Odp: Wywiad z trupem...
Niektórych może to ruszy i się zastanowią, Tegma dobrze mówi "jak uratuje jedna osobe to juz spelni swoje zadanie"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Wywiad z trupem...
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niektórych może to ruszy i się zastanowią, Tegma dobrze mówi "jak uratuje jedna osobe to juz spelni swoje zadanie"
Mcienki masz rację że potrzeba uświadamiać takze drugą stronę.
Druga strona (ta niejeżdżąca i samochodem, i motorem) w 75% ma nas za samobójców, idiotów i cwaniaków przepychających się w korkach, kiedy oni muszą stać jak osły (jak tak wogóle możemy, qrw., jak oni stoją to i my mamy stać). Sami to znacie, zajeżdżanie drogi, jakieś dziwne manewry jak tylko motor pojawi się w lusterku wstecznym. Dużo wody w Wiśle upłynie, zanim ten stereotyp i postrzeganie motocyklistów się zmieni.
Akcja jak najbardziej trafiona, tylko tytuł taki sobie. Przyznam się, że przez chwilę przeszła mi myśl: "po co mi motor".
taką myśl mam po każdym artykule w gazecie... ale z miłością nie wygrasz
Hacker ma sporo racji w tym co napisał - to nie ma trafić szerzej, nie ma otworzyć oczu nowicjuszom - ta kampania ma pokazać motocyklistom jak wiele w nas pewności, brawury i obłudy wobec siebie samych - wydaje nam się, że jeśli raz/dwa/trzy/... razy oszukaliśmy los, udało nam się dotrzeć do celu w warunkach w których nie powinniśmy byli wyruszać, ale któregoś razu może się okazać jak bardzo się myliliśmy (byliśmy głupi) praw fizyki i natury nie oszukamy - motocykl z "plecakiem" to nie ten sam motocykl, jazda w deszczu.... to samo tyczy się puszek - kiedyś oglądałem świetny dokument tłumaczący fenomen nastolatków rozwalających się na drogach podczas powrotu z nocnej imprezy (mowa o trzeźwych kierowcach), pomimo iż trasy mieli opanowane i jeździli nim dzisiątki razy któregoś dnia nie dojeżdżali - po pierwsze efekt "pokazania kto jest kozakiem" a po drugie testy robione na torze - te samo auto z 2 pasażerów na tylnej kanapie "wypadało z trasy" na 3 słupku z 20 podczas gdy puste z tą samą prędkością nawet nie traciło trakcji.....
myśleć i analizować tylko to nas ratuje
mocne. nie wiem czy to dobra inicjatywa. nie ogladam tych wszystkich wypadkow na yutube, nie czytam artykułow o tych wszystkich wypadkach itd.. generalnie nie uwazam ze to ma jakis wplyw na moja mądrość podczas jazdy. bo chyba o mądrość jazdy sie tu rozchodzi? jesli mowimy o sytuacji ze moto jechalo swoim pasem i pucha wyjechala na czolo - uwazam ze to niepotrzebne. co to zmienia czy jechal na gs czy na r1? a jesli mowimy o sytuacji ze "gdyby mial mniej mocy jechalby wolniej".. wiadomo.
az pomyslalem o moich pozbieranych postach, chociaz nie ma ich za duzo... k***a, dziwne uczucie
sam bylem pojebem na r6 pare lat temu. skonczylo sie oczywiscie powaznym dzwonem, szpital, kule, rehabilitacja. niewiele brakowalo by to ten płot wygrał. fart. to jest tak, że nie da sie jezdzic wolno, przynajmniej nie mając dwadziesicia kilka (i pewnie trzydziesci kila, czterdziesci..) lat. jezdzisz tyle ile daje fabryka. dlatego moja fabryka ma 45KM i styka..
wiadomo mozna zabic na 50cm, ale wierze ze cieżej...
a mi tam pie....a takie artykułki całkiem ...
na pewno ten atrykułek uratuje komuś życie, już to widzie ... buuuuhahahaa
tak jak wszyscy co go przeczytali będą o nim pamiętać ... odkręcając manete ....hahahaha ...:) padłem :)
chociaż jeden się ze mną zgadza ;)
No to jest nas trzech
*
[url]http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,6828746,Morderca_jest_kim_innym_niz_to_opisuja_media.html[/url]
Ciekawy artykul, szczegolnie dla twierdzacych, ze tylko mlodzi, niedoswiadczeni i szaleni powoduja smiertelne wypadki. Mi akcja sie podoba. Pzdr, blazej
czytałem to już dawno i baaardzo dużo w tym prawdy;)
Najpierw prawo, potem drogi, ale nie, teraz ważniejsze jest aby kobieta musiała urodzić nawet właśnie trupa ale urodzić, qwa co za ludzie, skąd oni się biorą ??
Jest przekaz chociaż niektóre pytania i odpowiedzi są tak trochę naciągane. Ale i tak daje do myślenia. Pomysł super.
A co jak już sie przytrafi??
[url]http://motoradio.com.pl/2012/07/22/wypadek-motocyklowy-prowokacja-policji-w-katowicach/[/url]
!!!
Tacy są inteligentni i odważni a boją się pomóc komuś kto miał wypadek. Rowerzysta frajer.
A za nie udzielenie pomocy ofiarom wypadku do 3 lat pozbawienia wolności :) Ciekawe czy mogli by sądzić tego rowerzystę?
Kodeks Karny art. 162
§ 1. Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Nie mogą, bo nie istaniało realne zagrożenie życia bądź zdrowia. Sprawa wyglądałaby inaczej, gdyby leżał tam prawdziwy ranny, ale wtedy nikt nie nagrywa.
Są i tacy co nagrywają mało wypadków pokazanych na yt jest jak w połowie udzielania pomocy zaczyna się filmik, bo ktoś usłyszał i przybiegł
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Wywiad z trupem...
Wygenerowano w 0.061 sekund, wykonano 76 zapytań