1

Temat: Jak żyć i co kupić?

No cóż, po czołówce z betoniarką nadszedł czas na rozstanie się z moją dr650, która była pierwszym enduro. Lubiłem ją za to, że zawsze odpalała, nie psuła się, znosiła ostre traktowanie bez buntu i była bardzo wszechstronna. To co mnie drażniło to zawias i masa. Szukam nowego motonga, bo w tym sezonie chętnie bym coś jeszcze polatał.

Na pierwszym miejscu stawiam masę. Ciężko jest szarpać 160kg nawet w lekkim terenie.
Moc nie jest priorytetem, chociaż ważę 100kg i nie chciałbym, żeby żelazo zadychało :)
2t wybiłem sobie z głowy. KTM, Huski itd chyba są zbyt egzotyczne. Wierze w japońską technologie.
Czasami pojawiam się na Bemowie, trochę dojeżdżam do pracy, lekki teren, ale najbardziej lubię szybkie szutrowe dróżki.

Kto ma jakieś pomysły, bardzo proszę o radę i odpłacam wdzięcznością :)

"Ride it, like You stole it"!

2

Odp: Jak żyć i co kupić?

Drz 400? o ile nie będzie za słabe, Cos mocniejszego Ktm 660, 640? no i ewentualnie mój 690 ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

3

Widziałem zdjęcia, cooś ty zrobił z DeRką :D sam mam 650 se tyle, że na kołąch sm, a polecić ci mogę honde xr 650r :) podobne klimaty co na naszych sukach, a jednak trochę mniejsza waga i większa moc , tylko kopka bez elektrycznego kopacza, ale tak jak piszesz na 45 kg pierdółkę nie trafiło to i kopniesz jak trzeba .

bajdełej. co zrobiłeś z drą?

pozdrawiam

motoslide.com

4

Chociaz bardzo lubie KTM-a to wybrałbym zdecydowanie XR 650 niz LC4 , kumpel miał i powiem Ci ze fajny sprzet dla kogos kto ma siłe w ŁAPACH :) Prawdziwy Traktor do Ciezkiej Roboty...

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

5

KOSO: Mam do kupienia za 7k dr-z 400 s, ale z 2001 roku ze słabszym zawieszeniem. Będę oglądał i przymierzał się, ale wydaje mi się trochę mała. Do KTMa jeszcze nie dorosłem, szczególnie finansowo :D

Barteksm: DRka przeżyła czołówkę z betoniarką. Wpadłem na nią na zakręcie, jak jechała moim pasem. Wsunęła się tak do 2/3 pod zderzak. Przodu nie ma, rama ciężko powiedzieć.

Co do hondy, to myślałem o niej. Ale oferta jest dość słaba i dość duży rozrzut cenowy 7-13k. Zastanawiam się jak z częściami do niej? Do Drki wszystko szło z półki...

A Drka stoi u Plastra i czeka na nowego właściciela. W całości za 3000, albo na części. Tam jest sporo gratisów :) Może chcesz coś?

"Ride it, like You stole it"!

6

masz pw

motoslide.com

7

@Staruch
Austriak jest droższy w zakupie od Japończyków, to fakt. Ale eksploatacja w żaden sposób nie różni się od innych motorów. Nawet SMC 660 którego wszyscy się boją bo to niby najmocniejsze LC4 - ma normalne koszty serwisowe.
kolejny fakt, aby pakować się w pomarańczowe, trzeba to lubić :)

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

8

Ktm uzależnia ;D ja nie myśle że mógłbym kupić coś innego, oczywiście z crossa/supermoto

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

9 Ostatnio edytowany przez daniel91x (2012-10-10 21:31:51)

Niestety w takiej klasie maszyny które bedą bezobsługowe to honda xr 400,drz 400,ktm sc 400 czyli lc4 400, oraz wieksze lc4 wiecej niema zaciekwych maszyn pod wezgledem koni mechanicznych ani wagi.

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004

10

Najlżejszy z tej stajni będzie xr 400

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

11

tylko że xr 400 odpycha się gorzej niż drz :P

life's 2 short 2be slow

12

po za tym LC4 to cięka krowa(cięższa niż dr 650 )  wiec bierz xr 650 :D

life's 2 short 2be slow

13

XR600R? 130kg na sucho :)

14 Ostatnio edytowany przez tadzik (2012-10-11 09:45:21)

no proszę ....

plaster napisał/a:

LC4 660 SMC - 131 kg na sucho
fakt - XR lżejsze o 7 kg

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

15

tadzik napisał/a:

co Wy wszyscy gadacie ??

daniel91x napisał/a:

Niestety w takiej klasie maszyny które bedą bezobsługowe to honda xr 400,drz 400,ktm sc 400 czyli lc4 400, oraz wieksze lc4 wiecej niema zaciekwych maszyn pod wezgledem koni mechanicznych ani wagi.

plaster napisał/a:

LC4 660 SMC - 131 kg na sucho

no własnie zależy jakie LC4 :P :P :P

life's 2 short 2be slow