16

Odp: Supermoto na A2 opinie.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=XcQdJyo1B-8[/url]

wprowadzenie miliona kategorii dla różnych mocy i pojemności niczego nie zmienia

w naszym pięknym kraju można kupić SX520 zarejestrowane na jakiegoś pierdzipęda  125 :)

a wystarczyło by szkolić młodzież od podstaw co by na skuterach umieli jeździć jak ludzie

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

17

Po co jechać na hamownię, jak można w paincie narysować taki wykres. Z resztą, jest niewiele uprawnionych ośrodków do badania pojazdów właśnie pod względem mocy.... Zwyczajna hamownia w "tuning center" się do nich nie zalicza.

18

LOMAX napisał/a:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=XcQdJyo1B-8[/url]

wprowadzenie miliona kategorii dla różnych mocy i pojemności niczego nie zmienia

w naszym pięknym kraju można kupić SX520 zarejestrowane na jakiegoś pierdzipęda  125 :)

a wystarczyło by szkolić młodzież od podstaw co by na skuterach umieli jeździć jak ludzie

LOMAX zgadzam się z tobą w 100% najgorsi są skuterowcy co nie mają nawet pojęcia jakie zagrożenia stanowią wlekąc się 45km/h , no i oczywiście brak mózgu znajomy na skuterze chinskim się już przekonał na sobie co to jest wymuszenie 4 miesiące w szpitalu i wgl masakra jakaś ale się już pozbierał i teraz ma yamaha dt 50 :)

19 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-04-16 15:45:26)

*

drz400e/sm

20

Ok, zawsze można zrobić przekręt, dlatego wspomniałem o możliwości "narysowania" wszystkiego. Widziałem, jak gościu wjebał się na takim 125/50 w merca i policja nie miała wątpliwości, że nie jest to skuter. Słabo spłacać raty za naprawę fury za 500koła, bo ubezpieczyciel się upomni o swoje w takich przypadkach...

21

SnowMoto napisał/a:

Ok, zawsze można zrobić przekręt, dlatego wspomniałem o możliwości "narysowania" wszystkiego. Widziałem, jak gościu wjebał się na takim 125/50 w merca i policja nie miała wątpliwości, że nie jest to skuter. Słabo spłacać raty za naprawę fury za 500koła, bo ubezpieczyciel się upomni o swoje w takich przypadkach...

Zgadzam się z tobą w 100%- jest zabawa, jest ryzyko.  Kolega miał wypadek na cbr 125/50 i smród z tego miał niezły, nie wspominając, że po ponad 1,5roku rehabilitacji nie ma nadal sprawnej ręki.
Lepiej nie kombinować i rejestrować normalnie.

KXF 250 '14

22

Hustler13 napisał/a:
SnowMoto napisał/a:

Zgadzam się z tobą w 100%- jest zabawa, jest ryzyko.  Kolega miał wypadek na cbr 125/50 i smród z tego miał niezły, nie wspominając, że po ponad 1,5roku rehabilitacji nie ma nadal sprawnej ręki.
Lepiej nie kombinować i rejestrować normalnie.

OOOOO nieźle przekonaliście mnie :) , a teraz kwestia które supermoto kupić moto ma mi służyć głównie do odwalania i myślę też czasem się przejechać na tor motocrossowy , musi również być mało zawodne oraz tanie w uczymaniu . Po kupnie moto nie zmienię go przez najbliszę 5 lat a więc muszę trafić w przysłowiową "dziesiątke" :P

23

Raczej nie ma takiego moto ;) Chyba najlepszą opcją będzie DRZ(o ile da radę zarejestrować na A2)- nie musisz remontować tak często jak wyczynowca, serwis ogranicza się do wymiany oleju, filtrów.

KXF 250 '14

24

a co powiecie o Hondzie Fmx 650 ? zainteresował mnie ten motocykl

25

Up , tak jak wcześniej pisałem mógł bym prosić o jakieś opinie na temat hondy fmx 650 lub DR-Z 400sm ??

26

Bierz DRZtę, o ile mi wiadomo to wersje SM można zrejestrować na A2.

27

nawet nie wiedzialem ze takie kat jak A2 maja zrobic, wg mnie nie powinno sie jezdzic motorowerem na sam dowód;/ a co do tej mocy wbitej w dowód to moja aprilia 125cc miała 125kW a huśka te 610 teraz ma wbite 20kW, wiec u nas wszystko sie da :D

28

kakarotto napisał/a:

nawet nie wiedzialem ze takie kat jak A2 maja zrobic, wg mnie nie powinno sie jezdzic motorowerem na sam dowód;/ a co do tej mocy wbitej w dowód to moja aprilia 125cc miała 125kW a huśka te 610 teraz ma wbite 20kW, wiec u nas wszystko sie da :D

125kW? To R1 tyle może ma wbite :D
Teraz na 50 jest sporo 125cc zarejestrowanych i jakoś żyją, więc jeśli chodzi o A2, to całkiem wywalone w to będą mieli i i tak litry będą miały powbijane 35kW.
Polska :D

Kawasaki KX250F

29

Akurat jest to w przepisach ujęte, i nie będzie można blokować motocykli o mocy nominalnej większej niż 72 kW.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

30

kakarotto już nie przesadzaj 125kW... to wychodzi ze miałeś 170KM proszę cię...
Poza tym jak miałeś 125ccm i 125kW to nie mogłeś się tym poruszać na A1. Więc myślisz że ktoś by sobie pozwolił na takie coś by zamiast A1 musiał mieć A.
Fantazja w internecie ludzi ponosi...

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))