1

Temat: KTM exc 525

Cześć koledzy zarejstrowałem się właśnie na tym forum bo mam do was parę pytań i chciałbym posłuchać co byście mieli mi do powiedzenia o motocyklu KTM exc 525 w wersji SUPER MOTO .Od pewnego czasu interesuje mnie kupno tego właśnie modelu, chciałbym o nim wszystkiego się dowiedzieć wasze opije + i - . Powiecie Jaka prędkość rozwija ta maszyna ile spala czy są problemy z silnikiem lub skrzynią biegów  , jak by nie był to dla was     piszcie naprawdę mnie to interesuje   . Bo nawet nie mam się kogo poradzić

2 Ostatnio edytowany przez BolekZKO (2012-10-08 20:42:53)

Odp: KTM exc 525

Zapraszam do przywitalni :)

Co do 525 to nie wiem czy któregoś użytkownika interesuje spalanie .
A jeśli chodzi o silnik , skrzynie biegów itp. to jest : ''Jak dbasz tak masz''
Ogólnie w tym modelu silnik jest dosyć ''pancerny'' jak na tą klasę .

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

3

To opowiedzcie mi cos o tym Modelu  Chciałbym wiedzieć trochę więcej

4 Ostatnio edytowany przez wojtekmz (2012-10-08 20:55:24)

Wiadomo wyczynowy sprzęt, częste zmiany oleju, kontrolowanie luzów zaworowych itp... Jak pilnujesz podstawowych czynności eksploatacyjnych to może długo i bezawaryjnie chodzić. Co do spalania, czy to takie ważne? Ten sprzęt ma dawać radość z jazdy, a do tego potrzeba sporej ilości paliwa :)

PS. Jak sprawa spalania taka ważna to kup sobie MZ 125, próbując nie zostawać w tyle za innymi sprzętami, między innymi 525, spaliła nie całe 4 litry :) Nie no, z tym to żartuje, bo się pytasz o poważny sprzęt, a ja Ci zabawkę proponuję :)

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

5

7litrów srednio

525 EXC

6

Powiecie jaka prędkość tym można rozwinąć ???

7

pojemnośc zbiornika paliwa wiem ze dla was to moze być głupie ale ja jeszcze nie mialem takiej maszyny?

8

Prędkość ? Zależy od przełożeń ale na takich optymalnych pewnie ze 150 poleci.

PS: Edytuj posty

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

9

Ja bym chciał zabrac głos ale się nie znam :(

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

10

zbiornik paliwa 8,5 litra standardowo ale sa akcesoryjne wieksze zbiorniki,  na przełozeniu 14/46(nie wiem jakie jest wychodzac z fabryki) jechałem raz licznikowe 203 czyli jakies 180km/h  na 4 z gazu guma smialo . Czym jezdziles wczesniej ? bo pytasz o  dosyc mocny i wymagajacy sprzet a pytania ktore zadajesz.. wydaja sie jak bys byl raczej swierzy w temacie moto tej klasy wiec moze lepiej okresl sie jakie masz doswiadczenie z moto itp i czego szukasz, do jakiej kwoty itd..

525 EXC

11

no chyba z tą 4 z gazu to trochę przesadziłeś

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

12

z tą 4 to tez jak dla mnie przesada, chyba że strasznie dzike przełożenia.

SUZUKI DRZ 400 SM K6 ---> KTM 525 EXC SM

13

spalanie śmieszne jeśli porównasz osiągi tego motoru i tempo które nim utrzymujesz do jazdy samochodem w podobnym tempie.
Jak będziesz pyrkał to spalisz 4- 5 litrów. Ale na prawdę nie o to tu chodzi. Prędkość jak wyżej - zależy jakie zębatki pozakładasz. W skrajnych przypadkach będzie to od 120 km./h do ponad 200. Zależy czy chcesz go na moc czy na prędkość skonfigurować.

14 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2012-10-09 00:08:48)

77kanzas i snowboarder  jaka przesada?  po co mialbym mowic skoro tak by nie bylo he?
dzinkss swiadkiem ze z 4 stawiam myslalem ze na exc to nic wielkiego a tu glosy posiadaczy ze przesadzam?? Przełozenie napisalem jakie mam -  14/46  tutaj filmik z pierwszej jazdy po kupnie (dlatego tez gumy nie za dlugie itp ale slychac ze z czwórki stawiane) [url]https://www.youtube.com/watch?v=1mxqiVApImY[/url]

525 EXC

15

czarnysm610 widziałem tą maszynke na allegro zajebisty jest! teraz przegladalem allegro i nic tam ciekawego nie ma..