1

Temat: WallraV Race Center - trening niedziela

Właśnie kończone są prace nad drenażem szutrowej nitki SUUPERMOTO na torze w Kisielinie, a na niedziele zaplanowany jest trening i jak na razie wszystko wskazuje na to że offroad będzie dostępny.

Pogoda zapowiada się słonecznie, a więc zapraszamy wszystkich.

2

Odp: WallraV Race Center - trening niedziela

mozna prosić zdjęcia terenu?

KACZOR

3

czy seryjnym XT mozna wjechac czy wymagane jest usuniecie wszystkich lamp?

4

zaklejasz lampy taśmą, zakładasz zbiorniczek na zlewki np. puszka po Tyskim :) i możesz startować

Pozdrawiam
Piotrek #13
YZ450F SUPERMOTARD

5

Dodatkowo odkrecasz podnozki pasazera i kose
Przy okazji uwazaj na czujnik otwarcia kosy - bo sie zdziwisz jak wbijesz 1. bieg i puscisz sprzeglo :P

Ja tak mialem w Gostyniu :) Koledzy na treningu, a ja sie zastanawiam czemu Kat nie jedzie
Podnosi sie wtedy cisnienie i tetno i to szybko i wysoko :)

Pozdrawiam
Marek #26

It's all about the style, passion and fun :)

6

będzie można w sobote potrenowac ?

www.propitbike.pl

7

W sobotę śmigają skutry więc chyba nie można będzie trenować

HUSABERG 82

8

Panowie! teren uuuuuuuuuu!!! piach , piach i jeszcze raz piach!!! byłem widziałem , jechałem...

jestem początkującym (od tego roku na SM) może też dlatego na to patrze w ten sposób, ale powiem szczerze nie spodziewałem się takiej piaskownicy...

koledzy którzy kiedys latali w motocrossie beda szczesliwi, bo byli tez tacy dzisiaj na treningu i mowili ze dla nich jest oki!!! 

szczerze to spodziewalem sie w miarę "ubitego" terenu a nie walki z piaskami pustyni :/     
normalnie  jazda jak po plaży nad pięknym Bałtykiem ;)

nie jest łatwo...  na asfalcie sie zapierdziela jak ta lala!!!
ale te piaski hoho :( 
jeszcze duuuuzo treningu mam przed sobą :)

widywalem juz kilka torów w Polsce do SM jako kibic i w sumie , to nie było mi jeszcze dane czegoś takiego zobaczyc... takie piaski widywałem na torach do motocrossu ( moze tak ma byc, ja zaczynam na SM wiec sam nie wiem) aleeee....    gąsienice na koła i goooo :)))

pozdro dla wszystkich startujących;)

KTM SMR 450 - samoobsługowa hurtownia frajdy!!!

9

czyli znowu wielkie G.... z tym terenem, zrobili tak żeby ludzie głosowali przeciw i żeby szło łatwo pozamiatać.

Pozdrawiam
Piotrek #13
YZ450F SUPERMOTARD

10

Marek napisał/a:

Dodatkowo odkrecasz podnozki pasazera i kosePrzy

Do starego kisielina mam 200km więc chcioałe przyjechac motorem czy tam na miejscu będę mógł gdzieś zostawić odkręcone podnóżki i kosę? jak podeprzeć motocykl jeżeli będzie bez nóżki bocznej a nie będę miał ze sobą stojaka.
Kolejne pytanie odnośnie ubioru czy wymagane są buty enduro/supermoto? Zmieniłem motocykl z turystyka na SM i nie skompletowałem jeszcze ubioru mam tekstylii i kask zintegrowany firmy BELL zakupiony w stanach , który nie ma wszytej metki ze znaczkiem E.

Mam tyle pytan ponieważ nie chciałbym jechac na darmo więc za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny

11

a wogole jest opcja glosowania na zawodach???
to sędzia chyba decyduje???

piecia napisał/a:
Marek napisał/a:

Dodatkowo odkrecasz podnozki pasazera i kosePrzy

Do starego kisielina mam 200km więc chcioałe przyjechac motorem czy tam na miejscu będę mógł gdzieś zostawić odkręcone podnóżki i kosę? jak podeprzeć motocykl jeżeli będzie bez nóżki bocznej a nie będę miał ze sobą stojaka.Kolejne pytanie odnośnie ubioru czy wymagane są buty enduro/supermoto? Zmieniłem motocykl z turystyka na SM i nie skompletowałem jeszcze ubioru mam tekstylii i kask zintegrowany firmy BELL zakupiony w stanach , który nie ma wszytej metki ze znaczkiem E. Mam tyle pytan ponieważ nie chciałbym jechac na darmo więc za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny

popatrz na www.wallravracecenter.com tam masz dostepny regulamin

KTM SMR 450 - samoobsługowa hurtownia frajdy!!!

12

piecia napisał/a:

Do starego kisielina mam 200km więc chcioałe przyjechac motorem czy tam na miejscu będę mógł gdzieś zostawić odkręcone podnóżki i kosę?

Za każdym jest park maszyn w którym najprawdopodobniej będziesz się "stołował". Możesz tam sobie wszystko zostawić (ewentualnie można się dogadać z organizatorem żeby w jakimś miejscu to zostawić. Najlepiej nie jechać samemu tylko zabrać ze sobą jak największa liczbę osób tu umili Ci pobyt jak i pozbędziesz się problemu co zrobić z rzeczami. Jazda 200km może być ryzykowna ponieważ w razie jakiejś większej awarii nie będziesz miał jak wrócić. Warto również pamiętać o jakimś dodatkowym paliwku i ewentualnie o podstawowych narzędziach które mogą być pomocne.

piecia napisał/a:

jak podeprzeć motocykl jeżeli będzie bez nóżki bocznej a nie będę miał ze sobą stojaka.

Opierasz o ścianę, samochód, płot etc. Najlepiej jednak mieć stołek.

piecia napisał/a:

Kolejne pytanie odnośnie ubioru czy wymagane są buty enduro/supermoto? Zmieniłem motocykl z turystyka na SM i nie skompletowałem jeszcze ubioru mam tekstylii i kask zintegrowany firmy BELL zakupiony w stanach , który nie ma wszytej metki ze znaczkiem E.

Nie wymagane są buty do supermoto/enduro możesz oczywiście jechać w sportowych butach bądź turystycznych. Jednak musisz się liczyć z tym że buty turystyczne nie dadzą Ci odpowiedniej ochrony przed pewnymi urazami przed którymi ochronią Cię buty stworzone do tego sportu. Zresztą szkoda "łachać" turystyczne buty na torze ;-> No i oczywiście texy bardzo szybko się kończą w takich warunkach (chyba że nie planujesz gleb ;-)).

jakubek

13

jakub napisał/a:

...chyba że nie planujesz gleb ;-)).

nikt nie planuje ;p :P
ja też mam 200km i pojawię się  motocyklem, ale jako widz ;)

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

14

To co można po skuterach trenować  czy nie ?

www.propitbike.pl

15

to moze ja sie pojawie motorem. Bylem na otwarciu toru i zrobil na mnie wrazenie duze. Ktoś leci motorem z wrocławia?

Ktm Duke II & Subaru Impreza WRX- moje fabryki adrenaliny ;)