1

Temat: XR650R transformacja z brudasa w zawodnika SUMO!

A więc tak, mam do kupienia Hondę XR650R w wersji off road. Motocykl jest technicznie w bardzo dobrym stanie na czym bardzo mi zależy. ALE! Wizualnie jest zmęczony hasaniem w krzakach i błocie po kolana. Ogólnie przydała by się wymiana paru plastyków i nowa okleina na resztę. A teraz gwóźdź programu, co potrzeba do tego sprzęta żeby latać tym jako SM. Gość który sprzedaje ten motocykl twierdzi że odkupił go właśnie jako SM ^^, wymienił tylko koła i użytkował go do chwili obecnej. Wystarczy zmienić tylko koła na SM, co z tarczami / zaciskami? zębatkami etc... Co do estetyki jeszcze, jak wygląda sprawa z polerowanie elementów ramy? Czy jest to droga usługa, jak efekty? A może "Andrzeju nie denerwuj się kupi się szpreja" ^^?

I jeszcze jedno, żeby nie zakładać nowego tematu. Mam 22 lata, 193 cm wzrostu i 100kg masy. Do karłów nie należę więc i XRa pewnie będzie mi dobrze leżeć między nogami. Sprzętu mam zamiar używać głównie jako SM i po jakiś polnych drogach po zmianie kół na off. Jak oceniacie ten sprzęt, głównie pytanie do właścicieli, jeśli mamy tu tak owych. Czytałem już podobne stare tematy ale nie dały mi odpowiedzi na wszystkie pytania.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

2

Odp: XR650R transformacja z brudasa w zawodnika SUMO!

transfer z brudasa na sm to jakas godzina z dluga pogawedka. tarcza tyl ta sama - ja mam brudasy z tarczami. przy przednim heblu (u mnie seria) trzeba zdjac dystans. kola maja wlasne dystanse. a i licznik szybciej kreci. nic nie poleruj tylko lataj. bo raz sumo raz brudasy w zaleznosci z kim latasz.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

3

Srry za zły dział i dzięki za przeniesienie :)
Widzę że masz xr :) oryginalna tarcza + zacisk wystarczą do SM? Skąd wytrzasnąć koła SM i jaki to koszt?

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

4

pisales ze koles mial sm kola? :> na ebay uk byly za 250 funtow. ja mialem w komplecie. mam tarcze 320  na seryjnym zacisku ale z tego co pamietam pompe mam jakas wieksza.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

5 Ostatnio edytowany przez JoJo402 (2012-11-20 23:20:24)

[url]http://forum.supermoto.pl/topic16610-xr650r-wszystko-o-xr-tuning-supermoto-sklepy-czesci-modyfikacje.html[/url]   Tu masz temat ogolnie o XR 650 moze tam cos znajdziesz :D

Suzuki RG80 >> KTM 620 SC
http://www.bikepics.com/members/jojo402/