1

Temat: Ktm sm/smr/prestige?

Jaka roznica miedzy tymi wersjami i ktora najlepsza? z gory dziekuje za pomoc

smc 690 & yz250F & grizzly700

2

Odp: Ktm sm/smr/prestige?

najlepsza jest ta która się właścicielowi podoba ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

3

Dyzma/SM to ja mam pytanie o czy pisząc "smr" chodzi Ci o model supermoto w wersji R czy model SMR?

4

pytam bo różnica jest kolosalna

5

Chodzi mi o motor taki jak ma koso tylko ze masz wersje takie jak w pytaniu i czym  one sie roznia?

6

Jeśli dobrze kojarzę "dziobal" zwykły miał koła szprychowe, wersja R miała aluminiowe koła, pomarańczową ramę i inne malowanie - poza tym technicznie bez zmian. Wersja prestige również koła aluminiowe malowanie "stalowe" ale rama czarna - w sumie wszystkie wersje technicznie to samo (nie wiem czy nie miała jakiś fabrycznych dodatków).

7

690 SM

http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/200703/2007-ktm-690-supermoto-3_460x0w.jpg

690 SM R

http://www.bikez.com/pictures/ktm/2008/26626_0_2_3_690%20supermoto%20r_Image%20credits%20-%20KTM.jpg

690 SM Prestige

http://www.federico.groppelli.name/moto/ktm690sm/ktm690sm3.jpg

8

ogólnie "klasyczna praktyka' KTM-a, przemalować ramę dodać kilka dodatków z PowerParts i nowy sprzęt :) marketing na grubo...

9

Koso napisal mi ze jeszce hebel poczytalem i zastosowano w wersji prestige promieniowa pompe hamulcowa brembo.Jak muslisz duza roznica?Ps.dzieki za fotki!

10

nie chcę wkładać kija w mrowisko, bo zaraz pojawią się głosy sprzeciwu, ale pompa Brembo w porównaniu ze zwykłą Magury to przepaść - dozowalność Brembo jest bajeczna, polecam. Sam w zimę wymienię pompę na radialną Brembo.

11

Ja tam nie narzekam, nawet raz udało mi się przednie koło przyblokować na suchym asfalcie przy niewielkiej prędkości

Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

12

PRELUDE2000 napisał/a:

nie chcę wkładać kija w mrowisko, bo zaraz pojawią się głosy sprzeciwu, ale pompa Brembo w porównaniu ze zwykłą Magury to przepaść - dozowalność Brembo jest bajeczna, polecam. Sam w zimę wymienię pompę na radialną Brembo.

Jakie koszta takiej pompy.Tzn ze w modelach sm/smr,pompa jest Magury?   Motocyki i tym podobnych sprzetow mialem dosc sporo ale sm mam zamiar sie zaczac bawic a widze ze jestes obeznany w tematach moze doradzisz jakis motor.W polanach tzw.( Dziobal ).Chyba ze masz jakies inne ciekawe propozycje? dzieki za pomoc!

13 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2012-10-23 21:13:51)

Chyba Brembo zastosowane było w SM R oraz SM Prestige, zwykłe SM miało Magure.  Zamawiając w KTM pompa Brembo kosztuje 1459,- PLN więc nie mało...
Pytanie tylko do czego potrzebujesz sprzęta? Ogólnie "dziobal" to w zasadzie sprzęt czysto asfaltowy, naturalnie można nim zapuścić się na szutry jednak nie w gruby teren (tutaj na pewno Koso zaprotestuje) - to nie jest jego przeznaczenie.

14

Można, ale ja się zapuszczałem tylko "okazyjnie" bo mi go było szkoda ;D
Na szutry jest idealny, nie za pomne tego jak na mazurach wyprzedziłem chłopaków na Drz i Wr i zostawiłem ich daleko w tyle ;)

Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

15

Wiec moze troche bardziej sprecyzuje moje pytanie ;                                                                                                                    napewno KTM,motor ma jedzic w 80%asfalt resztal sciezki i szutry(mam yz250f i yamaha grizzly700)wiec w teren nic wiecej mi nietrzeba,oczywiscie zabawa na kole tylnim, przednim i czasami jazda z zona /corka.Koszta jakie chce przeznaczyc to mysle ze okolo 18t.Lepiej zeby moja zona nie wchodzila na forum bo juz i tak ma dosc mojej choroby haha!!!