Odp: Jakie SM wybrać?
RR wyczynówki to exc 520 i DRZ tak?
Wiem że będzie ogromna różnica w utrzymaniu i serwisie, wolał bym, jak to określiłeś "cywilny" motocykl
Nie znam się bardzo na tym, więc proszę was o pomoc :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie SM wybrać?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
RR wyczynówki to exc 520 i DRZ tak?
Wiem że będzie ogromna różnica w utrzymaniu i serwisie, wolał bym, jak to określiłeś "cywilny" motocykl
Nie znam się bardzo na tym, więc proszę was o pomoc :D
wr i exc to wyczyny, w takim wypadku standardowo dla Ciebie DRZ lub LC4
DRZ to taka wyczynówka, jak maluch w wyścigach na 1/4 mili.
Moja DRZa po zmianie dysz i wydechu pali równo 5 w mieście.
DRZ fajne moto, tyle że chyba dość małe jak na kogoś większych rozmiarów.
małe???!!!!!!! normalne jak kazdy sm jesli chodzi o wysokosc to roznice we wszystkich sa rzędu 2-3 cm
To jest polska mentalność, skoro zależy Ci na spalaniu to po co sięgasz po 5litrowy silnik benzynowy? Tak dla przykładu ofc.
Po to żeby oszczędnie nim jeździć? Haha :D Jak uparłeś się na EXC to miej pewność że utrzymasz go i nie patrz na spalanie.
Lubię jeździć swoją Drezyną, latam cały dzień, podjeżdżam pod dystrybutor, leje za 20zł i śmigam dalej :D
MEPH pytam się o spalanie, ponieważ jak na razie nie mam stałej pracy, a chcę kupić sprzęt na lata i żeby się szybko nie znudził :P
Nie uparłem się na EXC tylko mi sie podoba ale teraz chyba będę patrzył na drzety i LC4 podoba mi się ta prestige co we wcześniejszych postach dałem link.
zadzwon , zapytaj za ile do oddania
DRZ fajne moto, tyle że chyba dość małe jak na kogoś większych rozmiarów.
Mam prawie 2m wzrostu i da się tym jeździć. Nie wiem skąd takie opinie, że drz jest małe.
Goldasa trza kupić jak SM za małe!
To ja Ci polecę LC4 - sam takim latam. Mam 640, kupa radochy, może lekko bardziej marudna niż DRZeta ale za to jak wymienisz gazior na FCRa i założysz przelotowy wydech to idzie całkiem żwawo;] Serwis też względnie lajtowy - trzeba tylko pilnować podstawowych rzeczy i nie uprawiać chodzenia na skróty. Jedyne wady jak dla mnie to dosyć duża waga i wymiary (za to przy dłuższych przejażdżkach jest to zaletą).
Nie wiem skąd takie opinie, że drz jest małe.
myślę że stąd że DRZ ma taką budowę i wydaje się że jest niskie, ale tylko się wydaje ;]
Zależy do czego chcesz te moto jak do latania po mieście gumy i takie tam to polecam DRZ SM motocykl wdzięczny i wytrzymały i służy idealnie w codziennych sprawach i zabawach lub trochę droższa opcja w utrzymaniu DRZ 400 (E lub Y) , oraz Yamaha WR albo KTM EXC.
No chyba że chcesz się na poważnie bawić w super moto i myślisz o zawodach i jazdę na torze gdzie waga i moc mają ogromne znaczenie to wtedy bierz jakiegoś zadbanego i w miarę młodego crossa RMZ, CRF ,YZF KXF zależy co znajdziesz i za jaką cenę .Ale wtedy licz się z kosztami utrzymania takiego motora wiesz jak to się mówi stać cię na konia to i na owies !
Zresztą jak dla mnie to do codziennego jeżdżenia takim motorem to szkoda jego motogodzin.
To ma orać , skakać i wygrywać zawody na torze bo po to zostały stworzone te motocykle .
A jako wiernego drucha na codzień polecam DRZ lub wyżej wymienione no i DRZ nie jest małe bo gabarytowo jest masywniejsza niż np WR a o crossach nie wspominam.
Pozdrawiam a i był bym zapomniał LC4 to także świetny wybór ! :)
Pogo, moto głównie chcę do polatania po szosach, weekendowo w teren z kolegami jak kupię kostki
Chcę żeby nie był za drogi w utrzymaniu, że trzeba kilka tłoków na sezon.
O żadnych zawodach na torze nie myślę.
Także po waszych opiniach mogę stwierdzić że będę szukał czegoś pomiędzy DRZ a KTM LC4
rbsn99 napisał/a:Nie wiem skąd takie opinie, że drz jest małe.
myślę że stąd że DRZ ma taką budowę i wydaje się że jest niskie, ale tylko się wydaje ;]
Dokładnie tak. Szczególnie dla kogoś kto tylko widzi moto na focie a nie w rzeczywistości.. Dlatego też nie ma co gadać tylko trzeba samemu zasiąść przed lejcami owej maszyny..:D
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie SM wybrać?
Wygenerowano w 0.062 sekund, wykonano 80 zapytań