Odp: Jak żyć i co kupić?
jedyne właściwe ;)
@plaster p.s. zanim skomentowałeś - zedytowałem posta i usunąłem jeden cytat
tr4moto.blogspot.com
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jak żyć i co kupić?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jedyne właściwe ;)
@plaster p.s. zanim skomentowałeś - zedytowałem posta i usunąłem jeden cytat
Moim zdaniem najlepsza bedzie xr 400 waga Waga na sucho116.6 kg seria 36 konia oraz w Polsce można kupić tłok namura do big bore 440 i wstawić tuleje oraz wiele inych modow ,drz 400 Masa suchego pojazdu: 132 kg Masa własna (gotowy do jazdy): 144 kg moc seryjnie 39 ale jest cięższa od xrki moim zdaniem te 2 motory były by najlepszym rozwiazaniem.
Do KTMa nie jestem przekonany, ja wiem, że to są super motocykle, ale jakoś chyba nie jestem w grupie docelowej. Wierzę w technologię wymyśloną przez małych ludzi ze skośnymi oczami :)
XR400 brzmi sensownie, Plaster mnie przestrzegał, że DR350 nad którym się zastanawiałem nie jedzie. Czy XR 400 R ma 40 km? Na papierze nie wygląda źle. XR650R brzmi sensownie, tylko czy ja potrzebuje tyle mocy?
Widziałem, że Samson wystawia DRZ400 za dobrą kasę :)
Dzięki za odzew, wiem, że to jałowy temat, ale może ktoś podsunie dobry pomysł :)
Alternatywa dla XR 400 to CRM 250 127KG zalana pod korek, dozownik oleju (ponad litr pojemności z tego co pamiętam). 40 HP
Pali połowę tego co wyczyn 250
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/703/20120819bikepics2444208.jpg/][/url]
2T kocham, ale niestety uczą złych nawyków, a ja lubię puścić gaz przed zakrętem :D
tak na prawdę ile osób tyle opinii na temat motoru:
- że to za słabe, to za ciężkie, to za mocne, a to brzydko wygląda, itp :)
Najlepiej przejechać się ( jak jest możliwość ) na kilku sprzętach i wtedy wybrać. A resztę zweryfikuje pierwszy sezon :)
I właśnie dlatego często właśnie po 1 sezonie ludzie pozbywają się sprzętów
Tadzik, ma rację, ale mój sprzęt sam się pozbył :D
Z DRki byłem bardzo zadowolony. Jedyna przeszkadzająca wada to ciężar. Resztę zaakceptowałem.
2T kocham, ale niestety uczą złych nawyków, a ja lubię puścić gaz przed zakrętem :D
Chyba trochę przesadzasz z tym gazem ;)
Ale jeśli nie chcesz 2T, to może Kawasaki KLX 300 np.: [url]http://otomoto.pl/kawasaki-klx-klx-300r-M3348640.html[/url]
Nie mam z nim nic wspólnego, tylko daję przykład. Znajomy miał taką i bardzo sobie chwalił, ja nią jeździłem i była ok.
Kawasaki wygląda nieźle, tylko pytanie, czy nie będzie dużo słabsza niż DR350, XR400 czy DRZ400.
Znalazłem coś takiego:
[url]http://allegro.pl/honda-xr-600-r-i2679202032.html[/url]
Co myślicie?
Kawasaki wygląda nieźle, tylko pytanie, czy nie będzie dużo słabsza niż DR350, XR400 czy DRZ400.
Co myślicie?
Nie mam dokładnego prównania z drz 400, bo jeździłem tymi sprzętami w dużym odstępie czasowym, ale Kawa idzie całkiem dobrze i od samego dołu, a do tego jest bardzo leciutka - około 106 kg na sucho. W porównaniu z moją Huśką WR 125 idzie mniej więcej podobnie, a na podjazdach się nie męczy. Jest trochę informacji na temat tego motocykla.
Szukałem o KLX i to co znalazłem:
Minusy ...... : brak suchej miski, podatnosc jednostki olejowej na niedosmarowanie (np przy jezdzeniu na gumie), zbyt szybko pada sworzen tlokowy, nikasil - kosztowny remont cylndra, miekki , malo progresywny zawias, bez regulacji napiecia wstepnego sprezyny, za miekkie siedzenie, drogie czesci, slabo dostepne uzywki w jakims sensownym stanie, dwie chlodnice podatne na uszkodzenia, regulacja zaworow na pastylki, brak manualnego odprężnika, lozyskowanie walkow rozrzadu podatne na zatarcie lub wybicie, raz na rok (jeśli nie częściej cieknące uszczelniacze przendiego zawieszenia.
Troche straszy.
Znalazłem coś takiego:
[url]http://allegro.pl/honda-xr-600-r-i2679202032.html[/url]
Co myślicie?
Szkoda zachodu.
Szukaj modelu z tarcza z tyłu.
Uprzedzam że większość XR będzie sie nadawała do kapitalki...
Fakt, bęben z tyłu to pedał.
tej Xr-ki to juz starszej się nie dało ?:D hehehe
Staruch za sensowne moto trzeba dać co najmniej 10 tyś
niestety tak jest....
Wiem że jesteś kawał chłopa wiec 250 200 i 400 bym sobie na twoim miejscu odpuścił :P
Po głębszym namyśle, może faktycznie ta XR600 to kapeć.
Plaster, zęby w ścianę, nerka na sprzedaż, kredyt na 100 lat i heja. Chce mieć dobry motor, ale też nie cukierek, bo wiem, że wyjebie się 50 razy i będzie porysowany i pogięty :) Nie jestem estetą, ma działać.
Trochę możesz mieć rację, gruby jestem :)
[url]http://allegro.pl/honda-xr-650-r-tech-bdb-moc-szczecin-i2695317083.html[/url]
Czy znowu zatoczyć historyczne koło i wrócić do DR650? Tylko ta jebana waga...
Plaster, a Ty jak sprzedasz swoją to co kupisz?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jak żyć i co kupić?
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 82 zapytań