Odp: SuperMoto 125cc dla 15latka
Kup używanego 2t ,a resztę przeznacz na paliwo. Kupno nowego motocykla 125 (który starczy na max 2 sezony) mija się z celem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » SuperMoto 125cc dla 15latka
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kup używanego 2t ,a resztę przeznacz na paliwo. Kupno nowego motocykla 125 (który starczy na max 2 sezony) mija się z celem.
[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-125-sm-2t-supermoto-exc-wr-a1-M3434331.html[/url] Kusząca cena do 01.11 :)
Zaczyna sie jak na targu...
Kupuj uzywane 2T w dobrym stanie, do tego koła SM, bo bedzie trudno znalezc, np. KTM'a EXC 125 , ktorego z glebi duszy polecalbym najbardziej. Posiadam 4-suwową 400 z 2009 i na podstawie mojego grzebania przy nim moge powiedziec ze konstrukcja jest bardzo prosta, a za razem funkcjonalna (nie moge powiedziec tego o samym silniku, z ktorym mam spore problemy [mowie tutaj o grzebaniu, silnik jest niezniszczalny:D]) Wszystko łatwe do ogarniecia. Mysle ze taka 125, jezeli masz troche "oleju w głowie" moze byc niezawodna, a zarazem mega łatwa w obsludze (sam poluje na EXC 200 2T)
Po pierwsze czemu uzywany, po drugie tylko na dwa sezony to nie rozumiem, a po trzecie czemu kupno nowego mija sie z celem, przeciez to logiczne ze nowy starczy na duzej niz uzywany. Nie rozumiem.
Edit:
Zamierzam kupic tego fabrycznie nowego tylko zaczekam z tym do wiosny. Alez ja jestem uparty. Co o nim sadzicie.
[url]http://www.husqvarna-motocykle.pl/index.php?page=super_moto_smr125[/url]
masz racje kolego, jednak tak jak powiedziales masz 16k, za to kupisz nowe moto "bez duszy i pazura" albo uzywane, mlode, i dobrze zadbane moto "z pazurem i charakterem", a przy dobrych wiatrach zostanie jeszcze troche grosza na inne potrzebne akcesoria, jak np. 6-tloczkowy beringer, czy kola alpiny :D
Ale to ja chce nadac sam mojemu motorkowi pazurka nie chce by ktos za mnie to zrobil. Wszedzie tylko te badziewne monster energy.
Edit:
A co do sprzetu - nie chce nic do kupowac dodatkow. Kask mam, rekawice tez. Spodnie to nie potrxebne, to samo kurtka.
Dobranoc.
Jezeli wychodzisz z zalozenia ze "dzinsy" i koszulka PLNY Ci wystarczy to ok, sie okaze. Słodkich snów:D
Tutaj raczej każdy ci doradza "od serca" - tak jakby zrobil w swoim przypadku. :P
Jak ci nie szkoda kasy to kup nowe - w końcu ktoś je musi kupować, żeby można było kupić używane hehe :D
Ta huska SMR z wyglądu jest zajebista ;)
Kolego ciężko Ci odpowiedzieć - tyle masz pytań i to raczej podstawowych.
Jeżeli chcesz nowe moto to zostają chyba tylko 4t, ze względu na normy emisji spalin - reszta to zamulacze.
Ta Huska co pokazujesz jest niegłupia, nowa, ale szybko Ci się znudzi bo będzie miała mało mocy. Okaże się, że jednak będziesz chciał ją sprzedać po 2 sezonach, a wtedy stracisz dużo kasy - zobacz po ile stoją takie 2 letnie używki.
Dobrze Ci radzą, żebyś poszukał jakiegoś używanego 2t 125cm - ma to sporo mocy, mniej waży niż 4t i się tak nie znudzi.
Silnik 2t jest mniej skomplikowany (można samemu go serwisować jak się ma jakieś pojęcie o mechanice), lżejszy (mniej elementów, brak rozrządu) i (można tak z przymknięciem oka powiedzieć) 2 razy mocniejszy niż 4t.
Jednak potrzebuję częstszych wymian (tłok, korba), więcej pali, trzeba przygotowywać mu mieszankę z olejem, no i ma gorszą kulturę pracy (jeżeli można nazwać to kulturą).
Poszukaj moto tutaj na forum - często można kupić moto bardzo zadbane (także wizualnie) i być bardzo zadowolonym.
Motto 2t: "Życie jest za krótkie, żeby na iskrę czekać 2 obroty wału!"
Mysle ze kolega MRXIMRY wyczerpal temat. Za pewne wiekszosc forumowiczow ustawiloby sie za nim murem.
[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-125-sm-2t-supermoto-exc-wr-a1-M3434331.html[/url] Kusząca cena do 01.11 :)
Haha widze nei tylko ja promocje zrobiłem ;D
mazziwrx napisał/a:[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-125-sm-2t-supermoto-exc-wr-a1-M3434331.html[/url] Kusząca cena do 01.11 :)
Haha widze nei tylko ja promocje zrobiłem ;D
Dzięki za pomysł ;)
Wyjebiesz kasę na nowe moto i po 2 latach dostaniesz połowę. Nie widzę w tym żadnego sensu, ale jak jesteś taki uparty to Twoja sprawa. 4t nie wyrwiesz na koło i się nim nie nacieszy, będziesz nim jechał i się lansował(bo nowy) i to będzie tylko jazda, 0 fun'u ! Kupisz używkę 2t w dobrym stanie, wyjebiesz się to nie będziesz płakać, będziesz czerpał frajdę i czuł adrenalinkę podczas zapierdalania !
Nie bądź taki uparty, bo później pożałujesz !
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » SuperMoto 125cc dla 15latka
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 76 zapytań