31 Ostatnio edytowany przez tadzik (2012-10-11 13:39:50)

Odp: Jak żyć i co kupić?

a to [url]http://otomoto.pl/honda-xr-650-r-sm-supermoto-M3078174.html[/url]
ktoś coś kiedyś pisał na forum o tym sprzęcie,
bo wyjdzie Cie niewiele więcej niż enduro + koła

ja mimo przywiązania do KTM'a, powiem że XR 650 mnie pociąga ;)
[url]http://youtu.be/2SAFwPKt_tE[/url]

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

32

xr650r to dobry pomysl ale o tej sztuce z linku juz bylo na forum. ktos jezdzil i ogladal. zawsze mozesz zainteresowac sie czyms innym np. [url]http://www.ebay.co.uk/itm/honda-crf-450-/150918297892?pt=UK_Motorcycles&hash=item23236e7924[/url] w dobrym miejscu do odbioru.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

33

Reklamacje sprzedaje swoją iksere sześćpięć zero eR

motoslide.com

34 Ostatnio edytowany przez malysowa (2012-10-11 13:58:20)

Mam xr400, wcześniej jeździłem przez krótki czas na MZ Baghirze - 48KM, 167kg na sucho, a jeszcze wcześniej na niczym więc dużego porównania nie mam, ale mogę Ci napisać jakie mam wrażenia.

XRa jest zaaajebi..cie lekka. Jak chcesz zjechać z drogi to bez obaw gdziekolwiek, w cokolwiek, na mz większy piach i.. gleba... Moc - wydaje mi się, że idzie sporo lepiej niż MZ, chociaż ma 35 KM. Tak do 100km/h jest dobrze. Od 100 do 140 to już sporo wolniej (a dalej już nie idzie). Mam przełożenia 15/42 chyba (albo 40).
Jak wypadnie na tle dr650 nie wiem. Musimy BartekSM kiedy sprawdzić na jakiej prostej.
Ja mam 180 cm wzrostu, ważę 70 kg i na moto mam lekki przykurcz nóg :( , ale nie jest to dla mnie żaden problem.

Kopniak to ogólnie porażka. Też myślałem, że w dup..e - najważniejsza jest waga. Ale jak zgaśnie w terenie, zaleje się to możesz kopać i kopać i tylko kur..ić. Do tego jak przy tej okazji jest więcej niż 10 stopni na zewnątrz to czujesz jakby ktoś włożył ci szlauch pod kask.

XR400

35

Kopniak porażka?
Co ty chłopaku wygadujesz?

Kopniak to jest jedyna opcja do moto z niską wagą.
Odpada masa rozruchały trybów i aku :)

Ja latałem dr350 przez 2 lata w gnoju. Fakt że jak się zaleje to trzeba pokopać ale dramatu nie ma.
Teraz w XR600R pali mi z kopa po długim postoju za 2-3 razem a jak jest ciepła do zawsze od strzała.

Tak więc "kopka only" nie jest argumentem przeciw przy zakupie moto.

joł

36

Kopniak mnie nie martwi, tylko, że ja mam 190cm i ponad 100kg :)

"Ride it, like You stole it"!

37

ja przeżyłem kopkę w LC4 620 w terenie a teraz mam w 660 - jak się nie umie odpalić to się nie lubi ;)
aktualnie mam to wszystko tak obcykane a moto tak wyregulowane że po ciemku w klapkach i to lewą nogą odpalam od 1 strzału :)

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

38

Faktem jest, że trochę mam niewyregulowany gaźnik, bo na zimno pali od kopa, a na ciepło kilka razy trzeba kopnąć, ale parę razy tak się zrypałem jak nie chciał zabanglać, że myślałem że zejdę.

XR400

39

forumowa XR650 stoi w dziale giełda, z W-wy więc warto podjechać i obejrzeć

40

Umówiony jestem na oglądnie na niedzielę :)

"Ride it, like You stole it"!

41

Napisz jak wrażenia

42

co do kopki to ciezko mi powiedziec czy to plus czy minus bo nigdy nie mialem moto z rozrusznikiem. prawda jest taka jak ktos nie umie to bedzie kopal caly dzien. mi na zimnym zabiera to 1-2 kopniecia a na cieplym przewaznie za pierwszym bangla. dzieki temu masz mniejsza mase bo nie masz akumulatora oraz rozrusznika - i mniej rzeczy do popsucia. w terenie tez bolu nie ma ale jeszcze na niej nie mialem wiekszej gleby - wszyscy ludzie z ktorymi latalem byli zaskoczeni ze odpalanie idzie tak bezproblemowo. fajna sztuka byla do wyrwania nie sm ale mimo wszystko [url]http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130774099023&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123[/url]
problem z nia byl taki ze bylo trzeba sie zdecydowac w dwie godziny - brat doszedl do wniosku ze musi zony zapytac i juz jej nie bylo ;(

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

43

Ja mam teraz pierwsze swoje moto z kopajką (TT600s) i nie mam najmniejszych problemów z odpalenia, czy to zimny, czy ciepły.
Ważne natomiast są buty... w butach crossowych odpala sie znacznie latwiej niz w obuwiu codziennym

44

Mam odwrotnie. W crossowych nie czuje kopki.

XR400

45

2T kocham, ale niestety uczą złych nawyków, a ja lubię puścić gaz przed zakrętem :D
Właśnie, Ucza hamować HAMULCEM  a nie silnikiem!!! Jak ktos na 2T dobrze nie jezdzi to na 4T tez nie bedzie dobrym Raiderem, To własnie lubie w 2T, bo nauczyły mnie jezdzic,tylko ten hałas jest okropny!!

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)