1

Temat: krótki rollgaz w supermoto

zastanawiam sie nad zamontowaniem krótkiego rollgazu w crf.moze ktos to przerabiał????krotkie dedykowane sa głownie do quadów i ciekawe czy na supermoto by sie to nadawało.problemem moze byc tylko brak linki odpowiadajacej za odpuszczenie gazu.

2 Ostatnio edytowany przez SnowMoto (2011-11-30 18:54:25)

Odp: krótki rollgaz w supermoto

Miałem w YZ. Z plusów: mniej się łapa męczy i zaczynasz odkręcać "do końca", z minusów: gorsza dozowalność- problem stawał się istotny na długich łukach i na mokrym.
Ogólnie polecam- mi bardziej pomagało niż przeszkadzało. Jeżeli możesz mieć dwa set-upy na różną sytuację pogodowo-torową, to ognia.

3

Gdzieś mi się w oczy rzuciły takie manetki który miały regulację skoku i można w bardzo łatwy i szybki sposób zmieniać jej ustawienia.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

ooo tak Haker u Ciebie w 380 taki rolgaz by sie przydał :P miotało by jak złee

motoslide.com

5

Barteksm napisał/a:

ooo tak Haker u Ciebie w 380 taki rolgaz by sie przydał :P miotało by jak złee

łeee....jak będzie miotać to se chyba taki kupię:D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

ta mozna kupic alu rolgaz z 3 regulacjami, ale troche to kosztuje bo ok 400zl

7

dzieki za opinie.bede wstawiał

8

odswiezam temat. ktos robil cos takiego u siebie? na allegro mozna kupic jakies tulejki czy podkladki, ktore maja zwiekszyc dlugisc nawijanej linki przy takim samym odkreceniu. czytalem na tt.com, ze mozna do, np.  drz dopasowac rollgaz z r6 lub r1, ktory podobno nawija wiecej linki. chcailbym skrocic skok manetki/ zwiekszyc dlugosc nawijanej linki przy takim samy odkreceniu manety w mojej drz. ktos moze cos powiedziec?
pzdr, blazej

drz400e/sm

9

Z tego co pamiętam KTM ma takie coś w ofercie ale sporo kosztuje. Rollgaz z wymiennymi tymi tulejkami na które nawija się linka.

Jeszcze możesz popatrzeć na stronie larssona - ma bogatą ofertę całych rollgazów Domino. Na bank znajdziesz jakiś o krótkim skoku.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

10

Poszukaj opisu zip tie mod, może Cię zainteresuje.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

11

dzieki, wlasnie o cos takiego mi chodzilo. sprobuje to zrobic i zdam relacje. pzdr

drz400e/sm

12

hacker33 napisał/a:

Z tego co pamiętam KTM ma takie coś w ofercie ale sporo kosztuje. Rollgaz z wymiennymi tymi tulejkami na które nawija się linka.

Jeszcze możesz popatrzeć na stronie larssona - ma bogatą ofertę całych rollgazów Domino. Na bank znajdziesz jakiś o krótkim skoku.

ja mam to u siebie i to nie zmienia długosci  manety tylko jej charakterystyke
1 nawija plynnie cla ycas tyle samo
2 nawija z poczatku slabo a potem dopierdala
3 nawiaj z poczatku agresywnie a potem juz delikatnie

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

13 Ostatnio edytowany przez twardy211 (2012-09-29 18:34:37)

Mam taki do sprzedania do ktm razem z linkami i rolkami 5 przelozen , mialem go zalozony w ktm exc 530 2010 r
Kupilem go w dynotechu dalem za kpl 150€ chce 300zl

# 61

14 Ostatnio edytowany przez bbuh (2013-04-16 15:51:18)

*

drz400e/sm

15

W temacie krótkich rollgazów dodam od siebie tylko tyle- jak masz mocne moto i krótki rollgaz to na gumie lata się katastrofalnie :)