Temat: Ktm sm/smr/prestige?
Jaka roznica miedzy tymi wersjami i ktora najlepsza? z gory dziekuje za pomoc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Ktm sm/smr/prestige?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaka roznica miedzy tymi wersjami i ktora najlepsza? z gory dziekuje za pomoc
najlepsza jest ta która się właścicielowi podoba ;)
Dyzma/SM to ja mam pytanie o czy pisząc "smr" chodzi Ci o model supermoto w wersji R czy model SMR?
pytam bo różnica jest kolosalna
Chodzi mi o motor taki jak ma koso tylko ze masz wersje takie jak w pytaniu i czym one sie roznia?
Jeśli dobrze kojarzę "dziobal" zwykły miał koła szprychowe, wersja R miała aluminiowe koła, pomarańczową ramę i inne malowanie - poza tym technicznie bez zmian. Wersja prestige również koła aluminiowe malowanie "stalowe" ale rama czarna - w sumie wszystkie wersje technicznie to samo (nie wiem czy nie miała jakiś fabrycznych dodatków).
690 SM
690 SM R
690 SM Prestige
ogólnie "klasyczna praktyka' KTM-a, przemalować ramę dodać kilka dodatków z PowerParts i nowy sprzęt :) marketing na grubo...
Koso napisal mi ze jeszce hebel poczytalem i zastosowano w wersji prestige promieniowa pompe hamulcowa brembo.Jak muslisz duza roznica?Ps.dzieki za fotki!
nie chcę wkładać kija w mrowisko, bo zaraz pojawią się głosy sprzeciwu, ale pompa Brembo w porównaniu ze zwykłą Magury to przepaść - dozowalność Brembo jest bajeczna, polecam. Sam w zimę wymienię pompę na radialną Brembo.
Ja tam nie narzekam, nawet raz udało mi się przednie koło przyblokować na suchym asfalcie przy niewielkiej prędkości
nie chcę wkładać kija w mrowisko, bo zaraz pojawią się głosy sprzeciwu, ale pompa Brembo w porównaniu ze zwykłą Magury to przepaść - dozowalność Brembo jest bajeczna, polecam. Sam w zimę wymienię pompę na radialną Brembo.
Jakie koszta takiej pompy.Tzn ze w modelach sm/smr,pompa jest Magury? Motocyki i tym podobnych sprzetow mialem dosc sporo ale sm mam zamiar sie zaczac bawic a widze ze jestes obeznany w tematach moze doradzisz jakis motor.W polanach tzw.( Dziobal ).Chyba ze masz jakies inne ciekawe propozycje? dzieki za pomoc!
Chyba Brembo zastosowane było w SM R oraz SM Prestige, zwykłe SM miało Magure. Zamawiając w KTM pompa Brembo kosztuje 1459,- PLN więc nie mało...
Pytanie tylko do czego potrzebujesz sprzęta? Ogólnie "dziobal" to w zasadzie sprzęt czysto asfaltowy, naturalnie można nim zapuścić się na szutry jednak nie w gruby teren (tutaj na pewno Koso zaprotestuje) - to nie jest jego przeznaczenie.
Można, ale ja się zapuszczałem tylko "okazyjnie" bo mi go było szkoda ;D
Na szutry jest idealny, nie za pomne tego jak na mazurach wyprzedziłem chłopaków na Drz i Wr i zostawiłem ich daleko w tyle ;)
Wiec moze troche bardziej sprecyzuje moje pytanie ; napewno KTM,motor ma jedzic w 80%asfalt resztal sciezki i szutry(mam yz250f i yamaha grizzly700)wiec w teren nic wiecej mi nietrzeba,oczywiscie zabawa na kole tylnim, przednim i czasami jazda z zona /corka.Koszta jakie chce przeznaczyc to mysle ze okolo 18t.Lepiej zeby moja zona nie wchodzila na forum bo juz i tak ma dosc mojej choroby haha!!!
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Ktm sm/smr/prestige?
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 76 zapytań