31

Odp: SuperMoto 125cc dla 15latka

125 4t jeździ tak jak 50cc 2t po lekkim tuningu, z tym, że 125 ma dłuższe przełożenia, a co za tym idzie v-max. Zrób tak jak mrximry napisał. A poza tym, po co w ogóle pisałeś, skoro od początku miałeś plan, a pomimo dwóch stron postów o uświadamianiu Ci, że to nie ma najmniejszego sensu i tak idziesz w zaparte ...

Kawasaki KX250F

32

Jak widać kolega uparty i tak jak powiedziałeś nie ma sensu dalej pisać w tym temacie.

Cagiva  SM 125-> Suzuki Rm 250-> Gasgas TXT PRO 280

33

Boje się kupować motoru używanego. Mimo że ładne mają owieki, to obawiam się że większość jest zajeżdżona na śmierć (zwłaszcza 2suwy).
Z zasady: crossa bym nie kupił używanego. SM chyba też.

34 Ostatnio edytowany przez wojtekmz (2012-10-30 23:48:35)

Nowy to nowy... W większości przypadków, ludzie kupują używane maszyny od razu remontują i mają sprzęt prawie jak nowy, lepiej tak zrobić niż kupować nowy, przynajmniej w tej pojemności, bo i tak zmienisz po max dwóch sezonach.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

35

chlopak ma kase(tzn rodzice) to po co psuc sobie glowe uzywką?  kupi nowy za 16k posmiga dwa lata, sprzeda za 10k, i kupia mu cos wiekszego i tez nowego ;]

525 EXC

36

No niektórzy mają kasę, a niektórzy męczą się na 125 4t, żeby na paliwo było człowieka stać, tak to już jest. Nie żebym narzekał czy coś :]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

37

nowy=więcej vatu do odliczenia co ma swoje plusy ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

38

Też prawda. Moi rodzice mogą sobie odliczyć nowy motor od podatku. Ale to nie główny powód. Po prostu nie chce kupić motoru na którym już ktoś jeździł. Nigdy nie powie mi prawdy: ile razy się na nim wywalił, w jakim tak naprawdę jest stanie. To motor do jeżdżenia i chce go potrzymać znacznie dłużej niz 2 sezony (4minimum) Zamierzam go sprzedać gdy ukończę 18 lat i będę mógł jeździć na wyższych pojemnościach.

39

Kolega się po prostu uparł - no nic nie poradzisz, chcieliśmy dobrze.
Ostatnią rzeczą jaką mogę polecić to jednak przejechanie się podobnymi motocyklami (125 4t i 125 2t) i ocena co lepiej pasuje.
No i proszę napisać swoje wymiary - wagę i wzrost - to tez będzie miało duży wpływ na użytkowanie :-)
Pozdro600

http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8

Yamaha WR450F - Brudas
KTM 690 SMC-R - SM

40

Wiem że bywam uparty. Nie rozumiem jeszcze czemu niektórzy koledzy wypowiadający się, próbują mi wmówić że motor 125cc będzie miał moc porównywalną do 50cc. To wręcz nie logiczne.

Moja waga to podajże 64kg a wzrost 183cm.

41

Przejedź się 125 4t i przejedź się zadbaną 50cc 2t ...
Taką np. Yamahę R125 to moim Rieju objadę jak chcę ...

Kawasaki KX250F

42 Ostatnio edytowany przez BanditSM (2012-11-01 19:07:21)

No dobra. Koniec tematu czy lepszy nowy czy używany.

Który najfajniejszy wg. was, którego byście brali :

1 [url]http://www.husqvarna-motocykle.pl/index.php?page=super_moto_smr125[/url]

2 [url]http://www.husqvarna-motocykle.pl/index.php?page=super_moto_sms125[/url]

Czy są inne wersje kolorystyczne? Bo biały to tak średnio mi się podoba.

Dopiero teraz załuważyłem że wersja 2t jest droższa od 4t. Dlaczego?
A z KTMów jakieś 125 ? Polećcie coś...

43

kolego przesadzasz trochę. Mam w garażu yamahę xt 125 i derbi sende 50 i derbi nie ma szans z xt pod żadnum względem. Mam kuzyna co ma tzr i ma full tuning(cylinder airsal 70, wydech hebo, wał, gaźnik dellorto 21mm, stożek) tuning wyszedł go około 3000. Na przyśpieche i moc z xt nie ma szans tylko rozwala mnie na v-maxie (kwestia zębatek) więc nie gadaj głupot. Ale powiem tak 125 4t to zabawka w porównaniu do dużych maszyn nawet do drz :D

44

heroineXrace napisał/a:

kolego przesadzasz trochę. Mam w garażu yamahę xt 125 i derbi sende 50 i derbi nie ma szans z xt pod żadnum względem. Mam kuzyna co ma tzr i ma full tuning(cylinder airsal 70, wydech hebo, wał, gaźnik dellorto 21mm, stożek) tuning wyszedł go około 3000. Na przyśpieche i moc z xt nie ma szans tylko rozwala mnie na v-maxie (kwestia zębatek) więc nie gadaj głupot. Ale powiem tak 125 4t to zabawka w porównaniu do dużych maszyn nawet do drz :D

Ja tylko mówię, jak moje Rieju przy tym wypada, ale nie ma sensu robić zbędnego offtopu.
Wersja 2t jest droższa bo 2x mocniejsza :)
Z KTM'a to EXC 125.

Kawasaki KX250F

45

A który to rocznik ten EXC 125? I czy to przypadkiem cross nie jest?
A co sadzisz o husqvarkach co pokazałem?