31 Ostatnio edytowany przez samson (2012-11-09 10:48:51)

Odp: Brakuje torow do SM?!

Prawda jest taka, że jest gdzie jeździć. Regularne treningi są w Kisielinie, Toruniu, Radomiu, Koszalinie to już mamy pokrycie 4 regionów Polski. Rund też kilka jest, na każdej treningi dzień wcześniej, żeby na nich polatać nie trzeba brać udziału w zawodach. Dodatkowo w Warszawie Bemowo czyli coś z Gymkhany coś z Supermoto. Południowcy mogą z Senso i ekipą polatać nawet w zimie na hali a to już ewenement w skali kraju.  Tor w Kisielinie się rozbudowuje, w tym roku oddano nowy tor w Bydgoszczy więc coś się jednak zmienia. Jeden zamkną, drugi otworzą. Trzeba tylko chcieć jeździć a pieprzenie,że nie stać kogoś na dojazdy na tor do wierutna ch***ia i niechęć do jazdy, jakby na zawody każdy sam jeździł, tutaj zawsze się dobiera kompana do fury żeby wyjazd wyszedł sensowniej cenowo, nawet jakby miał całą drogę pijany z boku siedzieć ;-)))

A z supermotowców w Gymkhanie jeździ Materka i choć pachołki go w tym sezonie pokonały to podobno w przyszłym zamierza z nimi wygrać :)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

32

Samson zgadzam się z Tobą po za tym wczoraj byłem w klubie (Atomobilklub Toruński) i są dobre wieści, w 2013 roku tor w Toruniu będzie miał homologację na Supermoto  i będzie zajebisty teren pod sekcję terenową, więc może tak być że w przyszłym roku jedna z rund będzie w Toruniu a jak nie to napewno w 2014, Po wczorajszej konferencji prasowej media Toruńskie oraz radio ESKA usłyszały trochę o supermoto i napewno miasto Toruń wraz z moim klubem będzie promowało naszą zajawkę. Chociaż tyle narazie mogłem zdziałać.

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

33

No, czyli jak się chce to się dzieje, brawo Trawer!

https://www.bikepics.com/members/81

34

kompan do picia napisał/a:
delta napisał/a:

Wracając do tematu to naliczyłem 7 torów, tylko czy wszystkie się nadają? I rzeczywiście można na nich jeździć? Ja znam tylko radom, bo mam najbliżej, szkoda że nie organizują tam żadnej rundy. Może są jeszcze jakieś prócz tych?
Biłgoraj
Bydgoszcz
Gostyń
Koszalin
Radom
Stary Kisielin
Toruń

Jeszcze tam gdzie SM Trolli z siekierą gonili :)

Wyrazów jest jeszcze, jeździć się da :) Tylko niema komu się nim zająć :(

DR-Z 400SM K7

35

Nie zalozylem tego tematu tylko zeby zachecac wszystkich na sile do gymkhany.
Najbardziej zmotywowaly mnie to tego posty osob piszacych ze nie ma gdzie jezdzic.
Moze poprostu czesc lepiej czuje sie na prostej robiac wrazenie na gimnazjalistach na przejsciu dla pieszych lub przystanku autobusowym. Bo zeby zaimponowac kolesiom ktorzy juz cos potrafia nie wystarczy NAPEDZAC sie na gumie. (chcialem tu zaznaczyc ze na malo ktorym filmie ktos wogole lapie balans...)

Irytuje mnie ta moda na bycie motocyklista. Wielu uwaza ze sa juz zajebisci za samo posiadanie motocykla inni musza przejechac kawalek na gumie.
Ja tez to kiedys przechodzilem ale apetyt rosnie w miare jedzenia wiec mam nadzieje ze bedziecie bez konca podnosic swoje umiejetnosci tak aby zaimponowac ludziom ktorzy potrafia juz cos wiecej niz tylko jazda na gumie

36

a to trzeba imponować albo gimnazjalistom albo tym którzy już potrafią coś więcej... i nie myśl gościu, że nie doceniam tego co tam robisz bo nie o to chodzi
sprzedaje motocykl
http://1.bp.blogspot.com/-75TrMgq88_Y/TtvEsHBikkI/AAAAAAAAASM/zhO_X4fJv3Q/s320/neil-degrass-tyson-badass-over-here.jpg

motoslide.com

37

Takie wrazenie odnosze ze wiekszosc wlasnie ma taki cel. Nikt wiecej tego nie zauwaza?
Jesli chodzi o ludzi jezdzacych na SM na pewno jest takich mniej ale 90% ludzi jezdzacych na sportowych motocyklach wlasnei tak podchodza do tematu.
No niech mi ktos powie ze tak nie jest... Gosc zaklada sportowe sety nie majac nawet zamiaru nigdy pojawic sie na torze... HALO o co tu chodzi? To zeby bylo wygodniej?

38

Sylwek a Ty łapiesz balans ?? Naprawdę gówno mnie obchodzi co inni myślą, śmigam dla siebie gumuje dla siebie;) gymkhana jak dla mnie jest nudna jak flaki z olejem... Nie stać mnie na dojazdy do innego miasta, a jak już mnie stać to nie mam czasu, więc nadal uważam że we Wrocku i w okolicach nie ma dobrego toru !!! a rakietowa się nadaje do pyrkania, a nie cwiczenia slajdow !!!!

39 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-11-09 23:15:43)

Sylwek napisał/a:

Nikt wiecej tego nie zauwaza?

Nie sadzę i nie czuję, że jest mi potrzebne czyjeś uznanie, nie muszę nikomu imponować, ani ludziom którzy na moto jeżdżą od lata i zjedli na tym zęby, tym bardziej twoim gimnazjalistom. Robisz na pewno dobrze dla świadka motocyklowego, na pewno swoje widziałeś i swoje umiesz... ale podejście sorry masz chujowe właśnie przez to sugerowanie, że mamy do wyboru imponować leszczom albo kozakom,a są tacy którzy nie potrzebują w okół siebie otoczki "profesjonalistów - tak jeżdżę na torze, trenuje pod okiem profesjonalistów" (bez sensu).Co po nie którzy jeżdżą dla siebie i to, że na tą chwile latają po ulicy nie oznacza, że są gorsi, że za rok dwa nie zaczną się bawić w tor i nie obiadą tych starych wyjadaczy ... tak bo miałem okazje widzieć kilka, kilkanaście osób z różnych regionów naszego kraju i widzieć jak jeżdżą i śmiem twierdzić, że nie jednemu na torze siedzieli by na plecach i mogło by być zdziwko :) w tym miejscu muszę się zgodzić z Jerym, że ludzi którzy nie działają w sferze "profesjonalnej" traktujecie z góry i to własnie wychodzi w takich wypowiedziach, gdzie zarzuca się komuś, że chce imponować gimnazjalistom na prostych ... proszę cię, co to za tekst ... profesjonaliści haha. Posiadanie motocykla nie czyni nikogo zajebistym, zgadzam się. Tak samo kupienie kocy i jazda na torze nie robi z nikogo profesjonalisty (mógł bym to samo napisać, że ludzi którzy jeżdżą na torze robią to tylko dlatego, że boją się latać po ulicy, boją się żony która postawiła ultimatum, ale tak nie powiem bo to chujowe i niesprawiedliwe podejście do tematu)  , do nikogo nie pije to tylko przykład
pozdrawiam i chcę rozmawiać, nie kłócić się

motoslide.com

40

Widzisz Bartek ja nie potrafię tego tak ładnie ujmować ale dokładnie tak samo myślę;)

Pozdrawiam Sylwek;) Zastanawiam się co Cie tak u innych denerwuje ?? że nie robią tego co Ty ?? a co Cie to obchodzi że ktoś kupuje plastik aby być mistrzem prostej ?? jego sprawa nie ?? możesz go zawsze objechać i mieć satysfakcje;)

41 Ostatnio edytowany przez Sylwek (2012-11-09 23:31:20)

Ej ale ja nie nazwalem ani siebie ani zadnego zawodnika gymkhany profesjonalista. Wiecej, pokreslalem to ze jezdza tam AMATORZY i wlasnie to mi sie podoba. Bo kazdy taki amator moze podjesc do KAZDEGO zawodnika ktorego uwaza za lepszego i sie poradzic. Watpie zeby ktokolwiek na tych zawodach traktowal kogokolwiek z gory. Zalozylylismy forum przy naszej stronie gdzie pisze troche zawodnikow i staramy sie pomoc jak tylko sie da.

Napisalem ze tez przechodzilem taki okres kiedy terroryzowalem i tak kiedy mega przyjemnosc sprawialo mi jezdzenie po prostu przed siebie, bez celu.
Troche zle sie wyrazilem albo zle mnie zrozumieliscie

TABUL SPRAWDZ PW

42 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-11-09 23:38:06)

Ja nie ma do nikogo żalu, ani do Ciebie czyli do części dżymkany ani do ludzi z toru, po prostu czasami ma się takie odczucia pod czas czytania niektórych wypowiedzi, a po to jest forum żeby gadać, a że nie zawsze człowiek zrozumie przekaz drugiego to normalna sprawa szczególnie jak się piszę.

PS w zeszłym roku jechałem w markach w gymkhanie wśród kilku osób z naszego forum i powiem tak, zająłem miejsce gdzieś w połowie stawki, na dwa przejazdy dwa razy pomyliłem trasę :P no ja się w tym nie zakochałem  i się w tym nie odnajduję  (oczywiście można napisać teorie spiskową o trotylu, że nie spodobało mi się bo mi nie szło ;p )

motoslide.com

43

W Polsce nic się nie rozwijają sporty takie. Państwo ma ważniejsze sprawy... A prywatne tory to ceny są jakie są. Nie muszą budować mega dużych torów ale kiedyś to w Polsce byli najlepsi zawodnicy np w kartingu... itp. Tor w poznaniu był jednym z lepszych w europie wyścigi, produkcja polskich motocykli a teraz? Macie napisane uważać na tym i na tym wirażu zmiana nawierzchni łaty na zakręcie. Trzeba zrobić partie SM np :) Ludzie z forum dobiorą się do władzy i zaczniemy budować :) hehe bo obecnie to co się dzieje to gówno i propaganda. Dobrze że są i takie osoby co same starają się coś zorganizować !!!

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

44

Zgadzam sie z Bartkiem, jak ktos ma kase i checi to niech sobie zaklada sety czy irokeza na kasku. Tez mnie wali czy ktos nazwie mnie leszczem, czy nie. Wazne ze kazdy kocha motocykle, wiec po co wprowadzac jakies podzialy.

***427***

45 Ostatnio edytowany przez Sylwek (2012-11-10 00:38:06)

Dopoki nie polamalem swojego kasku w wypadku jezdzilem z uszami na nim na faze :D

[url]http://motormania.com.pl/felietony/jakie-motocykle-przyciagaja-kobiety/[/url]
Tutaj Pejser pisze jak zaczela sie jego zajawka z motocyklami
cytat:
"Głównym i najważniejszym powodem były One. Chęć zwrócenia uwagi płci przeciwnej zdominowała mój owładnięty hormonami, nastoletni świat tak bardzo, że mając niespełna 17 lat stałem się właścicielem Yamahy XV750. Wybór motocykla był zupełnie przypadkowy. Nieważne co to było, byle w nazwie występowała nazwa Yamaha, Suzuki, Kawasaki lub Honda, a pojemność silnika wynosiła minimum 750 ccm. "

A wyszedl na motocyklowych ludzi. :)