1

Temat: Anodowanie - aluminium

Witam Koledzy
Jak w temacie ktoś kiedyś cos anodował ??????
Może polecić firmę

KTM 530 EXC-R

2

Odp: Anodowanie - aluminium

Anodal i BronAL. Jak mało elementów to lepiej ten drugi.

"Ride it, like You stole it"!

3

A ja mam pytanie luzno zwiazane z anodowaniem. Czy sa jakies inne sposoby na uzyskanie takiego koloru jak anodowane alu np. czerwone?

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

4

JERY napisał/a:

A ja mam pytanie luzno zwiazane z anodowaniem. Czy sa jakies inne sposoby na uzyskanie takiego koloru jak anodowane alu np. czerwone?

Jeszcze myślałem o hydrografice - ale nie wiem czy da rade

KTM 530 EXC-R

5

Jery: anodowanie może być czerwone. Po co uzyskiwać inną techniką? Możesz sobie matową folię nakleić :D

6

Rzecz biorąc prawie każde aluminium da się anodować lecz też można pomalować proszkowo.To też dobry sposób.

7 Ostatnio edytowany przez JERY (2012-12-30 17:45:41)

Staruch. Po to, aby uzyskac taki kolor np. na szprychach :) Ciekaw jestem poprostu czy sa inne metody uzyskania takiego koloru. Np ktos moze widzial takie  farby w sprayu o takim kolorze ?

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

8

Widzialem anodowany plastik. W sensie kolor. Pewnie to farba.

9

Kolego Staruch, a korzystałeś juz z usług tych firm co pisałes? drogie jest takie anodowanie, np jakis drobnych rzeczy, klamki sprzegła, hamulca, jakies dekielki i inne duperele?

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

10 Ostatnio edytowany przez MartinezKtm525 (2013-01-02 11:48:16)

Kab-7 napisał/a:

Witam Koledzy
Jak w temacie ktoś kiedyś cos anodował ??????
Może polecić firmę

Pomyłka!

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

11

Staruch napisał/a:

Anodal i BronAL. Jak mało elementów to lepiej ten drugi.

Dzwoniłem dzisiaj do tych firm, jak usłyszeli słowo "czesci motocyklowe", to mi podziekowali! Nie zajmuja sie takimi rzeczami!!!  Wiec nie rozumiem kolego po co polecasz ta firme! ?

12

Robiłem tam naprawdę dużo rzeczy. Gość z BronALu nie jest super miły, ale robotę robi dobrą. W Anodalu nie chętnie robią małe zamówienia.

Im chodziło pewnie o problem ze stopami. Odlewaną klamkę ciężko anodować.

Trochę zjadłem na tym zęby.

13

No widzisz... Moze masz chody u nich i Ci sie udało :)  Mi gość z góry podziekował!  A mam pare rzeczy które bym chciał zrobic... no ale trudno :(  trzeba bedzie użyć spre'ya...

14

Ja tez myślałem nad anodowaniem felg do siebie. Nikt nie chciał się tego podjąć. Oddałem felgi do dobrego lakiernika. Zaraz idę dobierać kolor i do roboty!
Lakiernik podjął się nawet malowania piast bez zdejmowania szprych ;>
Zobaczymy jak to wyjdzie