1

Temat: Kupie licznik mth, predkosciomierz, obrotomierz elektroniczny w 1

Kupie jakis licznik predkosci, dystansu, obrotomierz i licznik mth do Yamahy WR 450F z 2004, moze byc uniwersalny.

(np Koso, Acewell itp)

Cena adekwatna do stanu. Musi byc kompletny, wraz z wszystkimi czujnikami i instrukcja montazu i programowania.

Ewentualnie przyjme jakies polecenia dot. tego typu sprzetu.

Ostatecznie kupie zwykly licznik motogodzin z wyswietlaczem lcd, uzywany.

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]

2

Odp: Kupie licznik mth, predkosciomierz, obrotomierz elektroniczny w 1

Czekam na Trailtecha, ma być w tym tyg, dam znać.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

3

Trailtech Vapor jest super

4

rbsn99 wiadomo juz cos?

Faktycznie warto?

Ile kosztuje zestaw i jak dlugo zajal montaz?

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]

5

Warto, dostałem zestaw bez czujnik temp, zaginął gdzieś w transporcie. Montaż bardzo łatwy, aczkolwiek postanowiłem dorobić sobie całe mocowanie pod stacyjkę i licznik, wiec jeszcze leży na półce.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

6 Ostatnio edytowany przez AntonioPL (2012-11-15 01:03:55)

Ma ktos namiar na polski sklep z licznikiem Trailtech Endurance II w normalnej cenie do WR 450F z 2004 roku?

Z ebay'a jakos nie usmiecha mi sie kupowac, nie lubie oczekiwania na przesylki zza granicy.

A, jeszcze pytanie - jak tam wyglada konfiguracja dla kola o srednicy 21 i 17 cali?

7

Nie wiem jak w endurance, ale w vaporze nie ma możliwości zaprogramowania dwóch średnic, za każdym razem jak zmienisz kolo musisz zmienić średnicę w ustawieniach, minuta roboty, poza tym nie ma problemu.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

8

ojj akurat na Trailtecha Endurance II trzeba uważać - wszystkie wyprodukowane przed 02.10.2012 maja problem z softem:
[url]http://www.trailtech.net/endurance-ii-recall.html[/url]

DRZ400SM + WR250F + PW80

9 Ostatnio edytowany przez AntonioPL (2012-11-16 03:31:21)

A pytanie z innej beczki - licznik rowerowy, jednak te w wiekszosci maja tylko zmiane srednic kol przy resecie, ale...

Ponoc sa liczniki dedykowane dla 2 rowerow, ktore mozna programowac osobno, wystarczy tylko przelaczyc rower A i rower B (kolka cross / supermoto) i generalnie mialbym dobre wskazania w obu przypadkach.

Zna ktos taki licznik?

Edit:

[url]http://allegro.pl/licznik-sigma-sport-1609-model-2012-rowertour-i2739402719.html[/url]

Mysle nad czyms takim, zdaje sie sam rozpoznaje drugi rower, po innej podstawce. W efekcie moglbym zamocowac 2 podstawki za owiewka i przekladac licznik z jednej na druga, zaleznie od tego na jakich kolach jade. Poki co najlepsza i najtansza opcja.

10

AntonioPL napisał/a:

A pytanie z innej beczki - licznik rowerowy, jednak te w wiekszosci maja tylko zmiane srednic kol przy resecie, ale...

Ponoc sa liczniki dedykowane dla 2 rowerow, ktore mozna programowac osobno, wystarczy tylko przelaczyc rower A i rower B (kolka cross / supermoto) i generalnie mialbym dobre wskazania w obu przypadkach.

Zna ktos taki licznik?

Edit:

[url]http://allegro.pl/licznik-sigma-sport-1609-model-2012-rowertour-i2739402719.html[/url]

Mysle nad czyms takim, zdaje sie sam rozpoznaje drugi rower, po innej podstawce. W efekcie moglbym zamocowac 2 podstawki za owiewka i przekladac licznik z jednej na druga, zaleznie od tego na jakich kolach jade. Poki co najlepsza i najtansza opcja.

Twój pomysł wydaje się być fajny :) Jeżeli sprawdzają się te opcje dwóch rodzajów kół to super sprawa dla tych, którzy jeżdżą i tu, i tu :) ja tam latam z licznikiem z carefour za 19 zł i jest ok , tyle, że jak dynamicznie przyśpieszam, licznik się gubi i nie wie co już pokazywać ;D

11

Co do gubienia licznika - jezeli masz mozliwosc, zwieksz sile magnesu (zaloz neodymki) oraz zamontuj je na najwiekszej mozliwej srednicy.

W Simsonie mialem kolo 12 cali, a motor osiagal ponad 100km/h, licznik gubil sie od 70km/h. Zalozylem blaszke ktora przycisnalem opona, a na niej 2 malutkie neodymki. Z tym ze po takim zabiegu konieczne wywazenie kol, jezeli ktos smiga powyzej 150km/h, no i nie wiem jak z bezdetkowymi, bo blaszka moze powodowac nieszczelnosc miedzy opona a felga.

Jeszcze mam watpliwosc, co do zaklocen z ukladu zaplonowego. Liczniki sa wrazliwe, z doswiadczenia wiem, ze licznik potrafi sie zresetowac przy zaplonie iskrowym bez filtrow (kabel WN bez ekranu, fajka bez rezystora). W Yamasze widze, ze jest inny sposob przekazywania impulsu, bo kable do fajki sa jak w zwyklej instalacji.

No nic, szukam najtanszego rozwiazania.

12

Dobra, dwie sprawy.

Jedna - kupilem licznik sigma BC1609 + druga podstawke z magnesem na drugie kolo.

Druga - temat chyba rozwinal sie raczej w dyskusje dla tematu "Co kupic" anizeli "kupie" wiec jezeli ma byc porzadek sugerowalbym, oczywiscie nie podwazajac kompetencji zarzadu forum, o przeniesienie do w/w dzialu.

Jak patent przejdzie, prawdopodobnie go opublikuje.