temat wymiany koła/felgi i z tego co się dowiedziałem to tak:
- przekładka felgi - koszt ok 800-1000 zł, ale trzeba zwrócić uwagę na sposób zaplotu szprych, konieczność dobrania dystansu na zębatkę i tarczę, przy zachowaniu osiowości całego zestawu, czy jakoś tak. Generalnie, aby to zrobić super ekstra dobrze to należałoby wysłać cały wahacz wraz z kołem do speca od przeplatania. o_0
Wysyłasz stare koło + nowa obręcz do Pawła Króla i gość robi Ci to w 48h bez wysyłki wahacza itp.
Jeżeli będzie inny splot to facet Ci to zrobi (przerabiał to Cienki - chyba dawał koło 4 osobom, nikt nie zaplótł nowej obręczy, Krół zrobił to bez problemu w 48h).
Należy pamiętać aby stare koło było całe/nierozplecione ponieważ na podstawie starego koła wie jak wycentrować nową obręcz.
Koszt chyba +- 250zł
No ja jeszcze nie czytałem regulaminu SM, muszę to przyznać szczerze, pierwszy start i tak planuję dopiero w okolicach końca lata o ile poczuję się na tyle pewnie na moto, żeby w ogóle spróbować. Ale celna uwaga, poczekam na regulaminy.
W samochodach masz na cały ubiór osobne homologacje, inne na kask, inne na kombinezon, inne na bielizne, dlatego całkiem logiczne jest że w SM jest tak samo, stąd moje pytanie o kask.tabul, za stary jestem na udowadnianie niedowiarkom, google prawdę Ci powie, albo nawet wystarczy zajrzeć w profil.
Co racja to racja, zamiast pytać i się prosić wystarczy przeczytać. 10 minut z zegarkiem w ręku na szybkie przelecenie regulaminu, nie widzę tam żadnych zapisów tego demonicznego PZM które niszczą sport.
Dla zainteresowanych:2.1.19. Kaski ochronne
Podczas treningów i zawodów zawodnicy muszą być ubrani w kaski ochronne. Kaski te muszą być
odpowiednio dopasowane, być w dobrym stanie i posiadać znaki zatwierdzające uznane przez
Międzynarodową Federację Motocyklową (FIM):
Europa - ECE 22-05 ‘P’, ‘NP’ lub ‘J’
Japonia - JIS T 8133 : 2000
JIS T 8133 : 2007
USA - SNELL M 2005
SNELL M 2010Ciężko było odpisać?
No i skończyłem czytać regulamin, 15 minut na szybkości. Wiem jakie powinienem mieć numerki, wiem jakie tło, przedrutować korki, zbiorniczek i wiem że moje klamki i wydech nie spełniają regulaminu, bo klamki przyciąłem i nie mam kuleczek na końcach, a wydech nie ma końcówki 30mm w osi moto :D
nie potrzebuję abyś cokolwiek udowadniał, jak dla mnie ktoś kto chce coś zrobić, po prostu to robi a nie gdyba i traci czas na forum... a z tego co wnioskuje z dotychczasowej rozmowy, to głównie chodzi o to że PZM zamiast promować i działać aby było lepiej w naszym wspaniałym kraju to robi nic... lub utrudnia... Ale po tym jak przeczytałem o PZPN i co tam się wyprawia... Szanowny złodziej 2 pora roku i pewnie cała elita... to w tym pięknym kraju z poe......mi często ludźmi, nic mnie już nie zdziwi :(
tak z ciekawości ktoś Cie sponsoruje ??
Hacker informacje ktore napisalem sa wlasnie z Bielska;)
W marcu będę wiedział wiecej ....Nie ma jeszcze oficjalnego kalendarza ale prezes jeden termin mi zdradził....Mam nadzieję że bedą trzy rundy
Może podał Cenę za oba koła albo nie wiem za co.
Ani ja ani Cienki nie płaciliśmy takich chorych pieniędzy.
Lubart daj sobie spokój z tym przeplataniem i lataj na wąskiej feldze. Marcyś tak latał i darł jak niekastrowany kocur w pogoni za dobrym numerkiem !!
.
Tyle tylko, że lepiej było by chyba rozejrzeć się za oponą 150-tką - lepiej się ułoży.
To jest cena z felga za 600stow;) zapomnialem dodac;)
Opon 150tek jak na lekarstwo.chociaz mutanty to prawie jak rainy;)
Znalazłem tylko Shinko w tym rozmiarze. Ktoś coś próbował? Szukałem po opiniach i plastiki wypowiadają się strasznie negatywnie. Co do supermociaków to różnie.
Jak chcesz latac w zawodach, to jak zauwazyles bedzie problem ze znalezieniem slikow 150, ale...
Ale ja mam 4,25 na kolach deszczowych i prytuje tam Micheliny WETy i daja rade.
Jak masz luzna kase, to zmien na 5".
mutanty nie są dobre na wodę, a przekładka felgi nie jest wielką filozofią chyba że ktoś ma dwie lewe ręce, lepiej mieć 5" i duży wybór dobrych opon
Jakbym czlowiek mial wszystko umiec, wiedziec i robic sam to raczej zycia by mu zabraklo. Moze przeplecenie kola jest latwe ale dla czlowieka majacego cos wspolnego z tym tematem. Ja tez moge powiedziec ze przygotowanie i zrobienie przetargu w agentricsie jest latwe i zajmuje mi to 5 minut, co nie znaczy ze wszyscy to zrobia w takim czasie lub w ogole.
Dobra rozumiem przesłanie - mniej spuszczania się nad sprzętem którego możliwości i tak nie wykorzystam;)
Moze przeplecenie kola jest latwe ale dla czlowieka majacego cos wspolnego z tym tematem. Ja tez moge powiedziec ze przygotowanie i zrobienie przetargu w agentricsie jest latwe i zajmuje mi to 5 minut, co nie znaczy ze wszyscy to zrobia w takim czasie lub w ogole.
Materka napisał że przeplecenie koła jest łatwe jeśli nie masz dwóch lewych rąk. Widziałem Cie i nie sądze abyś miał dwie lewe ręce. Zakładam, że do przetargu w argecośtam trzeba nieco więcej niż dwóch prawych rąk.
I nie musisz kombinować czy mutanty to sa zajebiste, a czy shinko to coś warte, tylko kupujesz normalna gume i skupiasz sie na tyłku Hermesa, aby był za Tobą a nie przed Tobą. :)
Gdyby coś to Karaluch z Poleposition z Wawy potrafi też zaplatać koła więc ewentualnie z Nim możesz pogadać czy ogarnie. W razie czego mogę dać namiar na PW.
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Zawody 2013
Wygenerowano w 0.060 sekund, wykonano 67 zapytań