1

Temat: Spotkanie enduro

W zawiązku z tym, że Qnik poddał pomysł zorganizowania mini zlotu o charakterze enduro, chciałbym pociągnąć temat dalej.
Z doświadczenia wiem, że jazda w górach bez doskonałej znajomości terenu, może skończyć się targaniem motoru na plerach przez pół dnia zamiast jeżdzenia.
Dlatego najłatwiej i najpewniej (może nie najtaniej) będzie skorzystać z doświadczenia fachowych przewodników, wystarczy dogadać datę i przygotować trochę grosza.
Narazie są dwie  opcje:

Rabka Zdrój
[url]http://otomoto.pl/honda-crf-wycieczki-enduro-przewodnik-M3371796.html[/url]

Szczyrk
[url]http://przygodawgorach.pl/strona-glowna.html[/url]

Prelude gadał z gośćmi ze Szczyrku, cytuję:

Temat wygląda następująco:

- we wszystkich domkach jest 21 miejsc noclegowych
- koszt od osoby to 70,- PLN (ogólnie cena bardzo wysoka) jeśli z wyżywieniem to 150,- osoba (według mnie nieopłacalne), zawsze można kupić kiełbę na grilla - grill pod daszkiem obok domków
- domki znajdują się na samej górze, podjazd drogą kamienistą - widok rewelacja
- właściciel sam lata na enduro więc jest w stanie poprowadzić z kolegą grupę (on prowadzący i kolega zamykający) po miejscówkach w górach gdzie nie załapiemy się na mandaty
- do dyspozycji są również quady (5 sztuk na miejscu, więcej na zamówienie) cena wynajmy 150,- PLN godzina!!! Skandal
- do przemyślenia również temat kół 17' SM, bowiem traski Szczyrk - Wisła i okolice to fantastyczne winkle z dobrym asfaltem - w sezonie lata tam naprawdę sporo motocyklistów.
- miejsca najlepiej rezerwować wiosną na 2-3 tygodnie przed.

Tyle.

Dodam jeszcze, że jak w Szczyrku latałem ze znajomymi na quadach i poprosiłem o poprowadzenie łatwą trasą gdyż moje doświadczenie kończyło się na lataniu po lasach pod Otwockiem, to po 1/4 drogi miałem łzy w oczach - masakra!!!

koniec cytatu.

Ja jutro zadzwonię do Rabki i zagadam co i jak.

Co o tym sądzicie, znajdą się chętni na polatanie na brudasach ?

exc 400                 www.oklejsie.pl

2 Ostatnio edytowany przez tadzik (2012-11-21 18:18:47)

Odp: Spotkanie enduro

jeżeli to będzie przyszły sezon, to ja się piszę, bo jestem jeszcze w trakcie rehabilitacji ręki.

Mogę też zbadać temat w rodzinnych Karkonoszach - mam masę kumpli co jeździ, chętnie się przyłączy i do tego będzie jeszcze prowadzić i nie trzeba będzie za to ekstra płacić.
A i może domki uda się załatwić taniej.
Zlot SM w moim wykonaniu się nie udał, ale tym razem nie planuję nic łamać ;)

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

3

Naprawde chcecie to zorganizowac jeszcze w tym roku? Ogolnie jestem za, ale uwazam, ze to powinno byc miedzy czerwcem a wrzesniem, zeby dzien byl dluzszy. Fajnie by bylo platac caly dzien a nie tylko do 16tej. Pogoda tez nie jest bez znaczenia.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

4

ja bym optował nawet za opcją później wiosny

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

5 Ostatnio edytowany przez Kowal SG (2012-11-21 18:26:47)

Ja bym był za wiosną, jak tylko większość sniegu spłynie. Teraz faktycznie, rano pizga, dzień krótki.

Zresztą obojętnie kiedy, dopasuję się do reszty, byleby polatać w tak wybornym towarzystwie w stylu off.

exc 400                 www.oklejsie.pl

6

Czerwiec wg mnie bylby idealny. Ewentualnie pozny maj.

7

Kowal SG napisał/a:

Ja bym był za wiosną, jak tylko większość sniegu spłynie. Teraz faktycznie, rano pizga, dzień krótki.
Zresztą obojętnie kiedy, dopasuję się do reszty, byleby polatać w tak wybornym towarzystwie w stylu off.

JERY napisał/a:

+1

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

8

Ja sie pisze i taki termin tez wydaje mi sie sensowny.

wzium?

9

JERY napisał/a:

Zgadzam się

10

ja też chętnie polatam w terenie w takim doborowym towarzystwie

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

11

Rozumiem że kostki obowiązkowe?

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

12

JERY napisał/a:

Jeśli można dołączyć to ja też chętnie - kwiecień/maj/początek czerwca

13

Koso napisał/a:

Rozumiem że kostki obowiązkowe?

tak

14

1. teraz jest dzień z krótki jak wszyscy piszą
2. według mnie płacenie za przewodnika jest bez sensu ponieważ :
   -  zawsze na forum tym bądź innym znajdzie się endurowiec co ans poprowadzi
   - a jeżeli nie to osobiście byłem w górach dwa razy, raz na cały dzień z kumplami i raz trzy dni na szagę przez góry z kuzynem  i     mimo nieznajomości terenu żadnych problemów nie było  czy to z terenem czy leśnikam

goście którzy robią za przewodników nie zagwarantują nam bezkarności za latanie po lesie, górach itd

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

15

Też bym się pisał na taką imprezę ale najwcześniej w kwietniu.

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto