1

Temat: Temat stary jak świat!! Co kupić :/ ??

No i co ja mam kupić? Przez ostatnie sezony tylko sportowe 600 miałem ale ile można jeździć w kółko po mieście, a tor w poznaniu jakos mnie nie ciągnie. Teraz mam starego kata 620 sm ale to juz dziadek.Plan mam taki zeby 2 razy w tygodniu pośmigac na parkingu niedaleko po godzince dwie, czasem(żadko na miasto) i z raz w miesiącu na tor.Chciałbym tez jakieś zawody amatorskie obskoczyć w przyszłym roku 2 - 3 razy.Lc4 nie chce za duze i ciężkie, myślałem o exc 450 albo wr450, czy moze darowac sobie i kupić  troche słabego i z nadwagą-drz400?? Krossówki niechce typu yzf czy crf450 bo to mi za duzo mocy.Zresztą wole słabsze moto wykorzystac na 110% niż mocne na 50%. Do wydania mam 10tyś.

2

Odp: Temat stary jak świat!! Co kupić :/ ??

Moim zdaniem DRZ ,130 kg to nie nadwaga ,troche dlubniesz i bedzie latała.

Ride out alone in my low-low
Watching the world move in slow-mo

3

Co masz na mysli troche dłubniesz? Gaźnik, kolektor, wydech??Jak wogle jedzie ta fabryczna drz sm? Jechałem wersją E to nawet nawet, ale tez jechałem tą S i dla mnie zawias miękki bez nadziejnie, długie biegi strasznie-trzeba kręcić zero dołu i wogle to raczej na ryby sprzęt niż baza pod sm. A jak jest z tym fabrycznym SM??

4

Dłubnięty DR-Z i tak jest znacznie słabszy niż LC4 a waży tyle samo. Zamienił stryjek... Bierz WR albo SMR.

5

Moje DRZ SM bez dłubania  na jednym z treningów było najszybrzą DRZ chociarz pozostałe wszystkei byłe E. I slajdy wkładała :P I LC 4 wyrpzedzała

www.propitbike.pl

6

A moja LC4 na jednym z treningów była najszybszą LC4 i wyprzedzała DR-Z.
Z dupy takie wypowiedzi...

7

co do nadmiaru mocy YZF450 to WR po free modsach ma podobną, tu nawet wyższą-  http://www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=561830
w WR skrzynia jest wydłużona - bardziej szosowa

8

szwinia napisał/a:

Dłubnięty DR-Z i tak jest znacznie słabszy niż LC4 a waży tyle samo

Tyle samo ważą?

motoslide.com

9

Nie mówię o współczesnym LC4 tylko o 620, która była znacznie lżejsza. Mój super competition waży 126 chyba więc praktycznie tyle samo.

10

DRZ SM nie jest zbyt mocny i po przesiadce ze sportowej 600 lekko sie zdziwisz, jaki to mul :) ale przeciez w SM nie chodzi o dlugie proste i setki koni mocy. Male mam doswiadczenie z DRZ SM ale widac wyraznie po tym motocyklu ze to jest pewien kompromis. Wazy wiecej niz wyczyny przy niezaduzej mocy, za to mozna nim jezdzic w ruchu ulicznym i przebiegi miedzy serwisowe beda na bardzo przyzwoitym poziomie z racji niewysilonego silnika.

Nie spodziewaj sie jakiegos potwora po tym motocyklu. Sam zdecyduj, czy szukasz czegos takiego, czy jestes gotow poswiecic nizsze koszty utrzymania na rzecz bardziej hardcorowych doznan. Nie oznacza to, ze seryjna DRZa SM nie daje frajdy z jazdy. To jest supermoto i mi daje duzo satysfakcji takze na amatorskich treningach.

11

Ja powiem tak: śmigałem DRZ-E zrobionym na SM i seryjne DRZ SM to przy tym skutery - dużo mniej mocy, dużo trudniej się skręca, itp. Ale, ja śmigałem w zasadzie tylko po torze, jak raz wyjechałem moją DRZ-E na ulice to się praktycznie nie dało jechać - szarpie i w ogole dziwnie.
Dlatego trzeba się zdecydować co ważniejsze - atuty na drodze będą wadami na torze i na odwrót.
Przypuszczam, że na ulice DRZ SM jest super, a na torze raz w miesiącu też spokojnie da radę.

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

12

No ladnie, jezdze skuterem :) Raz w miesiacu na torze da rade prawie wszystko. Ja latalem po Lublinie Banditem 600 i nie widzialem, zebym odstawal od reszty a mialem przy tym dzika radoche. Wyprzedzaly mnie supermociaki osob, po ktorych bylo widac ze umieja jezdzic, mala SV, jakies scigi. Z drugiej strony ja wyprzedzalem typow na gixerach 600 na erlanie i innych plastikowych wynalazkach. Jak liczy sie dla Ciebie jazda i doskonalenie umiejetnosci a nie bicie rekordow to kazdy sprzet bedzie zajebisty. Co innego, jesli chcesz startowac w zawodach i osiagac wyniki.

13

ja w wyścigach jeżdze kawa 250 ktora ma 36 KM i jakoś na wyniki nie narzekam ;)

www.propitbike.pl

14

A ja mam 2 koty i jeden jest rudy!

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

15

motomoto napisał/a:

.Zresztą wole słabsze moto wykorzystac na 110% niż mocne na 50%. Do wydania mam 10tyś.

Po tym tekscie zrozumiałem ze nie szukasz jakiejs wyczynowki ,a włąsnie troche słabsze moto ktore bedzie dawało rade .stad moja podpowiedz.

Ride out alone in my low-low
Watching the world move in slow-mo