1

Temat: Supermoto na A2 opinie.

Witam moje pytanie jest następujące jakie supermoto na A2 , myślę nad Honda Fmx , Suzuki DR-Z ,Ktm 525 , Husqvarna te 410.
słyszałem też o możliwości przyblokowania mocy motocykla i rejestracji go na A2 czy to prawda czy mit , gdyby można było tak zrobić moim faworytem jest Husqvarna te 610 z roku 2000. Proszę o poradę Lwg

2

Odp: Supermoto na A2 opinie.

Wszystko można zdusić i zarejestrować na A2, kwestia wyobraźni CO byś chciał zblokować :p

READY TO >> TERROR

3

haha nooo oczywiście Huśke te 610 no ale czy to jest możliwe czy przypadkiem moto nie będzie rejestrowe na podstawie dowodu rejestracyjnego ?

4

tylko z tym zduszeniem i wbiciem w dowód to nie taka prosta sprawa z tego co czytałem
lepiej kup już coś co ma mniej kw w dowodzie
ja mam DRZete 29kw

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

5

Najlepiej jest wrzucić jakiś zdławiony wydech, włożyć blaszke pod rollgaz i zmienić przełożenia na krótsze i wtedy z takim zrobionym moto jedziesz na HAMOWNIE, tam dostajesz kwit, że moto ma tyle i tyle koni, a z kwitem jedziesz do WK, dajesz kwit i uaktualniają Ci dane w dowodzie dot. mocy.

READY TO >> TERROR

6

Olaff, chyba żartujesz. Wszystko, co posiadasz w pojeździe musi zostać homologowane. Fabrycznie dostajesz homologację na cały pojazd, zmieniając coś, musisz mieć homologację na poszczególne elementy...

7

Zdławiony wydech miałem na myśli najlepiej oryginalną końcówke, bo nie wiem na co innego trzeba mieć homologacje, na przyblokowany rollgaz albo zmienione zębatki?

READY TO >> TERROR

8

super , popytam się jeszcze na stacji diagnostycznej co i jak , a jakie moto polecacie z wymienionych prze zemnie ?

9

Jasne, a w cbrkach ludzie będą ściągać fajki ze świec na 2 cylindrach, jechać na hamownię i sprawdzać moc-potem już z górki. Albo lepiej, spuszczasz powietrze z tylnego koła i już masz kilka % mniej mocy. Nie wiem, skąd masz takie zajebiste pomysły, że ktoś na serio weźmie "zaświadczenie" z jakiegoś kurwidołka z hamownią...

10

ja osobiście słyszałem że po przyblokowaniu motocykla do 48 koni można go bez problemu zarejestrować ale to jest chyba mit z tego co tu słyszę :/ a więc zostaje męka z 48 konym moto

11

SnowMoto, ludzie tak robią, a to, że im sie udaje to już inna sprawa.

READY TO >> TERROR

12

Masz jakiś przykład kogoś, kto tak zrobił? Z wielką chęcią to zobaczę. W DE motocykle były fabrycznie dławione, a z doświadczenia (pracuję w motoryzacji) powiem Ci, że nawet mała zmiana danych technicznych, która ma być odnotowana w dowodzie rejestracyjnym wymaga szeregu badań (np. w ITS), dokumentacji, podpisów itd. Przerabiałem to, gdy były wprowadzane kratki do samochodów- cały proces zabrał ładnych kilka miesięcy, sporo kasy i przygotowywania.

13

Moim zdaniem jak to jest z rejestrowaniem motocykli w taki sposób, aby było można użytkować motor z prawem jazdy A2 trzeba jeszcze trochę poczekać, aż do jego wprowadzenia. Nie ma co tutaj robić wywodów jak to jest z rejestrowaniem np. w Niemczech czy innych krajach, u nas jest Polska :) , w Polsce przeglądy nie są tak dokładne jak w Niemczech, po prostu procedury wyglądają zupełnie inaczej

Husa Husa HUsaaabeeerg :D

14 Ostatnio edytowany przez Olaff (2012-10-27 18:46:59)

SnowMoto, przykład mam. Motocykl w klasie 125, który miał wbite 19kW w dowodzie, a jak wiadomo żeby łapał się na A1 musi mieć wklepane 11kW. Znajomy założył blackbox, zwężke w wydechu i pojechał na hamownie. Wykazało 10kW i z KWITEM z hamowni udał się do WK i wbili mu te 10kW na podstawie wykresu z hamowni. Jeśli chcesz, mogę Ci podać dane kontaktowe do tej osoby i sam spytasz jak to wyglądało.

READY TO >> TERROR

15

co miasto to inny obyczaj, wszystko zależy od urzędasów i ich interpretacji tych samych przepisów !!! w Polsce jak się cche, wszystko się da ;) nie mówie że zawsze legalnie ale się da ;)