Temat: KTM LC4 640 - porady.
A więc z racji tego ,ze DRZ ,która by mi dokońca odpowiadała będzie ciężko znaleźć przyszedł mi taki pomysł by zainteresować się LC4 po 97r.
I teraz kilka pytań z racji tego ,że nigdy z tą marką nie miałem styczności:
1. Awaryjność? Wiadomo nie mówię tu o egzemplarzach zakatowanych bo na to nie ma recepty ale przy normalnie serwisowanym motocyklu czy te silniki mają jakieś swoje typowe bolączki? Mówimy tu o modelach po 97 r? Troche czytałem ale chcę znać też waszą opinię.
2. Koszty eksploatacji? Interesują mnie takie rzeczy jak mocnej wymaga obsługi? Wiadomo olej , zawory , rozrząd to normalne sprawy o które dbać trzeba. Chodzi mi tu o to czy przy normalnej dość lekkiej ekspolatacji tzn ,ze nie będę go katował w terenie tylko tam takie pierdzenie po polnych drogach, przebiegi myślę ,że okolicach 2 tys na sezon może mniej. Czy przy takiej jeździe jest mocno narażony na jakieś awarie? I jak często przeprowadza siew takich sprzętach remonty generalne tzn tłok itp.
3. Doświadczenia w terenie nie mam więc czy nie będzie to zbyt mocny moto jak na początek? Jeśli chodzi o ciężar to dam sobie z nim radę gdyż do osób o filigranowej budowie ciała nie należę ;).
4. I ogólnie wasze opinie o tym motocyklu czy warto no i czy w kwocie do 10 tys da radę coś wyhaczyć? Mam tu taki przykładowy egzemplarz z mojego regionu ,którym jestem zainteresowany: [url]http://tablica.pl/oferta/ktm-lc4-640-CID5-ID1r3QP.html#7e9ebf1a;r:8;s:[/url]
Za wszelkie info będę wdzięczny. PzdRR ;)