Temat: Normy spalania oleju KTM LC4
Pytanie do posiadaczy LC4-rek , bądź osób które miały styczność z tymi sprzętami.
Jakie są normy spalania oleju np. na 1000km czy też od wymiany do wymiany?
Dzięki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Normy spalania oleju KTM LC4
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanie do posiadaczy LC4-rek , bądź osób które miały styczność z tymi sprzętami.
Jakie są normy spalania oleju np. na 1000km czy też od wymiany do wymiany?
Dzięki.
Ostatnio na 6kkm dolałem 200ml. Z tym, że niedawno tłok zmieniałem.
Jakby brał ponad 200ml na 1000 km to już bym się martwił. Zwykle LC4 które mają problemy z pierścieniami zaczynają wyrzucać dużo oleju do odmy.
A wcześniej przed zmianą tłoka ile Ci brał oleju?
Zapytam w ten sposób moje moto ma przelatane 17kkm, przejechalem nim od zakupu ok. 1kkm dziś dolewalem oleju cos ok. 80ml.
Czy taka wartość mieści sie w normie czy powinienem juz cos pomyśleć nad wymiana tloka?
Dodam, ze nie kopci, pali od strzała nawet po dłuższym postoju i jezdzi bez zarzutow.
Trochę więcej jeśli jeździłem nim w upałach i autostradach (n.p. Chorwacja) - tak do 150ml/1000 wtedy. W PL przy codziennym użytkowaniu właściwie nie dolewałem, więc szacuję, że w granicach 50ml/1000. Z tym, że tłok zmieniałem bo nagle pękł a nie z powodu konsumpcji oleju czy braku kompresji.
Wcześniej miałem silnik prawdopodobnie z padniętymi pierścieniami który potrafił wyrzucić praktycznie każdą ilość oleju do odmy.
Na Twoim miejscu bym się nie przejmował teraz, tym bardziej, że po raptem 1kkm ciężko dokładnie określić zużycie.
Radziu qrwa nie wymyślaj tylko zapierdalaj ^_^
W singlu do 100ml/1000km to norma.
joł
Mario zapierdalam, ale wole pogłębiać swoją wiedzę, to są ważne kwestie, a Ty nie masz dla mnie czasu :P
fxrider dzięki za pomoc i cenne wskazówki :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Normy spalania oleju KTM LC4
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 71 zapytań